SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Anneler Günü Etkinliği

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:23
CHP'den Anneler Günü Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Kadın Kolları, Anneler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Altın Yunus'da düzenlenen etkinliğe Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz, Milletvekili Adayları Hulisi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu, Yusuf Sürücü, Etem Körükmez ve partililer katıldı.

Programda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İlk kez bir seçim döneminde İktidarın muhalefeti eleştirdiğini söyleyerek, "Seçim beyannamemiz toplumun her kesiminde yankı uyandırdı. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun açıklamış olduğu toplumun her kesimine umut veren ve toplumun mağdur edilmiş, yoksullaşmış, insanların geleceğini kurtaracak projeleri anlattıkça gerek sağcının gerekse de solcunun ezberi bozuldu AKP'nin ise kimyası bozuldu. AKP günlerdir hem Malatya'da hem de Türkiye'de bizim seçim beyannamemizi eleştiriyor. Kadınlara aile sigortası vereceğiz, her eve en az 720 Lira girecek ve bu parayı kadınlara vereceğiz. Seçim beyannamemizin hazırlanırken kadınların üzerine kurulmuştur. Kadına seçme ve seçilme hakkı veren bir partinin mensupları olarak bu seçimden başarılı olacağımıza hiç kuşkunuz olmasın. Komşu ülkede yaşayan kadınların hallerini görüyorsunuz" şeklinde konuştu. 

AĞBABA: SAVAŞ EN ÇOK KADINLARA ZARAR VERİYOR. KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN, BARIŞ İÇİN HERKES CHP’ye DESTEK VERMELİ. 

Ağbaba, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik demokratik cumhuriyeti yaşatmak için hep birlikte çalışacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Kobane'de Kürt kadınların nasıl katledildiğini, çocukların nasıl işkenceye uğradığını gördüm, Ezidi kızların kafeslere konularak şeyhlere satıldığını gördüm, Kerkük’te sadece Türkmen oldukları için eşlerinin yanında tecavüze uğrayıp, kadınların katledildiğini gördüm. Savaş herkesi etkiliyor ama en çok kadınları etkiliyor. Irak'ta demokrasi getirmek bahanesi ile girildi durum değişmedi. Bir buçuk milyon insan öldürüldü. 100 binin üzerinde Iraklı kadına tecavüz edildi. Kimin döneminde? AKP döneminde. Bizleri Irak'tan, İran'dan, Suriye'den, Mısır'dan farklı kılan bir özelliğimiz var. Biz her şeye rağmen, her türlü ayrımcılığa rağmen Türkiye topraklarında kadınlarımız katledilmiyorsa, kadınlarımız tecavüze uğramıyorsa, kızlarımız köle pazarlarında satılmıyorsa bunu laik demokratik cumhuriyete borçluyuz, bunu tarihin yetiştirmiş olduğu tarihin en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz. Bunu kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Cumhuriyet Halk Partisine borçluyuz. Savaş en çok kadınlara zarar veriyor. Kadınların ve çocukların geleceği için barış, için herkes CHP’ye destek vermeli Türkiye'nin Suriye gibi olmasını istemiyorsak CHP'ye herkesin destek vermesi gerekiyor." 

AĞBABA: CHP’Lİ KADINLAR PARTİLERİNE SAHİP ÇIKIYOR, LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET İÇİN MÜCADELE EDİYORLAR

Ağbaba, kadın kollarından bir beklentisinin olduğunu dile getirerek, "bizim beklentimiz adaylarımızın milletvekili olma mücadelesi değil, bizim cefakar kadınlarımız her türlü baskıya, her türlü ayrıma rağmen asla kendi ideolojilerini, kendi değerlerini bırakıp farklı partilere gitmedi.  Şimdi hep beraber bir sözü vermenizi istiyorum başta ben olmak üzere Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik demokratik cumhuriyeti yaşatmak için hep birlikte çalışacağız. CHP'den başka partiye gidecek her oy HDP'ye yada başka bir partiye milletvekili kazandırmaz. Malatya’da HDP'ye gidecek her oy AKP'ye oy kazandırır" ifadelerini kullandı. 

AĞBABA: ANALARIN AĞLAMADIĞI YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN GELİYORUZ

Anaların ağlamadığı yaşanacak bir Türkiye için iktidara yürüyoruz diyen Ağbaba Anneler Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada ise şu cümlelere yer verdi:

“Başta, Cumartesi Anneleri ile Ali İsmail’in, Berkin’in, Ethem’in ve Gezi’de Kaybettiğimiz tüm canların Annelerinin, Roboski’de evlatlarını devlet terörüne kurban veren annelerimizin, Soma’da evlatları katledilen acıları hala dinmemiş ve onlar gibi cefakâr ve fedakâr olan tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Anaların ağlamadığı, sadece tek bir gün değil her gün hatırlandığını, huzurlu, mutlu, sağlıklı ve aydınlık bir Türkiye hayaliyle, annemin ve tüm cefakâr annelerin Anneler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, her evlat için her annenin karşılıksız bir sevgi duyduğunu belirterek, "Yüreğinizde taşıdığınız bu karşılıksız sevginin önünde saygıyla eğiliyorum, Anneler Gününüzü yürekten kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadına seçme ve seçilme hakkını veren bir siyasi partiyiz. Kadın-erkek eşitliğini gerçekleştiren bir siyasi partiyiz ve bunu her ortamda da savunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer de, "İnsanlığın başlangıcından beri her şey değişmiş, insanlık çeşitli aşamalardan geçmiş, imparatorluklar, devlet kurulmuş, yıkılmış, insanlık ilerlemiş, teknoloji ilerlemiş, Dünya’nın doğası bile değişmiş. Değişmeyen tek şey var. Kadınlardaki annelik duygusu.

ABD’de, İngiltere’de, Mısır’da, Hindistan’da, Kenya’da, Japonya’da annelik duygusu ne ise Türkiye’de de odur.

Atatürk bu vesile ile kadının en büyük görevi anneliktir demiştir.

Anneler zariftir, naziktir, duygusaldır, merhametlidir, saygılıdır, barışçıdır, yardımseverdir.

Kadın yerine göre Kara Fatmadır, Jan Dark’tır, Halide Edip’tır, Sabiha Gökçen, Türkan Saylandır.

Atatürk; bir bakıma Kurtuluş savaşı, kadınlar savaşıdır demiştir.

Cephede çarpışanlarla çarpışan kadın, cephe hastanelerinde gönüllü hemşire, hastabakıcılık yapmış kadın annedir, eştir.

Diktatörlerin çoğu erkeklerden çıkar. Erkekler ihtiraslıdır. Yöneticiliklerinde fırsat bulunca Kaddafi olurlar, Saddam olurlar, Hitler olurlar, Humeyni olurlar.

Çok azı Mustafa Kemal olur, Gandi olur, Mandela olur, Washington olur.

Ama kadın yöneticiler ana yüreği taşıdıkları için merhametli, vicdanlı, zariftir.

AKP iktidarı döneminde annelerin evlat acısı ile ağladığı birçok olaya şahitlik ediyoruz.

% 1400 artan kadın cinayetlerinde nerede ise hergün bir kadın erkekler tarafından öldürülüyor.

Uludere’de öldürülen 34 gencin annelerinin gözyaşları dinmedi.

Gezi parkında masum istekler ve barışçıl protesto eylemlerinde polis şiddeti sonucu öldürülen Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ın annelerinin gözyaşları dinmedi.

Soma’da şehit olan 301 madencinin, Ermenek’te şehit olan 18 madencinin, Mecidiyeköy’de asansör kazasında ölen 10 işçinin anaları ağlıyor. Cinayet gibi iş kazalarında işçiler ölüyor, anneler ağlıyor, eşler ağlıyor.

Ermenek’te şehit olan işçinin babası Recep Amca’nın yırtık lastik ayakkabısı ve Ayşe annenin benim yavrum da yüzme bilmezdi. Suyun içinde ne yaptı sözü hafızalarımızdan silinmedi, yüreklerimizi dağladı. Unutmadık. Unutturmayacağız.

Bu iktidar analarımızı ağlatıyor. Kadınlarımız, kızlarımız, Özgecan’larımız öldürülüyor, kadınlarımız şiddet görüyor.

Daha güzel bir Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için, annelerimizin mutluluğu için, yaşanacak bir Türkiye için bu gidişe bir dur demeliyiz.

8 Haziran sabahı CHP’yi iktidar yapmaya var mısınız?" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız