SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de 11 Adaylı Ön Seçim

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:58:23
CHP'de 11 Adaylı Ön Seçim
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Malatya’da milletvekili aday adaylığı için toplam 11 ismin başvuruda bulunduğu belirtildi. 7 Haziran'da gösterilecek 6 adayı ve sıralamasını belirlemeye yönelik olarak 7 Mart Cumartesi günü ön seçim yapılacak. Aynı anda 2 merkez ilçe ile diğer 11 ilçede ayrı ayrı gerçekleştirilecek ön seçimde için toplam 3 bin 078 delege oy kullanacak.

11 ADAY ADAYI VAR…

CHP’nin 1 Mart’ta sona eren aday adaylığı başvuru sürecinde Milletvekilliği Aday Adaylığı için mevcut milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Yusuf Sürücü, Hulisi Porgalı, Hasan Karaaslanoğlu, Berna Karadaş, Ahmet Koşar, Etem Körükmez, Memba Kuşçu, Ahmet Küçükşahin, Hüseyin Mecit ve Selahattin Sarıoğlu’nun başvuruda bulunduğu belirtildi.

‘ADAY YOKLAMASI’ 7 MART’TA…

CHP’nin milletvekili aday adayları için gerçekleştireceği ön seçim 7 Mart Cumartesi günü yapılacak. Ön seçimin,  Battalgazi İlçesi için Kanalboyu’ndaki HEM Salonunda, Yeşilyurt İlçesi için ise Paşaköşkü Melekoğulları Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek. Diğer ilçelerde ise parti ilçe binalarında veya parti ilçe başkanlıklarınca belirlenen merkezlerde yapılacak.

3 BİN 78 DELEGE VAR…

CHP’nin 11 milletvekili aday adayı için yapılacak ön seçimde oy kullanacak delege sayısının 3 bin 78 olduğu belirtildi. Bu delegelerin 2012 yılında belirlenen parti delegeleri olduğu belirtilirken, delege listesinde geçen 3 yıllık sürede vefat edenlerin de isimlerinin olabileceği,  isimleri silinemeyen bu delegelerin bilinçli bir şekilde konulmadığının bilinmesinin gerektiği kaydedildi.

GENEL MERKEZ HEYETİ…

Milletvekili aday adayları için CHP’de yapılacak ‘ön seçim’ için CHP Genel Merkezi’nden de bir heyetin 7 Mart Cumartesi günü Malatya’da olacağı kaydedildi. CHP Genel Merkezi Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl başkanlığında oluşacak heyetin seçimi takip edeceği bildirildi.

SONUÇLAR AÇIKLANACAK…

CHP’nin ön seçim oylama sonuçları, 7 Mart Cumartesi günü oy kullanımının bitiminden ardından açıklanacağı bildirildi. Seçim  için oy pusulası ve zarflarının CHP Genel Merkezi tarafından gönderileceği, oylamanın kapalı yapılacağı, sayımın ise açık şekilde gerçekleştirilerek sonucun ilan edileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız