SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Onlar İçin Başvurdu

A- A+ PAYLAŞ

CHP, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na başvurarak, Ergenekon davasında 1 yıla yakın bir süreden beri tutuklu bulunan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tedavi gördükleri hastanelerin mahkûm koğuşlarında yaşadıkları sorunların tespiti için alt komisyon kurulmasını istedi

CHP milletvekilleri, sözkonusu iki ismi ziyaret etmek için komisyon kararı alınmasını talep etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi CHP’li milletvekilleri Ahmet Ersin, Malik Ecder Özdemir, Çetin Soysal ve Ali Rıza Ertemür, komisyon başkanlığına başvurarak Cerrahpaşa Hastanesi mahkum koğuşunda yatan Hilmioğlu’nun sağlık durumunun kötüye gittiğini kaydetti.

‘Ağca bile 10 yıl yattı’
İstanbul Kardiyoloji hastanesi mahkûm koğuşunda yatan Haberal’ın babasının cenazesine bile katılmasına izin verilmediğini de vurgulayan CHP milletvekilleri, başvurularında şunları kaydetti:

“Abdi İpekçi’yi öldüren ve ayrıca iki gasp olayının da faili olan Ağca’nın bile 10 yıl hapis yattıktan sonra, tahliye edildiği göz önüne alındığında, Türkiye’nin yüz akı olan bilim adamlarının, gazeteci ve yazarların neyle suçlandıklarını bile bilmeden iki yıla yakın sürelerle tutuklu kalmaları çelişkidir. İnsan haklarına aykırıdır, hukuka ve yargıya olan güveni erozyona uğratmaktadır. Bu nedenle, Ergenekon davasında 1 yıla yakın bir süreden beri tutuklu olan Hilmioğlu ile Haberal’ın halen bulundukları hastanelerin mahkûm koğuşlarında ziyaret edilerek, yaşadıkları sağlık sorunlarının tespiti için bir alt komisyon kurulmasını ve komisyonun CHP’li üyelerinin ziyareti için karar verilmesini talep ederiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız