SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP'de Siyasete Davet Ediyorum"

0
Güncellendi - 2017-11-22 22:51:02
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanlığı 5 Aralık’ta Ankara Arena’da ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’ gerçekleştirecek. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı buluşma için basın toplantısı düzenleyen CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, tüm kadınları Ankara’ya ve CHP çatısı altında siyaset yapmaya davet etti.

Kadın Kolları üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Güllü Tunçer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83. Yıl dönümü olan 5 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek olan ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’nı özellikle bu tarihin seçildiğini söyleyerek “83. yıl dönümü. Bu nedenle Ankara 'da yapılacak olan buluşmada bu coşkuyu, günün anlamını hep birlikte yaşamak istiyoruz. Tüm Kadın sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerinin kadın üyelerini Kadın için Eşitlik ve Adalet Buluşmasına davet ediyoruz” dedi.

Türkiye’de tüm çabalara rağmen kadınların temsil noktasında eşit şartlara sahip olmadığını kaydeden Tunçer, şunları söyledi:

“Türkiye’de tüm kadın örgütlerinin çabasına rağmen halen kadınlarımız eşit temsil noktasında büyük sorunlar yaşamaktadır. 2017 Türkiye’sinde 550 milletvekilinin maalesef sadece 76’sı kadın. Kamu ve özel sektör iş yerlerinde kadın istihdamı halen istenilen düzeyde değil. Biz hayatın her alanında eşitlik olsun istiyoruz. Biz kadınlar varız hakkımız var diyoruz. Mecliste de, bürokraside de, özel sektörde de daha fazla temsil edilmek istiyoruz. Bu amaçla mücadeleye devam edeceğiz.”

CHP’de kongre sürecinin başladığını da hatırlatan Tunçer, “İlçe kongrelerimizin ardından ana kademe il başkanlığı seçimleri yapılacak. CHP kadın kolları olarak kongre takvimimiz 28 Kasım'da kadın üye çizelgelerinin askıya çıkartılmasıyla başlayacak. 9 Aralık'ta Kadın kolları İlçe kongrelerine başlayarak 13 ilçemizde seçimlerimizi yapacağız. Kadın kolları İl başkanlarının kongrelerinin başlangıç tarihi ise 15 Ocak. İl kadın kolları başkanlarının seçimi 18 Şubatta bitecek. Daha sonra kadın kolları kurultayımızı yapacağız. Bu vesileyle ben tüm kadın kardeşlerimizi siyaset yapmaya, ilçe ve İl kadın kolları başkanlıklarına, yönetimine aday olmaya çağırıyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, kadınlarımızın siyasetin ana unsurları olmalarını, siyasette daha etkin görev almalarını zorunlu kılmaktadır.

Kadınlarımızı hayattan koparmak, eğitim hakkından yoksun bırakmak, çalışma yaşamından uzaklaştırmak için ortaya konulan uygulamalara en fazla karşı çıkması gerekenler yine kadınlarımızdır. Laik Cumhuriyete, demokratik hukuk devletine karşı saldırıların en üst noktaya ulaştığı, Atatürk’e, annesine, manevi kızına ağza alınmayacak lafların sıralandığı günümüzde, kadınlarımızın evlerinde oturuyor olmalarını asla kabul edemeyiz. Kadınlarımızın siyasete katılmalarını, gördükleri yanlışlığı düzeltmelerini, çocukları için, torunları için daha güzel ve yaşanabilir bir Türkiye için ve partimizi iktidara taşımak için mücadeleye katılmalarını istiyoruz.

Bu amaçla, kadınlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız