SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Kurultay İsteği

A- A+ PAYLAŞ

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Malatya’daki 14 kurultay delegesinden aralarında eski il başkanlarının da bulunduğu 7’si olağanüstü kurultay isteğini kamuoyuna duyurdular.

Kurultay delegesi olan eski il başkanlarından Niyazi Ergin Gökçe ve Hacı Demirhan, eski milletvekili Muharrem Kılıç,  Avukat Hasan Karaaslanoğlu, Avukat Mehmet Hayrettin Abacı, eski merkez ilçe başkanı Salih Özdemir, Avukat Selahattin Sarıoğlu tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Bilindiği üzere 12 Haziranda Milletvekili Genel seçimleri yapıldı.

Sonuçların Ülkemize, İlimize ve Partimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Sonuç olarak iktidar Partisi ikinci dönem iktidarı sonunda yüzde 50, Partimiz ise yüzde 26 oy aldı.

Aldığımız sonucun Parti tabanımızda sevinçle karşılanamadığı hepimizce kabul edilen bir gerçektir.

Bu bakımdan, gerek seçim süreci ve sonuçların değerlendirilmesi ve gerekse çarşaf liste yöntemiyle Parti Meclisimizin yenilenebileceği bir Kurultay yapılmasının yararlı olacağı kanısına vardık.

Bu niyet ve önerimizi noter onayıyla imza altına aldık.

Bir hususu özellikle ve açıklıkla belirtmek isteriz ve vurgularız ki biz bu Kurultayda yalnızca Parti Meclisi seçiminin yapılmasını istedik.

Hazırladığımız Kurultay gündeminde Genel Başkan seçiminin olmadığını özellikle belirtmek isteriz.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu kendi oylarımızla seçmiştik.

Fakat kimi çevrelerce bu hususun atlanması, imzamızın Genel Başkanımıza karşı imza olarak değerlendirilmesi yanlıştır.

Kimin niyetinin ne olduğuna bakmadan ve sorgulamadan, adeta niyet okunarak,kasıtlı olarak bazı çevrelerce bizim niyetimizin Sayın genel başkanımıza bir karşıtlık olarak değerlendirildiğini görmekteyiz.Yeniden belirtmemiz gerekir ki kendi oylarımızla seçtiğimiz Sayın Genel Başkanımızın yanındayız. Bu kurultay talebinde Genel Başkanlık yarışının olmadığını özellikle belirtmek isteriz.

Çok değerli Partililerimiz; Arguvanlımız, Akçadağlımız,Doğanşehirlimiz,Hekimhanlımız, Kuluncaklımız, Pütürgelimiz ve diğer hemşerilerimiz bilmelidirler ki biz Partimize zarar verecek bir niyet ve davranış içerisinde olmayız, olamayız.

Herkesten çok bizim Partililerimiz biliyorlar ki bu Memlekete demokrasiyi getiren Parti bizim Partimizdir.

Partimizin Tüzüğüne uyarak ve Partimize zarar verecek her türlü niyet ve davranıştan sakınarak olağanüstü kurultay çağrısında bulunmanın kötü, kınanır bir yanının olmadığını söylemeye gerek var mı?

Seçimler henüz yapılmış ve önümüzde zorlu Parlamento süreci ve Yerel Seçimler varken, hemen şimdiden tartışmalarımızı bitirip Meclis çalışmalarına, gelecek yerel ve genel seçimlere sıkı sıkıya sarılmak gerektiğine inanmaktayız.

Bu girişimin şimdiden başlamasının, gelecek olağan Kurultayı beklemenin yapılacak önemli görevler öncesinde zaman kaybına yol açacağını düşünmekteyiz.

Malatya delegasyonunun bize yüklediği Kurultay Delegeliği görev ve yetkisini Parti çıkarlarının dışında başka çıkarlar ve hele kişisel çıkarlar kaygısıyla kullanmayacağımızı ve her zaman her koşulda Partimizin yanında ve içinde olacağımızı bilmenizi ve buna yürekten inanmanızı diler en derin saygılarımızı sunarız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız