SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Başbakanlı Savunma!

A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin genel merkezce atanan yeni il yönetimi göreve başladı. Yeni il başkanı Enver Kiraz, yönetiminde yeralan bir kişinin halen rehabilitasyon merkezleri yolsuzluğundan sanık olarak yargılandığına ilişkin olarak sorulan  soruya da ilginç bir yanıt verdi.
 
Hüseyin Baştürk başkanlığındaki yönetim kurulu 10 üyenin istifa etmesiyle düşmüş olan il yönetimi yerine genel merkez tarafından il başkan yardımcısı Enver Kiraz başkanlığındaki 14 kişilik yönetim atanmıştı. Devir-teslim yapılmadan yeni atanan yönetim kurulu göreve başladı. Göreve başlaması nedeniyle parti il binasında bir basın toplantısı yapan il başkanı Enver Kiraz, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
 
Neden devir-teslim yapılmadı sorusunu “biz üzerimize düşen görevi yaptık, bundan emin olabilirsiniz” diye yanıtlayan il başkanı Kiraz, “Atanan yönetim kurulunda yolsuzluk suçlamalarına muhatap bir üyede  bulunuyor ve yargılaması devam ediyor. Mahkeme aleyhte bir karar verirse parti sıkıntı yaşamaz mı?” sorusunu ise “ Başbakan hakkında da onlarca mahkeme var ve devam ediyor. Bildiğiniz gibi bir kişi mahkeme sonuçlanıncaya kadar suçsuzdur” diye yanıtladı.
 
Bildiğiniz gibi yaklaşık 2 haftadır, partimizin İl örgütüyle ilgili basına ve kamuoyuna yansıyan konular hakkında birkaç konuyu açıklamak durumundayım.
 
24 Aralık 2011 günü 10 İl yöneticisi arkadaşlarımızın istifaları nedeniyle, fiilen düşmüş olan İl yönetimine benim Başkanlığımda 14 arkadaşımız; merkez yönetim kurulumuzun (MYK) 09 Ocak 2012 tarihli kararıyla görevlendirilmiş bulunmaktayız.
 
İstifalar nedeniyle Genel Merkezimizin  görevlendirdiği iki parti müfettişi ilimizde bir çalışma yaptı. Partimizin tüm seçilmişlerinin görüşleri alındı. Tüm İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Belediye Meclis Üyelerimiz, Disiplin Kurulumuz,  partimizin kanaat önderleri ve çok sayıda üyemizin  düşünceleri alındı.
 
Bu çalışmalar partimizin Merkez Yönetimine ilgili müfettişlerce rapor halinde sunuldu. Sonuçta bu rapor doğrultusunda MYK’mız bir karar verdi.
 
Bu Karar sonucunda Enver Kiraz Başkanlığındaki İl Örgütü oluştu. Bu yeni oluşumun partimize , Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
 
Bizim Partimiz Sosyal Demokrat, solcu ve devrimci bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde konuşan, tartışan, eleştiren bir partidir.
 
Demokrasi CHP’nin olmasa olmazıdır. Bu bağlamda kongrelerinde 2 aday çıktı.diye kongresi iptal edilen AKP’den farkımız budur. 
 
AKP’nin bir sayın vekilinin bizdeki istifalar kendilerine vazifeymiş gibi, füze kalkanı CHP’ye düştü demesini buradan kınıyorum.çünkü biz her zaman kendimizi yenileyen bir partiyiz. Ama gördük ki o açıklamanın ardından füze kendi partilerine düştü.  Merkez İlçe örgütleri istifa etti. Tabiî ki bu onların sorunu biz onlarla ilgili değiliz.
 
Bizim demokratik yapımız ve işleyişimiz, önümüzdeki süreçte yapacağımız delege tespitleri, ilçe kongrelerimiz ve il kongremizle görülecektir. Kamuoyuna açıklandığı gibi demokratik olmayan hiçbir olayın yaşanmayacağını hep birlikte göreceğiz.
 
Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütümüz Malatya’nın sorunlarını, ülkeyi karanlığa sürükleyen AKP iktidarının aymazlıklarını , hukuksuzluğunu takip edecek etkili bir muhalefet yürütecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
 
Ülkede muhalefete tahammül edemeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Yargı bağımsızlığının zedelendiği Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke ile kanıtlanmıştır.  Bu anlamda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili herhangi bir korkumuz yoktur. 
 
Genel Başkanımız ve milletvekillerimizin açıklamaları ve dokunulmazlıklarının kaldırılmalarını talep etmeleri, korkumuzun olamdığını, yapılan haksızlıklara boyun eğmeyeceğimizi ortaya koymaktadır. Bu yöntemlerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin susması, susturulması, baskı altına alınması mümkün değildir. 
 
Bildiğiniz gibi son derece başarılı, etkin çalışan bir milletvekilimiz var. Sayın vekilimiz Veli Ağbaba’nın da desteğiyle üzerine gitmeyeceğimiz bir tek sorun bırakmayacağız. 
 
Bizden önce birlikte görev yaptığımız Eski İl Başkanı Sayın Hüseyin Baştürk başta olmak üzere , tüm arkadaşlarımıza ve partimizin bu günlere gelmesinde emeği geçmiş olan herkese teşekkür ediyorum. Partimizin bayrağını bir adım daha ileriye taşımak için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğimize söz veriyorum. 
 
Yeni yönetimimiz; İl Başkanı  Enver Kiraz, Ahmet Koşar, Abdulvahap Ayzabar ,Nihal Demirci, Mehmet Ali Savan , Gülen Karaduman , Hakkı Akkoyun, Erdal Üstün, Mustafa Mengüç, İbrahim Çakır, Erdoğan Murat Tursun, Basri Sarı, Adil İnce,, Ayşegül Taş ve Kadir Boztepe"
 
YOLSUZLUK SORUSU..
Kiraz, basın mensuplarının parti içinde yaşanan sorunlarla ilgili sorularını da cevaplandırıp, "Elbetdeki CHP'de de sorunlar var. Burada toplanma amacımız da, bunları tartışma amacımız da CHP'nin içindeki sorunları çözmektir elbette. Şu anda gençlik kollarımız da mevcut değildir. Ancak gençlik kollarımızı oluşturacağız. Çok tartışan, birbirini eleştiren, parti içi demokrasi çok işleyen bir partiyiz. Parti içi demokrasiden korkmayan bir partinin temsilcileriyiz. Bu tür konular partimizde olması normaldir. Yönetimden istifa gerekçelerimizi, yıpratılmamak adına, bir sorumluluk duygusuyla basına açıklamadık. Dolayısıyla bugün de açıklamıyoruz. Partimizin yetkili kademelerinde yeterince tartışılmıştır" diye konuştu. 
 
Kiraz, önceki Başkan Hüseyin Baştürk'ün görev teslim programına gelmemesiyle ilgili soruya karşılık, "İstifalar dolayısıyla bu dönemde kırgınlıklar yaşanmıştır. Ama biz üzerimize düşen bütün adımları, kendi adımıza attık. Eski il başkanımızı bu toplantıya davet ettik. Biz üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getirdiğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Parti yönetiminde rehabilitasyon merkezleri yolsuzluğu davasında yargılanan bir  kişi olduğuna ilişkin soruya karşılık Kiraz, "Yargı kararı kesinleşmeden peşin hüküm verilmemesi lazımdır" dedi.
 
İl başkanı Kiraz’ın bu açıklamasından sonra gazetecilerin sorularına geçildi. Bir gazetecinin “Yeni atanan yönetim kurulunda rehabilitasyon yolsuzluğu suçlamasıyla yargılaması devam eden bir üye de bulunuyor. Yargılama sonucu aleyhte olursa parti için sıkıntı olmaz mı?” sorusuna il başkanı Kiraz;  “Mahkeme sonuçlanıncaya kadar kişiler suçsuzdur. Kaldı ki Başbakan için de onlarca suçlama var. Parti için bir sıkıntı olacağını sanmıyorum” diye yanıtladı. 
 
Diğer bir gazetecinin “ Yönetimden gelen üyelerin birçoğu istifacılar arasında. Malatya ve ilçelerde sorun var. Vatandaşlar bu sorunlarla uğraşırken CHP’nin böylesi bireysel sorunlarla uğraşması ne kadar doğru?” sorusuna ise “ CHP sol bir partidir. Demokratik kuralları işleten bir partidir. Bu tür konuşmalar olacak. Parti içinde ki sorunlar da bu çerçeve de tartışılıyor. Parti içinde ise elbette sorunlar vardır. Bu sorunları el birliği ile çözeceğiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız