SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Adaylık Oylaması

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:02:32
CHP'de Adaylık Oylaması
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için milletvekili adaylarının belirleneceği ‘Aday Yoklaması’ oylaması Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Tüm ilçe Merkezlerinde ayrı ayrı yapılacak olan ‘Aday Yoklaması’nda  CHP’nin toplam 3 bin 78 delegesi, parti yöneticisi, belediye başkan ve  meclis üyesi  oy kullanacak.

11 milletvekili aday adayının bulunduğu CHP’de,  seçimde aday gösterilecek olan 6 ismin belirleneceği ‘Aday yoklaması’ Cumartesi günü yapılacak. Battalgazi İlçesi delegeleri  Kanalboyu’ndaki Halk Eğitim Merkezi’nde, Yeşilyurt İlçesi delegeleri İsmetpaşa Caddesi girişindeki Melekoğulları Düğün Salonu’nda,  diğer 11 ilçede ise ilçe başkanlıklarında kurulan sandıklarda   delegeler  aday adayları için oy kullanacaklar.

‘Aday yoklaması’  oylaması 08.00-17.00 saatleri arasında  gerçekleştirilecek, sandıklar aynı saatte açılacak. 3 bin 078 delegenin oy kullanacağı oylamada,  her bir  delege en az 3, en fazla 6 aday adayı için tercih yapacak. 3’den az, 6’dan fazla tercih yapılması durumunda  kullanılan oyun iptal edileceği bildirildi.

CHP’de ‘Aday Yoklaması’ için CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ile CHP Genel Merkezi’nden eğitim konusunda yetkili olan Yıldırım Kaya’nın katılımıyla  Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu’nda (Eski Özel İdare Salonu), yapılacak oylamada görev alacak sandık kurulu ve  gözlemciler için eğitim gerçekleştirildi.

Bu toplantıda ilçelerdeki sandık kurullarında görevlendirilenlere yapılması gerekenler anlatıldı.

İlçelerde ayrı ayrı yapılacak olan ve saat 17.00’de sona erecek olan oy kullanma  işleminin ardından  ilçeler bazında  oylar tasnif edilecek ve   bu oylar daha sonra birleştirilecek. Birleştirilen oylarda ilk 6 sırayı alan aday adayları 7 Haziran 2915 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Malatya CHP  Milletvekili adayı olacaklar.

HANGİ İLÇEDE KAÇ DELEGE OY KULLACAK?

CHP’de bugün yapılacak olan ‘Aday Yoklaması’nda  ilçelere göre oy kullanacakların sayıları şöyle:

Akçadağ: 250, Arapgir: 108, Arguvan: 177, Battalgazi: 735, Darende:80, Doğanşehir: 287, Doğanyol: 61, Hekimhan: 279, Kale: 66, Kuluncak: 68, Pütürge: 54, Yazıhan: 116, Yeşilyurt: 797, Toplam: 3 Bin 078

11 ADAY ADAYI OYLANACAK

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için CHP’den Milletvekilliğine aday adayı olan 11 isim bulunuyor. Bu 11 kişi, oy pusulasında soyadlarına göre alfabetik sırayla sıralandı. Bu sıralama şöyle:

1.Veli Ağbaba (CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili ),

2.Av. Hasan Karaaslanoğlu,

3.Av.Berna Karadaş,

4.Mak.Müh.Ahmet Koşar,

5.Etem Körükmez,

6.Av.Memba Kuşçu,

7.E.Kur.Alb. Ahmet Küçükşahin,

8.İşadamı Hüseyin Mecit,

9.İşadamı Hulisi Porgalı,

10.Av.Selahattin Sarıoğlu,

11.Av. Yusuf Sürücü.

FOTOĞRAFLAR: Oylama öncesi sandık kurulu üyeleri ve gözlemciler için düzenlenen eğitim toplantısından (Coşkun KURT)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız