SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Ağbaba Kazandı

A- A+ PAYLAŞ

Divan başkanlığını İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen'in yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi il kongresinde adaylardan Veli Ağbaba 43 oy farkla kazandı. Ağbaba 169, diğer aday Celal Berktaş 126 oy aldılar.

Kongrede oylamanın tamamlanmasından sonra, saat 18.15'den itibaren oy sayımına geçildi. 302 delegeden 295'inin oy kullandığı oylamada 169 oy alan eski il başkanı işadamı Veli Ağbaba başkanlığındaki liste seçimi kazanırken, eski il başkanı Celal Berktaş başkanlığındaki listeye 126 oy çıktı.

Seçim sonucunda Celal Berktaş, rakibi Veli Ağbaya'yı kutladı.

KAZANAN LİSTE..
CHP kongresinde seçimi kazanan Veli Ağbaba başkanlığındaki listede şu isimler yeralıyor:

YÖNETİM KURULU ASIL: Veli Ağbaba, Hakkı Akkoyun, İsmail Balaman, Hüseyin Baştürk, Ali Cücemen, Gülay Çelebi Doğan, Sebahattin Enginol, Ali Cenan Fidan, Bülent Karakuş, Enver Kiraz, Gülseren Korkmaz, Mustafa Mengüç, Basri Sarı, Dursun Seyhan ve Günnur Tabel.

YÖNETİM KURULU YEDEK: Abbas Taştan, Okay Demirhan, Coşkun Kurt, Ali Rıza Mengüşoğlu, Hüseyin Karataş, Cumali Gündoğan, Ahmet Doşar ve Hüseyin Gürkan.

İL DİSİPLİN KURULU ASIL: Berna Aktaş, Mahmut Gemici, Seyithan Karakuş, Hüseyin Kutlar, Bektaş Özalp, Ali İhsan Öztürk, Onat Yılmaz, Haşim Yücel ve Mehmet Ali Yücel,

İL DİSİPLİN KURULU YEDEK: Arif Parlak, Müslüm Bilgen, İlker Köse, Ali Yiğit ve Cemil Gedik.

KURULTAY DELEGELERİ: Veli Ağbaba, Hacı Demirhan, Salih Özdemir, Muharrem Kılıç, M. Şerif Yıldırım, Mehmet Özhan, İbrahim Güngör, Habib Yücel, Niyazi Ergin Gökçe, Selahattin Sarıoğlu, Hayrettin Abacı, Hüseyin Akşahin, Ali Boztepe ve Hasan Karaaslanoğlu.

KAYBEDEN LİSTE..
126 oy alan ve seçimi kaybeden eski il başkanı Celal Berktaş'ın başkanlığındaki listede ise şu isimler yeralmıştı:

YÖNETİM KURULU ASIL: Celal Berktaş, Zeki Akdağ, Özgür Aydın, Hadi Bayındır, Ali Rıza Fırat, Mehmet Güneş, Eylem Kulkıra, Tahsin Mutlu, Mustafa Okçu, K.Ali Özbey, Fırat Palancı, Ender Susaman, Hüseyin Tekbaş, N.Ertan Turfanda ve Cevdet Zafer,

YÖNETİM KURULU YEDEK: Zeynep Karahan, M.Hüseyin Yücel, Hakan Karakış, Hüseyin Mecit, Fatma Atalay, Yahya Özdinç ve Selahattin Yavçınbaş,

İL DİSİPLİN KURULU ASIL: Mehmet Ağdaş, Derviş Büyük, Bülent Doğan, Nevzat Hanlıoğlu, İbrahim Kadıoğlu, Hüseyin Karabağ, İsmet Koçer, Hüseyin Mutlu ve Zeki Turhan,

İL DİSİPLİN KURULU YEDEK: Mahmut Oğuz, Ali Gelmez, Rukiye Bozdemir, İbrahim Özalp ve Aydın Uçar,

KURULTAY DELEGELERİ: Nejdet Ayaydın, Aydın Aydın, Celal Berktaş, M.Sait Çelebioğlu, İhsan Deniz, İbrahim Güngör, H. Hüseyin Hozatlıoğlu, İbrahim Karaman, Esengül Lüle Daşkın, Gürsel Özkul, Abdullah Salkaya, Ömer Şarapnal, Hüseyin Taştan ve İnci Turfanda.

"HERKES BAŞTACI.."
CHP'nin yeni il başkanı Veli Ağbaba yaptığı teşekkür konuşmasında, "Bir arkadaşımız bize yakışmayan bir harekette bulunursa o koltuğa oturmam. Kazanan partimizdir. Kaybeden yoktur. Sevinecek ve üzülecek bir şey yoktur: Kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkes baş tacıdır. Bu partiye görev yapan oy veren herkes baş tacıdır" dedi.

Celal Berktaş ise "CHP'yi iktadara taşımak için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ben şahsen kırgın değilim. Veli Ağbaba, inşallah başarılı işler yapar, bizde yanında oluruz. Eğer emekse, emeğim partime helal olsun, eğer yürekse yüreğim partime helal olsun. Hiç bir zaman partime küsmeyeceğim. CHP'de siyaset yapmaya devam edeceğim. Sizlere namus sözü veriyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız