SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP Malatya'da MASTÖB İstanbul'da

0
Güncellendi - 2017-10-16 20:41:00
CHP Malatya'da MASTÖB İstanbul'da
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Vilayet Park’ta gerçekleştirilen aşure etkinliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Kadın ve gençlik kolları başkanları ile çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli’nin dualarıyla başlayan aşure etkinliğine konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Aşurelerimizin içerisinde farklı malzemeler var.  Hiç biri birbirine benzemiyor. Biz de Türkiye’nin bu şekilde olmasını istiyoruz.  Farklılıklarını koruduğu,  kimsenin kimseye benzeştirilmediği, herkesin barış içinde hoşgörü içerisinde kendini ifade ettiği  bir Türkiye özlemini dile getirmek istiyoruz” dedi.

Hangi inançtan hangi düşünceden olursa olsun kimsenin kimseyi dışlamadığı bir Türkiye istediklerini belirten Ağbaba “Barış, hoşgörü, kardeşlik özlemini dile getirmek istiyoruz.  Farklı düşüncedeki insanların birarada yaşamasını arzuluyoruz. Ve bu coğrafyada kan akmasın, bu coğrafyada hiç bir zaman kardeş kardeşe kötü bakmasın itiyoruz.  Bu duygularla Aşuremizin kabul olmasını diliyorum ve katılan herkese de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından  vatandaşlara aşure dağıtıldı. (İlk fotoğrafta)

İSTANBUL ESENLER'DE..

Bu arada Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Genel Merkezi Kadın Kolları ve Kavaklıdere Rıka Köyü Derneği tarafından aşure etkinliği düzenledi.

Etkinlik Kavaklıdere Rıka Köyü Derneği’nde düzenlendi. Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat konuşmacı olarak katıldığı "Kerbela ve Aşure" konulu konferansı, MASTÖB Genel Başkanı ve Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, MASTÖB Genel Merkezi kadın kolları başkan ve üyeleri, MASTÖB gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’da bulunan birçok Malatya İl ve ilçe dernekleri başkan ve üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş dinledi.

MASTÖB Genel Başkanı Adil Gevrek ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Müslümanlar için çok üzücü ve sevindirici birçok olayların yaşandığı Muharrem Ayı’nda ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde olunması, milletimizin hak ve hukukuna saygı duyup birbirimize ‘farklılıklarımız zenginliğimizdir’ deyip sımsıkıca sarılarak barış ve kardeşlik içerisinde yaşamalıyız. Bu güzel etkinliği düzenleyen MASTÖB Kadın Kolları ve Rıka Köyü Derneği emektarlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Programda, davetlilere MASTÖB Kadın Kollarının hazırlamış oldukları aşureden ikram edildi. (İkinci fotoğrafta)

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız