SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de 'Gergin' İstişare!..

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez ilçe örgütü tarafından üyelerle bir araya gelmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla “istişare (danışma” toplantısı düzenlendi. Yerel gazeteye verilen "garip" ilanıyla gündeme gelen toplantı zaman zaman gerginleşti. Parti binasında yapılan toplantıya Milletvekili Muharrem Kılıç, İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe, Merkez İlçe başkanı Zeki Çıplak, Dilek Belediye başkanı Muzaffer Güven ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Gökçe, “Ülkemizin en büyük gazetesi olduğunu iddia eden bir yayın organı başbakanın bir günde 750 açılış yaptığını yazıyor, neredeyse günün her dakikasında bir açılışa denk düşüyor bu sayı. Diğer taraftan bir milletvekilinin 8 yaşındaki kızının yazdığı mektupta Erdoğan’ın Atatürk’ten büyük olduğunu yazıyor. Seçimler yaklaşıyor, Milletvekili tekrar seçilmek için kızını bile kullanabiliyor. Basın-medya da bunları sorgulamadan yayınlıyor. Kuzey Kore Diktatörlüğünde bile böyle yağcılık yaşanmadı. Öteki taraftan yerelde de bu tür yargısız infazlar var. 13 Şubat’taki törenlere katılmadığımızı yazıyorlar. Atatürk’le beni vurmaya kalkıyorlar. Bizi herkes biliyor. Örgüt olarak çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Yapılan bir ankette belde örgütleri yönünden birinci partiyiz. Yıllardır örgütümüzün olmadığı Doğanyol ilçesinde dinamik bir örgütümüz var. CHP barajın altında kalacak diyenlere sözümüz şu CHP güçlenmiştir, bunu seçimlerde ispat edeceğiz” diye konuştu.

İlçe başkanı Zeki Çıplak ise “CHP’nin sorunlarını, problemlerini çözüm önerilerini burada konuşacağız. TV ekranlarında değil. Mevcut iktidarın karanlık günlerinden nasıl kurtulacağız. Ülkemizi bu karanlıktan ancak CHP kurtarır. Toplantımızın gayesi de budur. Gençlerimiz iş bulamıyorsa, öğretmen geçinmek için ikinci bir iş arıyorsa, köylü ekininin karşılığını alamayıp şehre geliyorsa, işçi kasaptan bakkaldan kaçıyorsa esnaf her gün kepenk kapatıyorsa bu ülkede bir şeyler yanlış gitmektedir. Gün birlik günüdür, bugün inisiyatif alamayanların yarın çocukları hesap soracaktır. Mevlana’nın ünlü deyişinde ki gibi ‘Ne olursan ol, kim olursan ol, bin defa tövbe bozmuş olsan da yine de gel” dedi.

Milletvekili Kılıç “2002 seçimleri öncesini düşünün, işçi-memur-köylü-emekli-esnafın durumu 2002’den önce mi iyiydi 2002’den sonra mı?” diye başladığı konuşmasını özetle “ 4 yıllık AKP iktidarı Malatya’ya hangi yatırımları yaptı? Yatırım yapmanın aksine Cumhuriyetin kazanımları tek tek yok ettiler. Önce Sümerbank’ı şimdi de Tekel’i. Tekel çalışanlarının mücadelesi sonucunda şimdilik yok edemediler ama, sorarım siz şu an Tekel çalışıyor mu? Hayır. Onu da yok edecekler. AKP gecekondu partisidir. Gecekonduların kurulduğu yerler genellikle imarsızdır ve kullanılan malzemeler düşüktür. Vatandaş bunun farkına varmıştır, bu seçimde gereğini yapacaktır. İktidar yakınma makamı değildir. Çözüm bulma yeridir. Hayır , hortumları kesmediniz yönünü değiştirdiniz, yandaşlarınıza aktardınız. Yoksul kesimden oy aldınız haramzadelerle iş yaptınız.” dedi. Milletvekili Kılıç konuşmasının son bölümünde ise özeleştiri yaptı ve “Eskiden 5 milletvekili çıkarırdık. Neden kaçtı bu insanlar. Vatandaş bizden neden kaçtı? Elbette ki bu kaçıştan örgütlerin de sorumluluğu var. Kimseyi dışlamamamız ve onları tekrar kazanmamız gerek.” diye konuştu.

Daha sonra sözalan Avukat Hayrettin Abacı da partiye eleştiriler yöneltti. Abacı’nın eleştirileri üzerine bazı partililer, “Gündemi boş laflarla dolduruyorsunuz!..” diye tepki gösterip toplantıyı terk ettiler. Sözlerini sürdüren Abacı ise, "Muharrem bey bir şey söyledi. Diyor ki, 'İnsanlar hangi partiden olursa olsun, partisini üst tarafını kazıdın mı altından CHP çıkar.' Peki CHP'yi kazıdığın zaman altında ne çıkar? Hilafetçilik çıkar, padişahlık çıkar, Osmanlılık çıkar, gericilik çıkar. Çıkıyor işte arkadaşlar" diye devam etti. Abacı’nın bu sözleri de bazı partililerin tepkisine yol açtı.

Toplantının sonunda katılanlara aşure dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız