SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Atatürk Konulu Yarışma

0
Güncellendi - 2016-01-15 02:17:39
CHP'den Atatürk Konulu Yarışma
A- A+ PAYLAŞ

CHP Battalgazi İlçe Başkanlığı Atatürk’ün Malatya’ya gelişinin 85. Yıldönümü nedeniyle öğrenciler arasında Atatürk konulu bir yarışma düzenledi.

Başkan Sarıoğlu, yarışmayla ilgili olarak Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Atatürkevi’nde basına açıklamalarda bulundu. Sarıoğlu 'Atatürk’ün Malatya’ya geliş yıldönümünde klasik, rutin etkinlikler yapmak yerine, tarihsel durumu fırsata dönüştürerek Atatürk’ü düşündürecek, okutacak, tartıştıracak, sevdirecek etkinlikler yapmak gerektiğini, bunun için çocuklar ve gençlere yönelik bir etkinlik yapmaya karar verdiklerini’ söyledi.

Sarıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bilindiği üzere Atatürk Malatya’ya biri 13 Şubat 1931, diğeri 14 Kasım 1937 olmak üzere iki kez gelmiştir.

İlkin, yapımı tamamlanan Mersin-Fevzipaşa-Malatya demiryolunu açmak için, diğerinde de yine bir başka demiryolu olan Sivas-Çetinkaya-Malatya demiryolu hattını açmak için gelmiştir.

Birinci gelişinde, yeni açılan İnönü Caddesinden geçerek şu an içinde bulunduğumuz, o zaman Türk Ocağı, sonradan Halkevi, 1981’de de Atatürkevi olan bu binaya gelmiş, halka konuşma yapmış, şehrin sorunlarıyla ilgi yöneticilerden bilgiler almış ve geceyi burada geçirmiştir.

Biz Atatürk’ü, çocukların, gençlerin anlaması, sevmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Zaten kendisi de çocuklara ve gençlere büyük sevgi beslemekteydi. Yurdu kurtarma adımlarına başladığı Samsun’a çıkış günüyle ilgili kabul edilen ulusal bayramı gençlere, Savaşın en zor günlerinde 23 Nisan 1920’de, kurulup çalışan TBMM’nin açılışı için kabul edilen bayramı da çocuklara armağan etmiştir. Ayrıca Cumhuriyeti emanet edecek denli gençlere güvenen ve sevdiği arkadaşlarına ‘çocuk’ diye hitap edecek değin de çocukları seven bir Önderdi o.

İşte biz CHP Battalgazi İlçe Başkanlığı olarak, bu tarihsel günü en yararlı bir biçimde anmak amacıyla, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında ‘Atatürk’ konulu şiir ve resim; yine lise ve üniversite öğrencileri arasında da ‘Atatürk ve Demokrasi’ konulu makale yarışması düzenledik. Bunula ilgili afişlerimizi bastırdık, izinli olarak uygun yerler asacağız.

Yarışmaya katılmanın son günü 01 Şubat2016’dır. Çalışmalar, chpbattalgazi@gmail.com adresine e-posta ile gönderilebileceği gibi, elden de Turgut Temelli Caddesi Açıl İş Merkezinde bulunan Parti binamıza da teslim edilebilecdektir." dedi.

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu, ‘Yarışma sonuçlarının 13 Şubat 2016’da bir törenle açıklanacağını ve her dal ve kategoride ilk üçe girenlere günün anısına plaketler verileceğini, ayrıca hediyeler verilebileceğini’ sözlerine ekledi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız