SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Genel Görüşme Teklifi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:10:53
CHP'den Genel Görüşme Teklifi
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi, Kürecik Radar Üssü ve Patriot füzeleri konusundaki hükümet politikalarının tüm boyutları ile ele alınarak bu politikaların sonuçlarının irdelenmesi için CHP Meclis Grubu adına genel görüşme açılmasını teklifi verdi. 

CHP Meclis Grubu adına, Grup Başkan Vekilleri Emine Ülker Tarhan,  M. Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan ‘Genel Görüşme’ yapılmasına ilişkin öneride, Füze Savunma Sistemi Radar Üssü’nün Kürecik’e konuşlandırılmasını öngören Mutabakat Zaptı’nın TBMM’nin bilgisi dışında, ABD Büyükelçiliği ile imzalanmasının Anayasa’ya aykırı olmasının ve Patriot füzelerinin Türkiye’de oluşturacağı güvenlik risklerinin tüm boyutlarıyla ele alınması amacıyla TBMM’de genel görüşme açılmasını istedi. 

Genel görüşme teklifinin gerekçesinde, Kürecik’e yerleştirilen AN/TPY-2 radarı nedeniyle Türkiye hem Rusya’nın hem de İran’ın siyasi ve stratejik bir hedefi haline geldiği vurgulanarak “Suriye’de tırmanan olaylar nedeniyle başından beri rejimi destekleyen bu iki ülke, gerektiğinde Kürecik Radarını vuracaklarını en açık dille ifade etmişlerdir” denildi. 

Kürecik Radarı hakkındaki Amerikan - Türk mutabakat muhtırası imzalandığında bu gelişmelerin Türkiye üzerine ilave savunma ihtiyaçları/yükü doğuracağı çok açık olmasına rağmen, AKP Hükümeti’nin konunun müzakeresinde acze düşerek bölgede hava savunma sistemleri kurulması şartının aranmadığı belirtilen genel görüşme teklifinde “Radarın fiilen Türkiye’nin kendi kaynakları kullanılarak savunulması zarureti ortaya çıkmıştır. Bu da, radar tesisinin diğer tüm sakıncalarının yanı sıra Türkiye’ye ilave bir mali yük getireceğini göstermektedir” ifadelerine yer verildi. 

ABD, Almanya ve Hollanda’dan Türkiye’ye getirilecek olan 6 Patriot bataryasının, hükümetçe iddia edildiği gibi Suriye’den gelebilecek bir balistik füze saldırısına karşı değil, Kürecik’teki radarın ve İncirlik Üssü’nün savunmasına yönelik olduğunun savunulduğu CHP’nin genel görüşme teklifinde “Belirtilen gerekçelerle sözü edilen konuların ivedilikle bir “genel görüşme” çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde ele alınması son derece önem taşımaktadır” görüşü savunuldu. 

Teklifte Kürecik Radar Üssü’nün NATO bünyesinde kurulduğunun açıklanmasına karşın üssün bir ABD tesisi olduğu vurgulanarak, bu hususun 15 Eylül 2011 tarihinde Beyaz Saray resmi internet sitesinde resmen açıklandığı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız