SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Berktaş Seçildi

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Kongresi Renkli Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Başkanlığa bir süre önce genel merkez tarafından atanan Celal Berktaş başkanlığındaki tek liste seçildi.

ÖZYUREK DİVAN BAŞKANI..
Kongre'de divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek yaparken, kongreyi CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, CHP Aydın Milletvekili Ali Aslan, CHP Malatya eski Milletvekili Muharrem Kılıç, 22 Temmuz 2007'deki genel seçimde CHP Milletvekili adayları olan Yusuf Kenan Doğan, Rahmi Yüce, Güzide Yıldırım ile Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, CHP delegeleri , partili Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda davetli izledi.

Divan Başkanlığını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek; siyasi ve ekonomik sıkıntıların her geçen gün arttığını, ülkemizde 10 milyon kişinin açlık sınırında, 18 milyon kişinin de yoksulluk sınırında yaşadığını belirtti. Özyürek “ Türkiye’nin geçirdiği kriz ortamında gerçekleştirilen CHP Malatya il kongresi daha bir önem kazanıyor.” dedi ve TBMM Bütçe Komisyon'da 2008 yılı bütçe görüşmeleri sırasında sıkıntı içerisinde bulunan emeklilere yılda 2 kez ikramiye verilmesini ısrarla istemelerine karşın iktidar partisinin oylarıyla kabul edilmediğini bildirdi. Özyürek, " Hatta iktidar partisi mensubu Milletvekili arkadaşlar görüşme dışında bizlere 'emekliler zaten bize oy veriyor, siz neden onlara ikramiye verilmesini ısrarla istiyorsunuz' demişler. Biz ise eğer onlar size oy veriyorsa onları öncelikli olarak sizlerin düşünmesi lazımdır dedik" diye konuştu. Özyürek, iktidarın CHP'ye 'Bir çivi çakmadınız' diye eleştiri yaptığını belirten Özyürek, " Geçmişte CHP'nin yapmış olduğu önemli tesisleri bugün özelleştirme adı altında satıyorlar. Satıştan elde edilen paraları da yatırıma değil borçlara yatırıyorlar. Sata sata elde bir şey bırakmadılar, şimdi de yolları-köprüleri satmaya çalışıyorlar”" dedi.

Özyürek, Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı olduğunu, sorunları çözebilecek kadrolara sahip olduklarını da belirtti. Özyürek, Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, bütçe komisyonu sürekli kayısı getirdiğini ve toplantıya kayısı yiyerek başladıklarını, bu sırada da tüm bakanlara kayısının sorunlarını anlatıp çözüm isteğinde bulunduğunu da söyledi.

CHP İl Başkanı Celal Berktaş'ta konuşmasında, " 22 Temmuz' ta iktidar olmak istedik ama olamadık. İki milletvekilimizden birisini kaybettik. Önümüzde partimizin kendisini anlatacağı bir yerel yönetim seçim süreci var. Bu süreçte iddialı olmalıyız. Biz yaşanan tüm olumsuzlukları geride bıraktık. Bırakmak zorundayız. Hemen yarından itibaren CHP'ye bir şekilde gönül koymuş, uzaklaşmış bütün arkadaşlarımızı çalışmaya davet ediyorum. Yerel yönetim seçimlerine birlik ve beraberlik içinde girmeliyiz. Biz ne Atatürk'ten ne de laiklikten vazgeçeceğiz. CHP laik Cumhuriyetin bir şeriat düzenine dönüşmesine asla için vermeyecektir. CHP İrticaya, gericiliğe, tarikatlara bir oy uğruna kucak açmayan, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin tek savunucusudur. CHP'nin onurlu ve başarılarla dolu tarihi Türkiye'yi yerelden ulusala, ulusaldan evrensel uygarlığa ulaştırma mücadelesinin tarihidir. Geçmişte başardık bu günde başaracağız.

AKP iktidarının bu güne kadar yapmış olduğu icraatlar göstermiştir ki, AKP ile çağdaş uygarlığa ulaşmak imkansızdır. AKP ile güvenli ve aydınlık yarınlara varılamaz. AKP'nin tüm söylemleri göstermelik ve samimiyetsiz bir yaklaşımdan ibarettir. Ülkemizde yaşanan sıkıntıların aynısı Malatya'da da yaşanmaktadır. AKP'den kurtulmanın yolu ise belediye başkanlıklarını geri almaktan geçiyor. AKP'li yöneticiler, kentte sorunları giderici değil, sorun çoğaltıcı çalışmalar yapmışlardır. AKP, topluma aktarılmayan, devlet kaynaklarını kendi yarattığı yoksul vatandaşlara aktarmaktadır. Toplum kendi emeğiyle geçinmek yerine adeta ' dilenci' konumuna getirilmektedir. Bu da AKP'nin sosyal politikalarının olmadığını göstermektedir.AKP Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ve aydınlığa taşıyamaz. Gelin AKP'yi hep birlikte durduralım. Çıkar odaklarının birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmasına izin vermeyelim Gün birbirimize sahip çıkma günüdür., Gün ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkarma günüdür"

BAYKAL’DAN MESAJ
Bu arada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’da kongreye gönderdiği mesajda, “ Son seçimler ne yazık ki ülkemizi ferahlatan, rahatlatan, iyimserlikleri ve umutları artıran bir sonuç vermemiştir. İktidar partisine oy vermiş seçmeler dahi kuşku ve kaygı içindedir” dedi.

Baykal mesajında şunları belirtti:
“Ülkemiz bu iktidar döneminde din, mezhep, etkin köken temelinde bir ayrışma ve dağılma tablosuna hızla sürüklenmektedir. Her gün şehit haberleriyle milletimiz sarsılırken iktidar,. teröristlerle müzakere ve af hazırlıkları içindedir. Ekonomi tamamen dış dalgalanmalara bağımlı ve en yüksek kırılganlık içindedir. Ekonomi politikası ithalat, borç , yüksek faiz, rant ve işsizlik üretmektedir. Laik Türkiye Cumhuriyetini bir din devletine dönüştürme çabalarının önündeki ilk boy hedefleri anayasa, yargı ve üniversitelerdir. Üniter devletin çözülmesine yönelik sinsi politikalar da inatla sürdürülüyor. Türkiye sahipsiz değildir. Türkiye’nin ulusal bütünlüğüne, halkımızın emeğine,. Alın terine, refahına, insanlarımızın hak ve özgürlüklerine, inançlarına, mezheplerine, kimliklerine, yetimlerimizin hakkına, şehitlerimizin şeref ve onuruna sahip çıkmak bizim görevimizdir. İşimiz zordur. Ama bilinmelidir ki bu zorluk Cumhuriyet Halk Partisi’nden değil, Türkiye’nin bulunduğu durumdan kaynaklanmaktadır. On yıllardır izlenen politikalarla Türkiye bugün ekonomisiyle, eğitimi, kültürü, din örgütlenmeleri ve çıkar ilişkileriyle, medyasıyla yozlaştırılmış ve çarpıtılmış bir demokrasi uygulamasıyla kuşatılmıştır. Hiç bir iktidar ebedi değildir. Demokrasilerde de dikta rejimlerinde de her iktidar değişmeye mahkumdur. Bu iktidar da er geç gidecektir. Bu iktidar gidecek yerine Cumhuriyet Halk Partisi gelecektir. Türkiye, Atatürk ve CHP’nin ışıklı yolundan yürüyerek aydınlık bir geleceğine ulaşacaktır”

KISA SÜRELİ GERGİNLİK
Bu arada CHP İl Başkanının konuşmasının ardından siyasi konuşmalarda söz alacaklara ilişkin olarak divana verilen bir önergede konuşmaların 5 dakika ile sınırlandırılması isteğini divan başkanı Mustafa Özyürek oya sunarken parti delegelerinden Avukat Hayrettin Abacı oturduğu yerden yüksek sesle ‘Oylama yapmadan önce bu konuda usul tartışması yapalım. Her şeye zaman bulunuyor da konuşmaya mı zaman bulunmuyor?’ dedi. Divan Başkanı Özyürek, çok sayıda konuşmacı olması nedeniyle böyle bir istek olduğunu belirterek oylamaya sunmak isterken Abacı’nın ısrarla buna karşı çıkması ve yüksek sesle konuşması üzerine ‘Oturun lütfen yerinize konuşmalara 5 dakikanın dışında tolerans verebiliriz’ diyerek oylamaya sunduktan sonra Abacı salonu terk etti.

Konuşmaların bitmesinden sonra söz almak isteyen merkez ilçe eski başkanlarından Zeki Çıplak’a, divan başkanı ilçe delegelerinin ilçelerinde ulaşım sıkıntısı çekmemesi için söz veremeyeceği üzerine Çıplak ve arkadaşları divan başkanının üzerine yürüdüler. Güvenlik güçleri ve partililerin araya girmesiyle yatıştırılan Zeki Çıplak kongre salonundan dışarı çıkarken “Bu kongre demokratik bir kongre değildir. Hesap vermemek için söz hakkı vermiyorlar” diyerek arkadaşlarının salonu terk etmesini istedi. Zeki Çıplak ve arkadaşları salonu terk ettikleri sırada oy verme işlemi başladı.

SEÇİM..
Seçimlere, Celal Berktaş başkanlığındaki tek liste katıldı. Liste yedekleri ile birlikte şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASIL: Celal Berktaş (Başkan), Zeki Akdağ, Derviş Büyük, Esengül Lüle Daşkın, Mahmut Erdal, Ali Rıza Fırat, Yunus Gök, Eylem Kulkıra, Hurşit Kuşçu, Feridun Önal, Kürşat Ali Özbey, Abdullah Salkaya, Basri Sarı, Ertan Turfanda ve Uğraş Uçar.

YÖNETİM KURULU YEDEK: Bilge Yıldız, Fırat Palancı, Cevdet Zafer, Tahsin Mutlu, Selahattin Yavçınbaş, İzzettin Arslan, Nevzat Bayındır,

İL DİSİPLİN KURULU ASIL: Kenan Altun, İsmail Balaman, Gülay Çelebi Doğan, Bülent Doğan, Hüseyin Karabağ, Bülent Karakuş, Seyithan Karakuş, İsmet Koçer, Haşim Yücel,

İL DİSİPLİN KURULU YEDEK: M.Hüseyin Yücel, Çiğdem Ağdağ, Müseyip Korkmaz, İbrahim Özalp, Hakan Karakış.

KURULTAY DELEGELERİ: Zeki Akdağ, Aydın Aydın, Celal Berktaş, Esengül Lüle Daşkın, İlhan Deniz, Yusuf Kenan Doğan, İbrahim Güngör, Muzaffer Güven, Mustafa Kolcu, Hurşit Kuşçu, Salih Özdemir, Sinan Sunguroğlu, Abbas Taştan, Ertan Turfanda.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN ve İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız