SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Eğilim Oylaması

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel merkezi tarafından aday adayları ile ilgili örgütün ve kamuoyunun düşüncelerini belirlemek amacıyla başlattığı eğilim oylamasının ilki örgüt yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. İl, ilçe ve belde teşkilatları yöneticilerinin yanı sıra belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin katıldığı oylamada 296 üye oy kullandı. Oylamanın sonuçları açıklanmadı.

CHP Genel Başkan yardımcısı İzzet Çetin ve parti meclisi üyeleri Nihat Matkap ile Ali İhsan Köktürk gözetiminde gerçekleştirilen eğilim oylamasında tam bir curcuna yaşandı.

Milletvekili aday adaylarına yönelik teşkilatın eğilimini belirlemek amacıyla Rohan düğün Salonunda toplantı, hemen hemen tüm partililer ve aday adayları tarafından “tam bir curcuna” olarak değerlendirirken il yöneticileri bu iddiayı kabul etmeyerek “oylamanın demokratik bir şekilde gerçekleştirildiğini” belirttiler.

SALONDAN GÖZLEMLER..
• Eğilim belirleme oylamasına hazırlıklı olan aday adayları ve taraftarları, kendilerini tanıtan broşürler ile oy kullanacak partilileri bire bir yakın markaja almaları, özellikle dışarıdan gelen ve usulü bilmeyen aday adayları tarafından “böyle eğilim oylaması olmaz” eleştirilerine yol açtı.

• Önseçim, yerine eğilim belirleme yöntemi bütün partililer tarafından, Genel merkezin oluşturacağı listenin sorumluluğunu Malatya’ya atması ile eş anlamlı olduğunu ve “Madem öyle ön seçim yapsalardı. Bu curcunalar ve karışıklıklarda yaşanmazdı” diye yapılan eğilim oylamasını “Göz boyama” olarak görüldü,

• Salonda partiden çok aday adayları propagandası yapılması ve bunlar tarafından güçlü görülen aday adaylarının karalama kampanyası yapılması, bazı partililer tarafından “ Hepimiz aynı partiliyiz, karalamaya gerek var mı? Buna gerek duyanlar partili olamaz” şeklinde değerlendirildi ve kınandı.

• Partili belediye başkanları oylama öncesi kendi aralarında yaptığı toplantıda oylama yöntemine, “seçilmişlerle aday adaylarını karşı karşıya getireceği” endişesini taşıdıklarını ve bu endişelerini genel merkez yöneticilerine aktaracaklarını” ayrıca “Partiye yıllardır hizmet eden ve partiye oy kazandıracak ve birikim sahibi isimlerin dikkate alınması” önerisinde bulunmaları kararı aldıklarını

• Hemen hemen tüm partililer tarafından CHP’nin Malatya’da hassas konumunun korunması ve Malatya’dan aday adayı olmama kararı alan Mevlut Aslanoğlu gibi güçlü bir isminde yer alacağı bir denge liste yapılmasının istenmesi gözlerden kaçmadı.

• Açılış konuşmalarından sonra genel merkez yöneticilerinin “toplantının bundan sonraki bölümü aile içi toplantı olacağı için basın mensuplarına teşekkür ediyoruz” diyerek basının salonu terk etmesi istenince bu durum bazı basın mensupları tarafından tepki ile karşılanınca kısa bir tartışma ve karışıklık yaşandı. Bu tartışmalar, partililer tarafından “Basın ne diye dışarı çıkacakmış. Tartışmaları ve karışıklığı yaratan yöneticiler kendilerini aklamak için basını suçluyorlar” şeklinde değerlendirildi.

CHP'NİN ADAY ADAYLARI..
CHP'de Malatya milletvekilliği için başvuran aday adayları şunlar:

1. Veli Ağbaba -İş Adamı Eski İl Başkanı
2. Aysel Şahin Altaş -Mimar
3. İsmail Arayıcı -Kültür Turizm Bakanlığı Eski Şube Müd. Türk Kütüphaneciler Der. Genel Bşk. Yardımcısı
4. Erol Bingöl -Eğitimci
5. Dila Ahsen Boztepe -Ticaretle Uğraşıyor
6. Dr. Feza Burak -Doktor
7. Hüseyin Çagatay -İçişleri Bakanlığı Baş Kontrolü ( Denetim Elemanı )
8. Zeki Çıplak -Ticaretle Uğraşıyor Ve Çiftçi Eski Merkez İlçe Başkanı
9. Ali Dağdelen -Emekli Albay Eski Belediye Meclis Üyesi
10. Ekrem Dernek -Türkolog Ve Ticaretle Uğraşıyor
11. Kemal Duran -Jeofizik Mühendisi
12. Hasan Hüseyin Gedik -Eğitimci
13. Av. Niyazi Ergin Gökçe -Avukat Eski İl Başkanı
14. Hüseyin Karakuş -Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı
15. Prof. Dr. İbrahim Keser -Tıbbi Genetik Doktoru
16. Av. Muharrem Kılıç -Avukat Eski Milletvekili
17. Cemal Laçin -Veteriner Hekim
18. Prof. Dr. Yusuf Hatay Önen -İnşaat Yüksek Mühendisi
19. Av. Selahattin Sarıoğlu -Avukat Eski Baro Başkanı
20. Muharrem Temiz -Halk Kültürü Araştırmacısı Ve Halk Müziği Yorumcusu
21. Dr. Güzide Gök Yıldırım -Diş Hekimi
22. Rahmi Yüce -Kimya Mühendisi

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız