SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Anıtta 'Alternatif' Tören

0
Güncellendi - 2017-08-31 04:11:51
CHP'den Anıtta 'Alternatif' Tören
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl Başkanlığı, Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve törenin sona ermesinin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Atatürk Anıtı’na çelengi sunan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “30 Ağustos, Büyük Zafer’in yıldönümü. Bütün halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten Cumhuriyet Halk Partisi adına kutluyoruz. Yedi düvele karşı verilmiş önemli bir savaş var. Yedi düvele karşı kazanılmış önemli bir zafer var. Bu zaferin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla, minnetle, saygıyla anıyoruz. Silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygıyla, şükranla, minnetle anıyoruz” dedi.

Çelenk sunumuna ilişkin de açıklamada bulunan Kiraz, şunları söyledi:

“Daha önce Valiliğe dilekçe vermiş olmamıza rağmen çelengimizin resmi protokol törenine alınmadığını gördük. Yine her platformda ifade edilen demokrasinin en önemli unsuru olan siyasi parti temsilcilerine protokolde yer ayrılmadığını gördük. Bunlar her şeyi AKP’ye göre düzenleyen bir anlayışla hareket ediyorlar. Çünkü AKP’nin hiçbir milli bayramda çelenk sunmadığını, Atatürk Anıtı’na il başkanlarının gelmediğini biliyoruz. Bütün düzenlemeyi de onlara göre yapıyorlar. Ama herkes şunu bilsin ki 30 Ağustos Zaferi de bu ülkede milli mücadeleyi verenlerde bu ülkenin halkıdır. Dolayısıyla halktan koparılarak 30 Ağustos’u kutlamak mümkün değildir. Sadece halktan koparılarak, bürokratik bir yapıya sığdırılmış bir 30 Ağustos kutlamasını da biz reddediyoruz. 30 Ağustosların da, 19 Mayıslarında, 23 Nisanların da halkla iç içe, halkla birlikte güçlü bir şekilde alanlarda, meydanlarda kutlanması gerekiyor. 30 Ağustos’ta bir tek tabanı gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nin tabanıdır. İktidar partisinin yetkilileri bunun içini boşaltma noktasında önemli bir çaba sarf ediyorlar. Bu ülkede yaşayan bütün unsurlar olarak hangi siyasi partiye mensup olursak olalım bu ülkeyi birlikte kurduk. Bu ülkenin kuruluşunda, çimentosunda hepimizin atalarının payı, katkısı var. Bugünde bizi hiç kimse ayrıştıramayacak, bölemeyecek ve biz hep birlikte bu ülkede 80 milyon olarak bu milli bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz.”

Kiraz, Malatya’nın tek bir tören alanının olduğunu savunarak, “Bir tek Atatürk Anıtımız var. Bir tek tören alanımız var, o tören alanına da bir tane havuz diye bir ucube yerleştirmişler, orada insanlar burada yapılan töreni bile izleyemiyorlar. O ucubeyle bile halktan bu törenlerin nasıl koparıldığını çok açık görüyoruz. Bunu asla kabul etmeyeceğiz ve bu ülkenin halkı olarak bu bayramları birlikte kutlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız