SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Eleştiri ve İddialar!..

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya ziyareti öncesinde CHP İl binasında bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Muharrem Kılıç, İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe ve Merkez İlçe Başkanı Zeki Çıplak, AKP'ye ve uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulundular. Bu arada, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Mehmet Asiltürk de "Bu sorulara yanıt verin" diyerek bazı sorular yöneltti.

CHP'DEKİ TOPLANTI..
CHP'deki toplantıda il başkanı Gökçe, "Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen genel başkanımız Baykal için hazırlanan afişlerden biri de 'CHP Kurdu, AKP Satıyor' afişi idi. Bu afişe bazı AKP'li dostlarımızın eleştirisi oldu, kaldırılmasını rica ettiler. AKP, devletin malını yok pahasına elden çıkarıyor. Bu duyarlı AKP'li dostlara sesleniyorum, bu satışlara engel olun.."dedi.

Merkez ilçe başkanı Çıplak da, özetlee "Tütün yasaklandı, Tekel kapatılıyor. Sümerbank kapatıldı, Malatya'nın akciğeri olan o güzelim yeşilliği yok etmek üzereler.. Soykan Parkını da yok ettiler. Ağaçlara su vermeyip, kuruttular ve kestiler. Hala kirli su içiyoruz. Halk aç, işsiz, esnaf perişan. Başbakanın Malatya'daki süresi 4.5 saat. Bu sürede 6 ay önce bitmiş tesisleri açacak. Üniversitenin kadro sorunu var. AKP'li bir milletvekili kadro verilmemesi için uğraşıyor. Bir milletvekilinin kendi üniversitesinin kadrosunu engellemesi ne görülmüş, ne duyulmuştur. Esnaf ve çiftçiler, korkmayın perişan olduğunuzu söyleyin, kayısıyı sorun. Destek isteyin.

Kendisi avukat olan AKP İl Başkanı, Türkiye Kalkınma Bankası'nı temsilen MAKSAN yönetimine atanmıştır. AKP'den önce bankayı temsilen bankacı atanırdı. Bu gelenek bozulmuş. Sayın il başkanı huzur hakkı adı altında aylık 1.500 YTL alıyor.

Korkmadan bu olumsuzlukların hesabını sorun. Sizlere 'al ananı git' diye talihsiz hitapta bulunursa, Malatyalıların cevabı çok ağır olur." diye konuştu.

Milletvekili Kılıç da, “ Başbakan yarın geliyor, acaba kayısıya müjdeli haber verecek mi? Malatya’da yatırımlar durdu. Barajlarla ilgili hangi müjdeli haberi verecek? Çat Barajı bitmesine rağmen sulama kanallarının bitirilmemesi nedeniyle susuzluk sorunu bitmedi. Kara yollarımızda hiç çalışma yok. Kayseri, Elazığ, Maraş sınırları içerisindeki karayollarına bakın, bir de bizim karayollarımıza . Başbakan, Malatya insanına ne gibi projelere sunacak? AKP İl kongresine gelecek diye fuarı bahane etmek ne kadar doğru? İnönü Üniversitesinin kadro sorununu çözecek müjdeyi verecek mi?

Malatya’nın sorunu işsizlik ve yoksulluk. Açılışı yapılacak yerler işsizliği ve yoksulluğu önleyecek yerler değil. Gençlerimize iş kapısı açılacak mı?”dedi.

Bir gazetecinin “AKP’li bir milletvekilinin çektiği faks da Boztepe barajına 4 trilyon ödenek konulduğu yolunda bilgiler var, bu konuda ne düşüyorsunuz?” sorusunu Kılıç “Bu konu da bilgim yok ama, bu tür ödenekler bütçeye konur, bildiğim kadarı ile 2006 yılı bütçesinde yok, böyle bir tasarruftan da bilgim yok” diye yanıtladı.

ASİLTÜRK'TEN SORULAR..
SP İl Başkanı Mehmet Asiltürk de, başbakanın iki yıl aradan sonra geldiği Malatya'da 3.5 saat kalacağını, bu süreye sığdırılan programın yanında, Malatyalının kayısının sorunlarıyla ilgili sorulara yanıt beklediğini kaydetti.

Kayısının hak ettiği rakamı bulabilmesi için Kayısıbirlik'in desteklenmesi gerektiğini belirten Asiltürk, Başbakana "Kayısı üreticilerinin yarasına merhem olacak bugüne kadar hangi uygulamaya imza attınız? Ürünü büyük zarar gören üreticilerin zararlarının ödenmesi için neyin beklendiğini dile getirecek misiniz? Çeşitli oyunlarla fiyatları düşürüldükçe düşürülen çiftçinin elindeki kayısıları mağdur olmayacakları fiyatlardan satın alabilmesi için Kayısıbirlik'e destek verecek misiniz?" sorularını yöneltti ve "Sayın Başbakan tüm bu soruları yanıtlamadan kentten ayrılmamasını ümit ediyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız