SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de MYK Belli Oldu

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:32:04
CHP'de MYK Belli Oldu
A- A+ PAYLAŞ
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) “Alfabetik” sıralamayla açıkladı.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “CHP’de ikinci adam yok” mesajı verdiği “Alfabetik” sıralamalı MYK’sının en önemli koltuğuna Denizli Milletvekili Adnan Keskin oturdu.
 
Örgütün yeni abisi
 
“CHP Genel Sekreteri” olarak 1999 yılında ayrıldığı partisinin ikinci adamlığına, 13 yıl sonra geri dönen Adnan Keskin 1942 doğumlu. Eski tüzükte partinin ikinci adamı Genel Sekreter’di, yeni tüzüğü göre bu güç Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Keskin’in eline geçti. 70 yaşındaki Keskin, CHP örgütlerinin “Abi” geleneğini sürdürmesine neden olan iki isimden biri. Kılıçdaroğlu tarafından önce genel merkez yönetiminden uzaklaştırılan, 2011 seçimlerinde de listelerde kendisine yer bulamayan Sav için sıkça kullanılan “Abi” hitabını bir süredir Adnan Keskin devralmıştı.
 
Baykal’dan sonra en eskisi
 
Keskin’i “partinin ve TBMM Grubunun abisi” yapan en önemli neden ise “Deniz Baykal’dan sonra CHP meclis grubunun en eski ismi” olması. Bu “eskilik” Keskin’in 34’üncü Olağan Kurultay’da en yüksek oyu olarak PM’ye seçilmesinin de yolunu açtı. Keskin, Kılıçdaroğlu’na ait olduğu ileri sürülen 52 kişilik sarı listenin yanı sıra, Sav ekibinin dağıttığı mavi listede de yer alıyordu. 826 oyla PM’ye seçilen Keskin örgütçülüğünü kurultay salonunda da gösterdi. Sabaha karşı açıklanan sonuçlara “Oylarım çalındığı” diyerek itiraz eden ilk isim Keskin oldu.
 
İş Bankası yönetim kurulu üyeliği
 
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da yapan Keskin’in Baykal’la yolları partinin 1999 seçimlerinde baraj altında kalmasından kısa bir süre sonra ayrıldı. Baykal’a karşı muhalif cepheye geçen Keskin, uzun süre “CHP’yi değil ancak siyaseti bıraktım” diyerek yaşamını sürdürdü. “Başbakan Erdoğan, kendisini Ak Parti’ye davet etti” iddialarının da muhatabı olan Keskin ile Baykal’ın arasındaki buzlar 2008 yılında İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine CHP kontenjanından atanmasıyla sona erdi.
 
Ön seçim şartıyla
 
Keskin, Kılıçdaroğlu’nun 2010 yılında Genel Başkanlığa oturmasıyla birlikte aktif siyasetin kapısını yeniden araladı ve “Denizli’de ön seçim” şartıyla 1999’da bıraktığı aktif siyasete geri döndü. Girdiği ön seçimden, en yakın rakibine yaklaşık bin oy fark atarak çıkan Keskin, 2011 seçimlerinden Denizli Milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi. Keskin’in “Yeni” CHP’deki ilk görevi TBMM Meclis İdare Amirliği oldu.
 
Keskin’in “köprü” görevi
 
Adnan Keskin’in, MYK’daki yeni görevi de “yeni CHP” tartışmaları kapsamında daha da önem kazanıyor. Keskin, Kılıçdaroğlu’nun “CHP’nin görkemli tarihinden bir milim bile sapmayacağız. Bizim değişim anlayışımız Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık hedefidir” sözleriyle revize ettiği “Yeni CHP” politikasında köprü görevi üstlenecek. Parti örgütlerinin eski ve yeni kimliğini buluşturmaya çalışacak olan Keskin, Kılıçdaroğlu’nun yerel ve genel “İktidar” hedefi koyduğu seçimlerle Cumhurbaşkanlığı seçimi için belirlenecek stratejinin mimarlarından biri olacak.
 
Tekin geri döndü, Toprak ve Matkap kaldı
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, PM’ye girmeyi başaran tüm eski MYK üyelerine yeni MYK’sında yer verdi ve koltuk sayısını iki artırdı. Eski MYK’da Genel Başkan ve Genel Sekreterle birlikte 17 olan koltuk sayısı, 19’a yükseldi. MYK’da 6 İstanbul, 3 Ankara Milletvekili yer alacak. Denizli, Aydın, Samsun, Tekirdağ, Adana birer milletvekiliyle temsil edilecek.
 
Toprak’ın yerine Oran
 
Kılıçdaroğlu, “İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ndan beni alın” diyen Erdoğan Toprak’ı İşveren Sendikaları ve Meslek Kuruluşları’ından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırdı. Toprak, TİSK, TOBB, TÜSİAD, TESK gibi meslek kuruluşlarından sorumlu olacak. İstanbul Milletvekili Umut Oran ise İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra partinin Sosyalist Enternasyonal’le ilişkilerini de yürütecek.
 
Matkap’ın yerine Keskin
 
Kılıçdaroğlu, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak kurultaya giren Nihat Matkap’ı ise Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırdı.
 
Tekin geri döndü
 
İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkiler’den sorumlu olduğu MYK’dan Toprak ve Matkap’la yaşadığı problemler nedeniyle istifa eden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de MYK’ya aynı görevle geri döndü. Şafak Pavey ise MYK’da Doğa Hakları ve Sosyal Politikalar sorumluluğunu aldı. Gülseren Onanç ise Halkla İlişkilerin sorumluluğunu üstlendi. MYK’nın yeni iki ismi ise Haluk Koç ve Bülent Tezcan oldu. Koç, Kamu Politikaları ve Parti Sözcüsü, Bülent Tezcan ise Seçim ve Hukuk İşleri’nden sorumlu olarak MYK’da görev aldı.
 
Yeni MYK’nın tam listesi şöyle: 
AR-GE Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu – Sencer AYATA 
Bilgi ve İletişim Teknolojileri- Emrehan HALICI
Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmeler– Faruk LOĞOĞLU
Doğa Hakları ve Sosyal Politikalar– Şafak PAVEY
Ekonomi Politikaları– Faik ÖZTRAK
Halkla İlişkiler– Gülseren ONANÇ
İdari ve Mali İşler– Umut ORAN 
İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkiler– Gürsel TEKİN
İnsan Hakları– Sezgin TANRIKULU
İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları– Yakup AKKAYA
İşveren Sendikaları ve Meslek Kuruluşları- Erdoğan TOPRAK
Kamu Politikaları ve Parti Sözcüsü– Haluk KOÇ
Parti İçi Eğitim– Perihan SARI
Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri– Adnan KESKİN
Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşları- Nihat MATKAP
Seçim ve Hukuk İşleri– Bülent TEZCAN
Yerel Yönetimler– Gökhan GÜNAYDIN
Genel Sekreterlik – Bihlun TAMAYLIGİL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız