SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Çatlak

A- A+ PAYLAŞ

CHP'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav'la ipleri kopardı. Kılıçdaroğlu, yeni yönetim atadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 13 Genel Başkan Yardımcısı ve 1 Genel Sekreteri belirledi.

KILIÇDAROĞLU İPTAL ETTİ, SAV PM'Yİ TOPLADI

Kılıçdaroğlu ve Sav arasında tırmanan gerginlik nedeniyle saat 14.30'da başlaması planlanan PM toplantısı Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından iptal edildi. Ancak Sav, Parti Meclisi'ndeki isimlerle toplantı yaptı. PM'de 59 üyenin tüzük kurultayının toplanması yönünde imza verdi ve kurultay için 27-28 Kasım tarihi belirlendi.

Parti Merkezi'ndeki odasında kendisine yakın isimlerle bir toplantı yapan Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , yürürlükte bulunan tüzük uyarınca CHP'nin yeni yönetimini belirledi. Kılıçdaroğlu'nun listesinde Önder Sav ve Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın ismi bulunmuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürürlükte bulunan tüzük uyarınca CHP'nin yeni yönetimini belirledi. Yeni yönetimde Önder Sav ve Hakkı Suha Okay yer almadı. Genel Sekreterliğe ise Nihat Matkap getirildi. Matkap ve Gülsün Bilgehan ile Gökhan Günaydın, kendilerine sorulmadan isimlerinin belirlenmesini gerekçe göstererek görevi kabul etmediler. Görevi kabul etmeyen Matkap'ın yerine Süheyl Batum'un ismi atandı.

Yeni belirlenen Genel Başkan Yardımcılarının isimleri şöyle:

Genel Başkan yardımcılıkları
-Örgütlenme ve Örgüt Yönetimleri Gürsel Tekin,
-İdari ve Mali İşler Hurşit Güneş,
-Seçim ve Hukuk İşleri Mesut Değer,
- Tanıtım, Basın ve Propaganda İsa Gök
-Yerel Yönetimler Alaattin Yüksel,
-Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK'lar İzzet Çetin,
-Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler Oğuz Oyan,
-Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kolları Didem Engin
-Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kolları Mehmet Zeki Gündüz
-Ekonomik ve Mali Politika Umut Oran,
-Halkla İlişkiler Mehmet Ali Özpolat,
-Ar-Ge BYK Platformu Sencer Ayata,
-Parti İçi Eğitim Melda Onur oldu.

3 İSİM GÖREVİ KABUL ETMEDİ
Gülsün Bilgehan, Gökhan Günaydın ve Nihat Matkap görevi kabul etmedi. Bilgehan'ın yerine Didem Engin, Gökhan Günaydın'ın yerine Mehmet Zeki Gündüz getirildi. Yeni Genel Sekreter ve Parti Sözcüsü ise Süheyl Batum oldu.

LİSTE YARGITAY'DA
Kılıçdaroğlu'nun listesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi.

CHP'li Şahin Mengü, Başsavcılığa verilen MYK listesinin yasal olmadığını iddia etti.

OKAY: ATAMALAR HUKUKİ DEĞİL
Kılıçdaroğlu'nun yeni yönetimde düşünmediği Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Genel Başkanın yaptığı atamaların hukuki olmadığını ve hukuken geçerli olanın Parti Meclisi'nin seçtiği MYK olduğunu söyledi.

SAV: KILIÇDAROĞLU DİSİPLİN SUÇU İŞLEDİ
Önder Sav, PM toplantısı sonrası Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yanıt verdi. ''CHP kimsenin babasının malı değil'' diyen Sav, ''Hukuku bilmeyenlere hukuku öğretmek görevimizdir. Genel Başkan disiplin suçu işlemiştir. Bu anlayış kabile devletinde bile olmaz'' dedi.

SAV'DAN GECE YARISI TOPLANTISI
Dün akşam Kılıçdaroğlu ile Sav arasında gerginliğin sona erdiği ve yeni tüzük için Kurultay’a gidilmemesi yönünde karar alındığı belirtilmişti.

Ancak Önder Sav ve ekibinin gece bir toplantı yaptığı ve Merkez Yönetim Kurulu'nda kendilerine yakın isimler olmazsa tüzük kurultayı yapılması için imza toplanması yönünde karar aldıkları ortaya çıktı.

YARGITAY 'TÜZÜK KURULTAYINA GEREK YOK' DEMİŞTİ
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, dün CHP'ye gönderdiği yazıda yeni bir tüzük kurultayına ihtiyaç olmadığını belirtmişti.

UMUT ORAN VE HAKKI SÜHA OKAY'I HAZIRLIYOR İDDİASI
CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçimli kurultay için ısrar etmesi durumunda, Önder Sav'ın ya kendisinin aday olacağı ya da CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'ı aday göstereceği konuşuluyor.

BAYKAL'DAN İLK YORUM
Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın partide yaşananlar hakkında yakın çevresine ''Acı bir tablo'' yorumunda bulunduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız