SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Anıtta Tören

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:06:00
CHP'den Anıtta Tören
A- A+ PAYLAŞ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP Malatya İl teşkilatı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Anıt önündeki tören İl Başkanı Enver Kiraz’ın, çelenk sunumu ile başladı. Sonrasında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, başta gençler olmak üzere tüm halkın bayramını kutladığını belirterek, “19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıkarak emperyalizme karşı ulusal kurtuluş savaşımızı gibi önemli bir mücadeleyi başlatmıştır” dedi.

Kiraz şöyle devam etti:

“19 Mayıs aynı zamanda bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı gündür. 19 Mayıs anlamı itibariyle bir çok ilkin temellerinin atıldığı gündür.Mustafa Kemal Atatürk’ün aynı zamanda kendisi açısından doğum günü olarak kabul ettiği bir gündür. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bir gündür. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışının temellerinin atıldığı gündür. Saltanatın ve hilafetin kaldırıldığı gündür. Eşitliğin sağlandığı, demokrasinin özgürlüklerin geliştiği bir gündür 19 Mayıs.”

Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da, konuşmasında iktidarı eleştirerek “Bugün Türkiye’nin bulunduğu konuma baktığınız zaman 19 Mayıs’ın anlamını bir kez daha farkına varabiliriz. Maalesef şu anki iktidar 19 Mayıs ruhu ile mücadele ediyor aslında” dedi.

Törene, CHP’li milletvekili adaylarının yanı sıra il teşkilatı ve çok sayıda partili de katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız