SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP'de İkinci Aday Çıkmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:04
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, cumhurbaşkan adaylığı konusunda “CHP’de ikinci aday çıkmaz” dedi.

Gazetecilere açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili süreci değerlendirerek, “Adayımızın Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyoruz. CHP büyük uzlaşma sonucunda, hem AKP’nin, hem de her fırsatta CHP’ye laf söylemeyi, hatta küfretmeyi alışkanlık haline getirmiş olan bazı kesimlerin ezberini bozdu. Bizim adayımız bu anlamda çok önemli. Çünkü büyük uzlaşı ile ilk kez son dönemde Türkiye’nin uzlaştığı bir adayın olması bile hayırlı bir iştir. Çünkü ilk kez CHP’si, MHP’si, DSP’si, BBP’si, DP’sine kadar birçok farklı siyasi görüşten insanların bir adaya üzerinden uzlaşması bile Türkiye’nin geleceğine hayırlı bin iş olmuştur. Adaylığı bile Türkiye’de uzlaşmayı sağlamıştır. Türkiye gerginlikten uzak bir döneme tekrar geçiş yapacak” dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun her ziyaret ettiği siyasi partide değişik mesajlar vermesi ile ilgili olarak ise Ağbaba, “Bunlar bir birine ters olan bir şeyler değil. Ekmeleddin Beyin konuştukları, yazdıkları her şey ortada. Laik, demokratik cumhuriyeti savunduğunu söylüyor, parlamenter rejimi savunduğunu söylüyor. İnsanlar arasındaki mezhep çatışmasının son bulması gerektiğini söylüyor. Mezhepçiliğe karşı olduğunu söylüyor. Bu tabi farklı değil, her yerde aslında aynı şeyi söylüyor” ifadelerini kaydetti.

Ekmeleddin İhsanoğlu’na karşı CHP içindeki muhalifler için ise Ağbaba şunları söyledi: “CHP’de ikinci aday çıkmaz. Ben tabii milletvekili arkadaşlarımın farklı düşüncede olmasını ve imza vermemesini saygı ile karşılıyorum. Sonuçta bir partinin milletvekilleriyiz. Kendi bağımsız seçilmiş milletvekilleri değiliz. Bizler CHP’nin kimliği ile seçilmiş milletvekilleriyiz. Bu nedenle kurumsal yapımızın başındaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun almış olduğu kararlara da saygılı olmamız gerekiyor. Ben imza verilmemesini ve adayımızın bazı yönlerinin eleştirilmesine saygı duyuyorum. Ama başka aday çıkarmayı, CHP’ye meydan okumayı, genel başkanımıza meydan okumayı doğru bulmuyorum. Bu arkadaşlar eğer kendilerine güveniyorlarsa keşke bağımsız seçilmiş olsalardı. Bu anlayışı da doğru bulmuyorum, partimizin kültürüne d, partimizin disiplinine de uymaz bu arkadaşların yaptıkları. Bunu da buradan belirtmek istiyorum. Her şeye karşı çıkmakla siyaset yapılmaz. Bazen pozitif yönlere de bakılması gerektiğini düşünüyorum”.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız