SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP ve MHP Çıldırmaya Başladı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:42:37
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte yaşanan acıları bildiğimiz için, yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktığımız için yol vermedik. Susmadık, sessiz kalmadık” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’de toplam değeri 598 milyon TL olan 72 yatırımın toplu açılış törenine katıldı. “Kayseri-Yerköy hızlı tren projesiyle Kayseri’yi Ankara-Sivas yüksek hızlı tren projesine bağlama kararı aldık. Yapım projesinin de yatırım programına alınması talimatını verdim” diyen Başbakan Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta içinde 23 Nisan 1920 de TBMM’nin açılışının 94. yıl dönümünü kutladık. Özellikle bir Cuma günü Cuma namazı kılındı. Hatim duaları okundu. Zikirlerle, tespihlerle dualarla Ankara Ulus’taki eski meclis binasına gidildi. O coşku bambaşkaydı. Sevgili Peygamberimizin sancağı taşındı. Uzun uzun dualar edildi. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları meclisi bütün kurumların yegane başvuru mercii olarak tayin etti. Mecliste yasalar kabul edildi. İstiklal Savaşı mecliste idare edildi. İstiklal mücadelesi 94 yıl boyunca meclise sevk edildi. Meclis açılırken milli iradenin merkezi olacak. Ülke ile ilgili her mesele mecliste karara alınacak. Hiç kimse hiçbir kurum kendini meclisin üzerinde görülmeyecekti. Zaman zaman meclisin yetkileri gasp edilmek istendi. Meclis milletten oluşur, seçimle gelmiş milletvekillerinden oluşur. Ne yaptılar, 27 Mayıs’ta darbe yaptılar. Meclisin iradesini gasp ettiler. Başbakan Menderes’i ve iki arkadaşını idam ettiler. Bunun şakşakçısı CHP zihniyetiydi. Kardeşlerim 12 Eylül’de milli iradeyi yok saydılar. Bir kez daha meclisi tehdit etmek istediler. TBMM’yi korkutmak sindirmek istediler, buna izin vermedik. Geçmişte yaşanan acıları bildiğimiz için, yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktığımız için yol vermedik. Susmadık, sessiz kalmadık. Ama meclisin iradesini tehdit edenler boş durmadılar. 27 Nisan’da istediklerini elde edemeyenler Cumhurbaşkanlığı seçimi ile iradeyi ele geçirmeye çalıştılar. 367 diyerek hukukta örnek olmayan bir karar alarak meclisin yetkisini gasp ettiler. Milletin iradesini kendini meclisin üzerinde görenlere vermedik” dedi.

“Artık Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nı vekiller belirlemeyecek dedik. Artık asiller belirleyecek dedik. İste şimdi 10 Ağustos’ta bu ülkede Cumhurbaşkanı’nı yanı cumhur kendi başkanını seçecek. Birici tur 10 Ağustos ikinci tur 24 Ağustos, ben inanıyorum ki AK Parti’nin göstereceği adayı benim milletim birinci turda seçecektir” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“CHP ve MHP çıldırmaya başladı. Cumhurbaşkanı ile Başbakan kendi aralarında oturmuş ve seçeceklermiş dediler. Biz böyle bir şey söylemedik. Biz istişare ile kararlarımızı aldık. En geniş anlamda istişarelerimizi yaptık yapıyoruz. CHP ve MHP’de bunu öğrendi. İnşallah onlarda adaylarını gösterecek, partimiz de gösterecek. Ağustos 10 birinci tur. İnşallah gümbür gümbür yeni cumhurbaşkanını milletim seçer. Bundan rahatsız oldular.

Meclisi gasp etmek isteyenlere milletim en güzel cevabı meydanlarda veriyor ve vermeye devam edecek. İktidarımızı yolsuzlukla suçlamaya başladılar. CHP ve MHP’nin koalisyon yapabileceğini biliyorduk. Yetmedi BDP ve Pensilvanya katıldı. Niye çünkü onların elinde bir güç vardı.

Bizi arkadan vurdular, Sayın Cumhurbaşkanımızı, beni, Genelkurmay Başkanı’nı Meclis Başkanını, Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerini dinlediler. Birileri ne demek istediğimi anlayacaktır. Geçtiğimiz yıl Gezi olayları boşuna çıkmadı. AK Parti iktidarını zorlamak istediler. Yetmedi 17 Aralık’ta da cevabını aldılar. 25 Aralık’ta da gerekli cevabı en güzel şekilde aldılar. Bütün bunlar yapılırken milletten aldığı güçle dimdik duran bir AK Parti iktidarı vardı. İstediklerini yapamadılar.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız