SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Kongre Manevraları

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl kongresine günler kala ikinci bir adayın çıkması ile partide hareketli günler başladı. İlçe kongrelerini sessiz sedasız gerçekleştiren CHP’de bazı ilçe başkanları bir araya gelerek il eski başkanı Veli Ağbaba’yı İl başkanlığına aday olması için ortak karar aldılar. İl eski başkanı Ağbaba da ilçe başkanlarından gelen bu öneriyi kabul etti.

Battalgazi ilçe başkanı Yusuf Durmaz, Arguvan ilçe başkanı Hasan Yücel, Darende ilçe başkanı Sinan Sunguroğlu, Doğanyol ilçe başkanı Şahin Öz, Kale ilçe başkanı Hatice Şimşek, Kuluncak ilçe başkanı Kemal Yıldırım, Pütürge ilçe başkanı Hasan Türkeri ve Yazıhan ilçe başkanı İbrahim Arduç ile Yeşilyurt ilçe başkanı adına İsmet Havlucu’nun yanı sıra delege ve partilinin aralarında bulunduğu bir grup Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenlediler.

Grup sözcüsü Battalgazi İlçe başkanı Yusuf Durmaz, geçtiğimiz günlerde yapılan ve ilçe başkanlarının mevcut yönetime destek vermeleri konusuna değinerek başladığı konuşmasını “Geçtiğimiz günlerde mevcut il yönetiminin tek başına seçime gireceği düşüncesi ile ilçe başkanları olarak bizler bir oldu -bittiye getirilerek acele bir kararla desteğimizi açıklamak zorunda bırakıldık. Ancak; gerek örgüt tabanımızın, gerekse de Malatya kamuoyunun yoğun baskısı ve isteği üzerine bu karardan dönmemiz zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle teşkilatımızın ve kamuoyunun yakinen tanıdığı, teşkilatımızı büyüteceğine inandığımız il eski başkanımız ve Yüksek Disiplin Kurulu eski üyesi Veli Ağbaba’yı 06.03 2010 tarihinde yapılacak il başkanlığı ve il meclisi seçiminde destekleyeceğimiz tüm parti teşkilatımıza ve Malatya kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz” diye bitirdi. (Üstteki fotoğrafta)

8 ilçe başkanının ve bazı delegelerin il başkanlığına aday olma önerisini kabul eden Veli Ağbaba ise “Kongrede aday olacağım. Amacımız partimizi hakettiği yere getirmektir. Bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım.” diye konuştu.

"BERKTAŞ İÇİN DİLEKÇE VERDİLER"
CHP'nin 6 Şubat'ta yapılan merkez ilçe kongresinin ardından, 9 Şubat'ta merkez ilçe başkanı Abdullah Salkaya, yanında Celal Berktaş ve ilçe başkanları olduğu halde bir açıklama yapıp, ilçe başkanları olarak şu anki il başkanı Celal Berktaş'ın tekrar aday olması için imzalı dilekçe verdiklerini söylemişti.

Aynı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Celal Berktaş ise , "İlçe başkanlarımızla birlikte toplanıp kongre tarihini 6 Mart'ta yapmayı planlıyoruz. Atatürk Spor Salonu'nda yapmayı planlıyoruz. Ayrıca ilçe başkanlarımız tekrar aday olmam yönünde destek verdiklerini beyan ettiler. Buna layık olmak için elimden geleni yapacağım. 21 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi'ne hizmet veriyorum. Bundan sonra da en güzel şekilde hizmet etmeye çalışacağım" demişti.

İlçe başkanları, Berktaş'la birlikte toplu fotoğraf çektirmişlerdi. (Alttaki arşiv fotoğraf)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız