SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Erdal Eren Günü

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:56:59
CHP'de Erdal Eren Günü
A- A+ PAYLAŞ

13 Aralık 1980'de Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nde idam edilen Erdal Eren için, CHP Malatya İl Binası'nda anma etkinliği düzenlendi. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz'ın da katıldığı anma etkinliğinde konuşan CHP Gençlik Kolları Başkanı Hasan Karakaş, "Bugün yine hüzün kapladı bizim içimizi... Kabuklaşan yaralarımız yine kanadı. Bir soğuk Ankara akşamında katledilen 17 yaşındaki Erdal Eren için... Asılmaya giderken bile vatan aşkı diye yanıp tutuşan bir gençti Erdal... Öldürülen her kim olursa olsun, ister sağcı, ister solcu, hepsi bu vatanın tertemiz fidanlarıydı. Onları birbirine düşüren emperyalist güçlere ve yerli işbirlikçilerine karşı her zaman dik duracağız, bu vatanı böldürtmedik, böldürtmeyeceğiz" dedi.

CHP İl Başkanı Kiraz ise, "Erdal Eren gibi birçok idam gerçekleşti. O günkü o mücadeleyi verenleri, o mücadelelerinden dolayı kutluyorum. Erdal Eren’i bir kez daha anıyoruz. Darbe hesaplaşmasından bahsediliyor. Maalesef sözde darbe hesaplaşması yapılırken, gerçek anlamda bir darbe temizliği ülkede gerçekleştirilemiyor. Gerçek anlamda demokrasi adımları atılamıyor" diye konuştu.

Kiraz, CHP'nin gerçek demokrasinin gelebilmesi için darbe izlerinin tamamen silinmesini istediğini, 12 Eylül'ü gerçekleştiren liderin ve 12 Eylül kurumlarının ayakta durması nedeniyle, darbeyle hesaplaşmanın gerçekleştirilemeyeceğini savundu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız