SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'de ''Vekilsiz'' Kongre..

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Malatya merkez ilçe kongresi yapıldı. Partinin iki milletvekilinin katılmadığını, birinin telgraf göndermekle yetindiği kongrede yapılan seçimde, tek aday olan Zeki Çıplak başkanlığa getirildi. Kongrede, partinin il kongresinde oy kullanacak delegeler de belirlenirken, bu delegeler arasında genel merkezin görevden aldığı eski il başkanı Celal Berktaş da yeraldı.

VEKİLSİZ KONGRE..
Sabancı Kültür Sitesi'ndeki kongre saat 10.00'da divanın Mehmet Ali Gökçe başkanlığında oluşturulmasıyla başladı. Kongreye CHP'nin iki Malatya Milletvekili; Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç katılmazken, Kılıç telgraf göndermekle yetindi. Partinin, Malatya'daki muhalif grubunun da kongreye ilgi göstermediği gözlendi. Kongreye, genel başkan Deniz Baykal da başarı telgrafı gönderdi.

Delege belirleme yöntemine yönelik tepkiler nedeniyle öncesinde yoğun tartışmalar yaşanan kongrede, başkanlığa, bir süre önce bu göreve genel merkez tarafından atanan Zeki Çıplak başkanlığında tek liste talip oldu.

Kongrede konuşan Zeki Çıplak, "7 yaşındana beni sosyal demokratım. Atatürkçü, laik ve sosyal demokrat bir insanım. Delege seçiminde hiç bir suistimal olmamıştır. Her mahalleye gittik, merkez ilçeye bağlı köylerden delege yazdık. Atatürkçü ve sosyal demokrat insanları partimize davet ettik. Hiç bir mezhebi düyünce farklılığı gözetmedik" diye konuştu.

CHP'nin genel merkez tarafından görevden alınan eski il başkanı Celal Berktaş da, yaşlı bir partilinin eleştirisi üzerine söz aldığını belirttiği konuşmasında, "Alnımız ak, yüzümüz açık. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap yok. İl kongresinde iddialara tek tek cevap vereceğim."dedi.

SEÇİMLER..
Toplam 394 delegesi bulunan CHP Malatya Merkez İlçe Yönetimi için yapılan oylamada 299 delege oy kullanırken, bunun 296 tanesi geçerli sayıldı.

Seçim sonucunda Zeki Çıplak başkanlığa seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Vahap Güner, Osman Ekici, Şükrü Çiftehan, Kerim Yılmaz, Mustafa Sayın, Ömer Şarapnal, Kadir Toy, Hasan Kapıkıran, Yeter Gürel, Hamit Benli, Nurhan Şahin, Kemal karabulut, Gülizar Akıncı ve Hüseyin Yıldırım getirildiler.

İL DELEGELERİ..
Merkez ilçe kongresinde, parti il kongresinde merkez ilçe adına oy kullanacak 111 delege de belirlendi.

Bu delegelerin isimleri de şöyle:

Niyazi Ergin Gökçe, Zeki Çıplak, Osman Ekici, Vahap Güner, Şükrü Çiftehan, Kerim Yılmaz, Ömer Şarapnal, Mustafa Sayın, Kemal Karabulut, Fikriye Bakır, Hasan Kapıkıran, Kadir Toy, Dursun Seyhan, Hacı Demirhan, İ. Baki Özkan, Serkan Boztepe, Bektaş Solak, Nesrin Yıldırım, Ali Zeytin, İbrahim Topaloğlu, Mehmet Günaydın, İrfan Kaygusuz, Cemal Karatepe, Gülizar Akıncı, Muzaffer Güven, M. Ali Afşin, Ahmet Acar, Şinasi Sucu, A. Vahap Çıplak, Tahsin Özen, Niyazi Kılıçkaya, Hamit Benli, Nihat Çıplak, Ahmet Kurnaz, M. Ali Gökçe, Niyazi Aslan, Adil Şahiner, Cumali Kayış, Ziya Şatıroğlu, Abdullah Çetinkaya, Mehmet Öztürk, Muazzez Nergiz, Süleyman Bal, Hasan Kılın, Vahap Gölbaşı, Celal Boyraz, Sebahattin Enginol, Hüseyin Yıldırım, Hayriye Fırat, Nurhan Şahin, Mehmet Güneş, Erdoğan Gökbulut, Mustafa Karael, Okay Demirhan, Rıfat Yavaşoğlu, Murat Mazmanoğlu, Mustafa Ertuğrul, Y. Kenan Gökçe, Niyazi Kılıç, Turan Karademir, M. Ali Fırat, Necati Büker, Alhas Gökçe, Süleyman Çelebi, Kazım Çakıl, Battal Demirhan, Ahmet Adıgüzel, Celal Boztepe, A. Vahap Biner, Rıfat Düzova, Seyfi Çıplak, Adil Aksakal, Haydar Karaduman, Betül Yıldız, Mustafa Hasgül, Abbas Önen, Mehmet Kapıkıran, Naci Bulgurlu, Davut Gökçe, Ali Rıza Çıplak, Ayşenur Sayan, Reşat Doğan, Alişan Özen, İbrahim Karael, Faruk Şadol, Ayşe Seyhan, Fahriye Adıgüzel, Abbas Akıncı, Şevki Doğan, Müslüm Başaranoğlu, Bilal Avşar, İsmet Gürbüz, Kadir Karakaş, Abdurrahman Pektaş, İrfan Aydoğan, İsmail Balaman, Sıdık Sarıtaş, Celal Berktaş, Hasan Karaaslanoğlu, Naki Çalışkan, Mehmet Erçişli, Yaşar Eren, Mahmut Çiftehan, Müslüm Çiftçi, Rıza Delikaya, A. Ekber Aşıkoğlu, Mustafa Birgin, Cihanser Yıldız, Regaip Sarıtaş, Bülent Doğan ve B. Tuncay Sözüer.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız