SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Basına İftar Yemeği

0
Güncellendi - 2016-06-26 16:30:23
CHP'den Basına İftar Yemeği
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Teşkilatı, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Cennet Bahçesi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Basın İlan Kurumu Müdürü Nihat Abacı, belediye başkanları, dernek ve cemiyetlerin yöneticileri, basın mensupları ve partililer katıldı.

İftar sonrası konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, basının kendileri için önemli olduğunu ifade etti.

Kiraz, “Basın, yazı sıcağında kışın soğuğunda, yağmurda, güneşte, çok zor şartlarda halkımıza haber alma hakkını elde etmek için önemli bir görev üstleniyor. Çok zor şartlarda orandan oraya koşturan basın mensuplarını bizde çok önemsiyoruz. Basın mensuplarının yapmış olduğu görev bu anlamda oldukça büyük önem taşıyor. Biz, her zaman bunu önemsediğimizi ifade ediyoruz. Basın temsilcilerimizin hem Malatya’mızın hem de ülkemizin sorunlarını gündeme getirme, bizlerle birlikte aslında bu sorunların çözümüne katkı sunma gibi de önemli bir görev üstlendiklerini görüyoruz. Çalışmalarımızda bizim sesimizi halkımıza duyurmada, sesimizi hem Malatya hem de Türkiye’nin farklı bölgelerine taşımanızdaki verdiğiniz katkı ve desteğe de her zaman yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“MALATYA’NIN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRİYORUZ”

Ramazan ayının önemine de değinen Kiraz şunları söyledi: “Ramazan ayı paylaşmanın, huzurun, kardeşliğin öne çıktığı, özellikle manevi duyguların öne çıktığı aydır. Ama bu Ramazan ayında da o huzuru yakalayamadık. Hem ülkemizdeki hem de Malatya’daki sorunların katlanarak arttığını görüyoruz. Her gün maalesef şehit cenazeleriyle karşılaşmaya devam ediyoruz. Maalesef ciddi şekilde terör olaylarının arttığını görüyoruz ve bunların aslında gölgesinde bir Ramazan ayı geçiriyoruz. Bayrama da yaklaşıyoruz. Bayrama yaklaşırken huzur ortamının sağlanması noktasında da temennilerimizi ifade etmek istiyorum. Malatya ve ülkenin sorunları için ciddi şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Mecliste bir milletvekilimiz var, Ankara’da Malatya’mızı temsil etmek için çok üstün bir çaba sarf ediyor. Malatya örgütü olarak Malatya’nın sorunlarının çözüme ulaşması noktasında, hangi kesimin sorunları varsa bu sorunlara değinme noktasında çaba gösteriyoruz. Seçim varmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, iftar programında basın mensuplarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz’a düzenlediği iftar programı dolayısıyla teşekkür ederek, “İl Başkanımıza bizleri, sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını tebrik ediyoruz. Umarım Ramazan Bayramı geçtiğimiz dönemdeki gibi yaşanmaz. Şiddetin olmadığı, şehit haberlerinin alınmadığı bir Ramazan Bayramını kutlamayı temenni ediyorum” dedi.

“TÜRKİYE’NİN MALATYA’DAN ÇIKAN SESİ OLACAĞIM”

Her şeyden daha önemlisinin Türkiye’nin huzuru olduğunu dile getiren Ağbaba, “Hep beraber bunu inşa edebilmeliyiz. Hep beraber toplum olarak Türkiye’deki hoşgörünün, sevginin, barış ortamının gelebilmesi için herkesin destek vermesi gerekiyor. Siyasette rekabet olabilir, siyasette farklı düşünceler olabilir, insan yaşamında farklı düşünceler olabilir ama kendimizi birbirimize benzeştirmek için zorlamamalıyız. Bu ortamda farklı düşünceler olsa da Türkiye’nin huzurunu bozacak, Türkiye’nin barışını bozacak davranışlardan kaçınmalıyız. Yanı başımızda maalesef çok kötü örnekler var. Suriye var, Irak var, Libya var. Onun için Türkiye’nin kazanımlarının hep beraber korumalıyız. Türkiye’nin birçok insanın bedel ödeyerek kazanmış olduğu laik demokratik cumhuriyete herkesin sahip çıkması gerekiyor. Hangi inançtan olursa olsun buna sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler, hem Malatya hem de Türkiye’de bunun için çaba gösteriyoruz. Özellikle ben Malatya’da elimden geldiği kadar her kesimle ilişki kurmaya, bana oy versin vermesin herkesin vekilliğini yapmaya çalışıyorum. Bundan sonrada böyle olacak. Türkiye’nin Malatya’dan çıkan sesi olmaya çalışacağım” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız