SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de ''Sancılı'' Kongre..

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin merkez ilçe kongresi Cumartesi günü yapılıyor.. Bir süre önce merkez ilçe başkanlığına atanan Zeki Çıplak (fotoğraftaki) adaylığını açıklarken, eski yöneticiler delege listesine tepki gösterdiler.

ÇIPLAK: "ADAYIM.."
CHP Malatya Merkez İlçe Başkanı Zeki Çıplak, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 23 Nisan 2005 tarihinde CHP Merkez İlçe Başkanlığı'na atandığını hatırlatarak, CHP Merkez İlçe Kongresi'nin 2 Temmuz 2005 Cumartesi günü Sabancı Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da başlayacağını kaydetti.

Çıplak, "Malatya genelinde yeniden yapılanmak amacıyla, geniş katılımlı bir çalışma yaptık. Partimize yeni üye kazandırmak için 2 aylık süre içinde yaklaşık bin yeni üyeyi partimize kazandırdık" dedi.

Delege seçimleri konusunda herhangi bir şikayetin gelmediğini öne süren; ancak seçim için askıya çıkartılan listeye yapılan itirazların 1. Seçim Kurulu Başkanlığı'nca reddedildiğini kaydeden Çıplak, CHP Merkez İlçe Başkanlığı'na aday olduğunu bildirdi. Kongrede 394 delegenin oy kullanacağı belirtildi.

ESKİ YÖNTİCİLERİN TEPKİLERİ VE İTİRAZLARI..
Bu arada, CHP'nin görevden alınan eski merkez ilçe başkanı Ömer Lütfü Toprak, eski il başkan yardımcısı Hüseyin Baştürk, eski il yöneticisi Kadir Boztepe, eski merkez ilçe yöneticileri Mehmet Ekici ve Doğan Yıldırım ile CHP Belediye Meclis Üyesi Ali Tozan yaptıkları ortak yazılı açıklamada, mevcut il ve ilçe yönetimini, "ilkesizlik, sağ ve tasfiyeci anlayış ve tutum, hizipçilik, partiye ihanetle" suçladılar.

Açıklamada, yönetimin partiyi büyütmek yerine küçülttükleri iddia edilerek, seçimsiz olarak delege belirlendiği, delege listelerinin askıya çıkarılmadığı, başka partilere çalışanların dahi delege yapıldığını öne sürüldü.

Yazılı açıklamada, delegelerin yüzde 50'sinin 18 aileden oluştuğunu, karı-koca bazı isimlerin farklı mahallelerde delege gösterildiğini iddia eden muhalif grup, eski il başkanı ve YDK üyesi Veli Ağbaba ile 10 yıl merkez ilçe başkanlığı görevinde bulunan Ömer Lütfü Toprak'ın delege yazılmadıklarını öne sürdüler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız