SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de Merkez İlçeye Onay

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz aylarda yapılan CHP İl kongresinde Veli Ağbaba ve listesininin kazanması üzerine istifa eden Abdullah Salkaya başkanlığındaki CHP Merkez İlçe’de, Salkaya’nın yerine genel merkezce Salih Özdemir’in atanmasından sonra oluşturulan yeni yönetim kurulu genel merkezin onayından sonra göreve başladı. Yeni yönetim kurulunda istifa eden üyelerden bazıları da yer aldı.

Konu ile ilgili olarak CHP İl binasında bir basın toplantısı düzenleyen merkez ilçe başkanı Salih Özdemir açıklama yaptı. İl başkanı Veli Ağbaba’nın katılmadığı, İlçe başkanı ve yeni yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra eski milletvekili Muharrem Kılıç, İl eski başkanı Niyazi Ergin Gökçe, belediye meclis üyesi Doğan Ağdaş ve çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda konuşan merkez ilçe başkanı Özdemir “Boşalan merkez ilçe yönetimimin yeniden şekillenmesi görevi genel merkez tarafından şahsıma verildi. İçinden geçtiğimiz zorlu süreçte cumhuriyete, demokrasiye ve laikliğe daha sıkı sarılmamız gerekmektedir. Bu mücadelenin temel taşı ve kalesi olan CHP Merkez ilçe yönetiminde görev almayı bir yurtseverlik gereği olarak düşünüp kabul eden arkadaşlarımla birlikte; kişisel hesapların, birilerinin adamı olmanın ötesinde çalışanların, demokratların, Kemalistlerin, çağdaşların ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında olacağız. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Kısır çekişmeleri, geçmişin kısır hesaplarını bir yana bırakarak, omuz omuza vererek tüm CHP’lileri ve yüce ulusumuzu kucaklamalıyız. AKP mevcut anayasayı değiştirerek kendi anayasasını kurmaya çalışmaktadır. İlk genel seçimde alacağı yenilginin arkasında halka hesap verme gününün yakında olduğunu hissetiler ve bunun için yandaş bir yargı kurabilecekleri ortam oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyetle, demokrasiyle sorunları olanlar cumhuriyetin ve demokrasinin teminatı olan bağımsız yargıya, Türk Silahlı Kuvvetlerine yurtsever aydınlara ve CHP’ye olanca güçleriyle sürdürmektedirler. Genel başkanımıza düzenlenen son komplo da bu saldırıların bir parçasıdır. Bu komplolarla referandum süreci öncesinde halk gözünde partimize ve cumhuriyete bağlı olan insanları küçük düşürmeyi amaçlamaktadırlar.Ama gördüler ki oyunları yüzlerine tokat gibi patladı. CHP bir yumruk gibi kenetlendi. Malatya’da bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Özdemir, daha sonra yeni yönetim kurulunda görev alan isimleri açıkladı. Özdemir başkanlığındaki CHP merkez ilçe yönetimi şu isimlerden oluştu:

Av. Çiğdem Ağdağ, Av. Eylem Kulkıra, ev hanımı Canan Gökbulut, Av. Deniz Kayıkçı, esnaf Ali Rıza Fırat, Avukat Feridun Diyarbakırlı, sendikacı Hüseyin Karabağ, emekli memur Dilfuruz Güngör, İnşaat Müh. Oktay Demirhan, sigortacı Mehmet Ali Gökçe, işletmeci Ubeyit Öksüz, esnaf Nurettin Bakır ve emekli öğretmen Sadettin Doğandemir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız