SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Mitinginden Notlar..

A- A+ PAYLAŞ

* CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu göreve seçildiği 22 Mayıs 2010 tarihinden sonraki dönemde ikinci defa Malatya’ya gelerek partisinin il yönetimi tarafından düzenlenen 12 Haziran seçimlerine yönelik mitingde konuştu.

 

* Kemal Kılıçdaroğlu 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi kampanya sürecinde Malatya’ya gelmiş ve kent merkezinde düzenlenen mitingde konuşmuş daha sonra da bazı ilçeleri ziyaret etmişti.

 

* Malatya’da yeni miting alanı olarak belirlenen belediye binası ile Malatya Park AVM arasındaki geniş alanda düzenlenen ilk siyasi mitingde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması 58 dakika sürdü.

 

* Miting sırasında Malatya Park AVM terasına, Sümer Camisi minaresine ve Malatya Belediyesi’nin yangın merdivenine yerleştirilen keskin nişancıların yanı sıra Malatya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli çok sayıda polis miting alanının güvenliğini sağladı.

 

* Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’nın güvenlik çalışmalarını Malatya Belediyesi binasının yangın merdiveninde izleyerek koordine ettiği gözlemlendi.

 

* Kemal Kılıçdaroğlu miting alanına seçim otobüsü ile geldi. Miting platformuna önce CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk çıkarken, ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı, İsmet İnönü’nün torunu Ayşe Gülsün Bilgehan, CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve CHP Malatya Milletvekili adayları platforma çıktı. Platforma son olarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu geldi ve platformdaki yönetici ve milletvekili adayları ile miting alanındaki kalabalığı selamladı. Kılıçdaroğlu, platformdan miting katılımcılarına karanfil attı.

 

* Siyasi parti mitinglerinin vazgeçilmez sorusu ve merak konusu mitingdeki insan sayısıdır. Kılıçdaroğlu’nun ilk mitingle açılışını yaptığı yeni miting alanı şehir merkezindeki miting alanlarından çok daha büyük olmasına karşın, Kılıçdaroğlu’nun mitingi bir hayli kalabalıktı. Özellikle Malatya Park AVM tarafındaki ve platform önündeki büyük yığılmanın CHP’lileri 12 Haziran için umutlu olmak yolunda motive ettiği gözlendi.

 

* Kılıçdaroğlu’nun mitingine ilçe ve beldelerden de yoğun katılım olduğu gözlendi. Özellikle CHP’li belediyelerin yönettiği ilçelerden belediye otobüs ve minibüsleri ile mitinge destek sağlandı.

 

* Miting alanına asılan afişler arasında ‘Devrimci Kemal Malatya Seninle Gurur Duyuyor, Sayın Genel Başkanımız İsmet Paşa’nın Memleketine Hoş Geldin, Aile Sigortasının Mimarı Malatyamıza Hoş Geldin’ şeklinde slogan içeren afişler dikkat çekti.

 

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim konvoyuna dün Kastamonu’da düzenlenen saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve konvoyuna yönelik korumanın da yoğunlaştırıldığı gözlendi.

 

* CHP Mitinginde Kemal Kılıçdaroğlu konuşurken partinin gençlik kollarına mensup gençler miting katılımcılarına ’10 Soruda Aile Sigortası ve ‘Türkiye’ye 41 Söz Veriyoruz’ başlıklı broşürlerin yanı sıra CHP rozeti ve su dağıttı.

 

* Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında en büyük ilgiyi Aile Sigortası ve YGS’deki şifre skandalı konusundaki sözleri gördü. Kılıçdaroğlu’nun AKP’nin Antalya’daki bir parti binasına astığı merhum Bülent Ecevit’i aşağılayan pankart konusundaki sert eleştirileri de miting katılımcıları tarafından coşkuyla karşılandı.

 

* Başbakan Erdoğan’ın oğlunun 21 günlük bedelli askerlik yapmasına karşın CHP’nin askerliğin önce 9 sonra 6 aya düşürülmesini öngören projesini eleştirdiğini hatırlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Gençler için dedik ki, askerliği 15 aydan 9 aya, sonra aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Hemen itiraz. Vay efendim memleketi kim savunacak? Senin çocuğun 21 gün Burdur’da valinin gözetiminde askerlik yaparken, aklına memleketi kim savunacak diye gelmedi. Şimdi vatandaşın oğlu gidecek askere, 15 ay uzun, 9 ay yeter. Efendim memleketi kim savunacak? Buradan sesleniyorum. Sayın Recep Tayip Erdoğan. Sen hiç meraklanma biz bu ülkede ulusal bağımsızlık savaşını nasıl verdiysek, bu memleketi de öyle savunacağız’ şeklindeki sözleri özellikle gençler tarafından yoğun alkışla karşılandı.

 

* Kılıçdaroğlu mitingin son dakikalarında Turgut Özal’a özel bir paragraf açarak, ‘Ben merhum Turgut Özal ile de birlikte çalıştım. O zaman da bürokrat olarak devlette hizmet verdik. Gece yarılarına kadar merhum Turgut Özal ile başbakanlık binasında çalıştım. Türkiye’yi değiştiren, dönüştüren projelere imza atan merhum Turgut Özal’ı burada anmak da benim boynumun borcudur’ dedi ve Malatya seçmenine Turgut Özal üzerinden mesaj verdi.

 

* Tütün üreticisinin sorunlarını da dile getiren Kılıçdaroğlu, miting katılımcılarından birinin elinde salladığı yaprak tütün demetinin miting platformuna ulaştırılması için görevli polislerden ricada bulundu. Platfomun önünde görev yapan bir polis memuru tütün demetini partili vatandaştan aldıktan sonra demetin içini kontrol etti ve güvenlik sorunu yaratacak bir unsur olmadığını belirledikten sonra CHP liderine verdi. Tütün demetini elinde sallayan Kılıçdaroğlu ‘Bizim tütünümüz dünya çapında tütündü. Tütün üreticimiz eker, toplar, kurutur Tekel’e satardı. İhracattan iyi para kazanırdık. Sonra ne yaptılar. Tütün üreticisini perişan ettiler’ şeklindeki sözleri ile AKP’nin tütün üretimine yönelik politikalarını eleştirdi.

 

* Miting katılımcıları miting sırasında AKP’nin çeşitli alanlardaki politikalarını eleştiren ilginç sloganlar içeren pankartlar taşıdılar. Bu pankartlar özellikle YGS’deki şifre skandalı konusunda yoğunlaşmıştı. ‘Kaç yanlış Ali Demir’i götürür?’, ‘İthal et, ithal öğretmen ithal AKP’, ‘Daha kaç öğretmen intihar edecek?’, Senin oğlun şehit oldu askerde, hele bir sor gardaş onunki nerde?’, ‘Gözlükte vatandaşa 40 TL, vekile 400 TL. Bu nasıl adalet?’, ‘Küçük hırsız el feneriyle, büyük hırsız Deniz Feneri ile…’ ‘Şifre yaz, Tayyip’e gönder cevaplar cebine gelsin’ ‘Kayısıyı don, tekeli AKP vurdu’ sloganlarını içeren pankartlar miting alanının dikkat çeken görsel malzemelerini oluşturdu.

 

* Kılıçdaroğlu konuşmasında, miting alanının yanıbaşındaki Malatya Park AVM binasının imar yasalarına. idare mahkemesi kararlarına aykırı olarak ve ruhsatsız biçimde faaliyetine izin verilmesini eleştirdi ve CHP iktidarında AVM yasasının çıkarılarak küçük esnafın hiper marketler karşısında korunacağını söyledi.

 

* Kılıçdaroğlu’nun mitingden sonra ziyaret ettiği Yeşilyurt ilçesinde Malatya Park AVM ortaklarından, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile görüşmesi ise ironik bir durum oluşturdu. Kılıçdaroğlu miting sonrası Konak beldesini de ziyaret etti.

 

* Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte dün Malatya’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun Malatya mitingine katılmaması da mitingin dikkat çeken unsurlarından biriydi. Tekin, mitingi beklemeden kendi programını uygulamak üzere Malatya’dan ayrılmıştı.

 

DERLEYEN: Niyazi DOĞAN

FOTO: Selahattin GÖKATALAY- Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız