SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Kiraz Kazandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:00
CHP'de Kiraz Kazandı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya teşkilatında seçim heyecanı yaşandı. 3 adayın katıldığı il başkanlığı seçimini, bu görevi atamayla yürütmekte olan Enver Kiraz seçildi.
  
CHP’de 34’üncü Malatya İl Kongresi yapıldı.  Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan kongreye CHP Genel Başkan Yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, delegeler ve partililer katıldı.   
   
Seçim öncesinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcılarından Sezgin Tanrıkulu “Türkiye son 10 yılda çok mesafe kat etti. Ama bu mesafe karanlığa gidişin mesafesi oldu. Türkiye başka bir karanlığa doğru sürükleniyor. CHP’liler olarak, sosyal demokratlar olarak, solcular olarak biz bunun farkındayız. Türkiye’yi AKP'nin götürmek istediği karanlığa götürmeyeceğiz. Bunda kararlıyız. CHP örgütleriyle yenileniyor, CHP projeleri ile yenileniyor. CHP artık yeniden Türkiye’nin partisi oluyor.” dedi.  
   
CHP  Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise konuşmasında, “Milletvekili seçildiğim günden bu yana anlaşılmaz bir şekilde bir grup arkadaşım bana cephe aldı. 12 Haziranda seçim oldu, 16 Haziran’da gazetelerden birinde şöyle yazıyordu. “Mevlüt Aslanoğlu aranıyor.” Seçileli 4 gün olmuş. Milletvekili olmadan önce bütün aday adaylarıyla toplantı yaptık. ‘Bir eksiklik varsa herkesten özür diliyorum’ dedim aday arkadaşlarıma. Bir seçim süreci geçirdik, seçim sürecinde de takdir edersiniz ki gece, gündüz demeden maddi, manevi desteğimi esirgemeden ailemi ve arkadaşlarımı da katarak işin içine CHP’nin başarılı olabilmesi için AKP’nin karşısında oyumuzu arttırabilmek için sizlere mahcup olmamak için gece gündüz usanmadan çalıştım” ifadelerini kullandı.
  
CHP il başkanı adaylarına sıra geldiğinde ise 3 aday arasında konuşmacıların sıraları belirlenmesi için kura çekildi. CHP il başkan adaylarından ilk konuşan Enver Kiraz “Yaptığım açıklamaların altında başka amaçlar arayanlar siyasetin idealler için, siyasetin halk için, siyasetin toplumu değiştirmek için yapılabileceğini hayal dahi edemezler. Ben siyaseti ideallerim için yapıyorum. Ben siyaseti halk için yapıyorum, ben siyaseti toplum için yapıyorum” dedi.
   
CHP İl Başkan Adayı Zeki Çıplak ise “ Bugün CHP hak ettiği yerde değil. Bunun sebebi ise gelen tüm başkanların burayı geçiş görmektedir. Bu da partinin oy kaybetmesine neden olmuştur. Sadece koltuk sevdasına düşüp koltukta oturayım ama ilçelerden bana  ne böyle başkanlık olmaz yazık günahtır” ifadelerini kullandı.
    
CHP İl Başkan Adaylarından Hasan Hüseyin Gedik ise “ Sayın Veli Ağbaba’nın istifası ile birlikte il başkanlığına getirilen arkadaşımız Sayın Baştürk işleri idare ediyordu. Ne zamanki Sayın Baştürk partide değişimden dönüşümden bahsetti, ‘delegeleri seçimle yapacağım’ dendi, istifası istendi. Arkadaşımız direndi. Yönetimdeki arkadaşlar istifa etti, yönetimden düşürüldü. Düşürülen arkadaşımızın yerine Enver Kiraz arkadaşımız atandı. Siz bu partide ne olursanız olun ister milletvekili olun ister genel başkan olun. Bu şekilde partimizi büyütmek mümkün değildir” dedi. 
  
Yapılan açılış konuşmalarından sonra oy işlemine geçildi. Enver Kiraz 228, Hasan Hüseyin Gedik 102, Zeki Çıplak ise 16 oy aldılar.
 
Enver Kiraz başkanlığındaki yönetim kuruluna Çiğdem Akdağ, Zeki Akdağ, Erdal Akkar, Ali Arı, İbrahim Çakır, Elif Çiçek, Ayşe Nihal Demirci, Merdan Demirtaş, Adil İnce, Deniz Kayıkçı, Gülseren Korkmaz, Ahmet Koşar, Mustafa Mengüç, Ali Rıza Mengüçoğlu, Basri Sarı, Müfide Sepetçi, Muhittin Şahin, Günnur Tabel, Orhan Tanataş ve Doğan Yıldırım seçildiler.
 
Disiplin kurulu ise Kazım Akdaş, Hakkı Akkoyun, Berna Aktaş, Gülşen Balan, Sevinç Duman, Ali Gelmez, Yakup Korkmaz, Hüseyin Kutluay, Onat Yılmaz'dan oluştu.
 

Kiraz, seçimin ardından adaylarla el ele sahneye çıktı. Adaylara, güzel bir yarış yaşattıkları için teşekkür eden Kiraz, delegelerin layık olmak için çalışacağını ifade etti. 
     
Gedik de CHP'nin kazandığını ancak seçimlerin ardından Kiraz'ın omzunda halkın pençesi olacağını belirterek, Kiraz'a görevinde başarılar diledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız