SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den İftar Yemeği

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:38
CHP'den İftar Yemeği
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı düzenlediği iftar programı ile Malatya medyası ve yaygın medya temsilcileri ile bir araya geldi. 

Konak beldesindeki Cennet Bahçesi Restoran’da düzenlenen geleneksel iftar yemeği programına CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İl Başkan Yardımcısı İbrahim Çakır, merkez ilçe örgütü yöneticileri, il genel meclisi üyeleri ve medya mensupları katıldı. 

CHP İl Başkanı Kiraz: Ramazan Ayı Sevgi ve Dayanışma Ruhunu Yüceltiyor

İftar yemeği sonrasında bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Ramazan ayının birlik, beraberlik, sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışma duygularının öne çıktığı, insanların huzur içinde yaşama arzularının yoğunlaştığı bir zaman dilimi olduğunu belirterek, “Ramazan Ayı sevgi ve dayanışma ruhunu yüceltiyor. Biz de CHP il örgütü olarak bu birlik ve beraberliğe bir nebze de olsa katkı sunmak için siz değerli basın mensupları ile iftarda bir arada olmayı istedik. Katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Malatya yerel medya yöneticileri, mensupları ve ulusal medya temsilcileri ile bir arada bulunmalarının çok önemli bir nedeni daha olduğuna dikkat çeken CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “ Medya mensupları ile bir araya gelmek için bugünü seçmemizin bir nedeni daha var. Bugün basında sansürün kaldırılışının 105. Yıl dönümü. Elbette toplumda yaşayan herkes fikirlerimizin özgürce yazıldığı fikirlerimizin ifade edildiği bir basın özlemi duymakta. Ama daha dün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Malatya Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba ile diğer iki milletvekilimizin katılımıyla tutuklu gazeteciler raporu kamuoyuna açıklandı. Bu raporda çok açık bir şey gördük ki Türkiye’de basın gerçeği gün yüzüne serilmiş oldu. Basının özgürce haber yapamadığını, özgür ve tarafsız olamadığını, açıkça baskılandığını gördük” şeklinde konuştu. 

Enver Kiraz, 24 Temmuz Basın Bayramı’nın birçok yönüyle bayram olmaktan uzaklaşmış olduğuna vurgu yaparak, özellikle yerel medyanın çok zor şartlar altında görev yaptığı için basın bayramının gerektirdiği sevinci yaşayamadıklarını gözlemlediklerini kaydetti. 

24 Temmuz’un Lozan Anlaşması’nın yıldönümü olduğunu da hatırlatan CHP İl Başkanı Enver Kiraz konuşmasına daha sonra şöyle devam etti:

“Siz değerli yerel basın temsilcileri çok zor şartlarda görevlerinizi yapmaya çalışıyorsunuz. Bu zor şartlarda görev yapmaya çalışan basın emekçilerinin basın bayramını kutluyorum. 24 Temmuz basın bayramı olmasının yanı sıra ülkemizin de bağımsızlığı için önemli bir adım olan Lozan Antlaşması’nın da yıl dönümü. Bundan 90 yıl önce Sevr’i elinin tersiyle iterek kahramanca bir mücadele sonucunda Lozan’ı bütün dünyaya kabul ettiren hemşehrimiz İsmet Paşa’yı saygıyla ve rahmetle anıyoruz” dedi. 

Malatya Belediyesi’nin cadde ve mahallelerde İsmet İnönü ve Turgut Özal’ın isimlerini silmesinin kabul edilmez bir tutum olduğunu da söyleyen CHP İl Başkanı Kiraz, “Cadde ve sokaklarda bu isimler değiştirilebilir ama Malatya halkının kalbinde bu isimleri değiştirmek mümkün değil” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız