SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den O Kuruluşlar İçin Suç Duyurusu

0
Güncellendi - 2016-03-25 20:49:57
CHP'den O Kuruluşlar İçin Suç Duyurusu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı, 45 çocuğun cinsel istismara uğraması iddiaları ile ilgili olarak Karaman Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği (KAİMDER) hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Dün öğle saatlerinde Malatya Adliyesi’ne gelen CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, Gençlik Kolları Başkanı Murat Orçun Çalış ve partililer, suç duyurusu öncesinde basın açıklaması yaptı.

“Ahlaksızlığın bir keresi olabilir mi?”

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Karaman’daki Ensar Vakfı’na ait evlerde ve yurtlarda kalan 45 çocuğa karşı en aşağılık, en yüz kızartıcı ve en adi suçlardan biri işlenmiştir. Yüzü kızarması ve istifa etmesi gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ‘Bir defa böyle bir olay yaşanması Ensar Vakfı’nın kötülenmesi için gerekçe olamaz’ diyerek pişkinlik sergilemiştir. Ahlaksızlığın bir keresi olabilir mi? Burada esasında kendine yakın tacizciyi koruyan bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.

"DİB, görevini Ensar Vakfı’na devretsin"

Dini eğitim verdiği ileri sürülen kurumlarda yaşanan taciz ve tecavüz olayları karşısında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın suskun kalmasını eleştiren CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Ensar Vakfı’nın bu çocukları bir evde toplama yetkisi var mı? Var ise, bu ülkenin savcısı, bu ülkenin polisi neden bir uygulama yapmıyor? Milli Eğitim Bakanlığı neden Ensar Vakfı ile işbirliği yapıyor? Dini eğitimi Ensar Vakfı yapacaksa,  Diyanet İşleri Başkanlığı görevini Ensar Vakfı’na devretsin. İmam Hatipler niye var?  Tabi burada bir zihniyeti esasında sorguluyoruz. Bu zihniyet şu: Kendine yakınsa tacizciyi bile koruyan bir zihniyet” ifadelerini kullandı.

“AKP döneminde çocuk ve kadın istismarı arttı”

Son yıllarda kadınlara ve çocuklara yönelik cinsel istismarın arttığını söyleyen CHP İl Başkanı Kiraz, “AKP iktidarı döneminde cinsel suçlar yüzde 500 arttı. Kadına çocuğa yönelik cinsel istismar çok arttı. Bu artışın daha birçok rezilliği getireceği de görülmektedir maalesef.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, yüzü kızaracağına, çıkıp istifa edeceğine, görevinden ayrılması zorunlu bir hal almışken ‘Bir kereden bir şey olmaz’ deyip pişkinlik sergiliyor.  Ahlaksızlığın bir keresi olabilir mi? Sosyal devletin görevi, ülkenin kadınına, çocuğuna, kimsesizine sahip çıkmaktır. Bu çocuklar hepimizin çocukları ve hepimizin geleceği. Onlara sağlıklı bir gelecek hazırlamak zorundayız. Bu ülkede yaşayan insanlar olarak hep birlikte mücadele etmek zorundayız.  Bugün de,  bu nedenle Ensar Vakfı ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Tuncer: Çocuklarımız, eğitimle alakası olmayan bir güruhun eline teslim edildi

Adliye önünde konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer de Karaman’da 45 çocuğun din eğitimi adı altında cinsel istismara uğratılmasının toplumu derinden yaraladığını belirterek, ‘Eğitim sistemimiz planlı bir şekilde dejenere edilirken, çocuklarımız denetimsiz Kur’an kurslarında eğitimcilikle alakası olmayan bir güruhun eline teslim edilmiştir. Bu üzücü olay, çocuk istismarının, toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

“Taciz suçu görmezden geliniyor”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun yaptığı açıklamanın, çocuklara yaşatılan acıyı daha da derinleştirdiğini kaydeden Güllü Tuncer, “Bu açıklama, yaşanan acıları ve mevcut hukuksuzlukları görmezden gelip hafife almaktadır. Oysa hiç kimse ve hiçbir kurum bir çocuğun tırnağından daha değerli değildir. Siyasi erkin başındaki bu kişi, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkmıyorsa, bu asla kabul edilemez bir durumdur” şeklinde konuştu.

“Ensar Vakfı ve KAİMDER de sorumludur”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Murat Orçun Çalış da, soruşturmanın sadece cinsel istismarı yapan kişi hakkında yürütüldüğünü hatırlatarak “Oysa istismar fiilinin mağduru olan çocuklar, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelilerinin gözetiminde barınma ihtiyacını gidermektedir. Barınma işlemini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişiliklerin, küçükleri bakım ve gözetim yükümlülüğü altında olduğu açıktır. Bu kişilerin, çocuk istismarını bilmemeleri düşünülemez.  Bu durumda, küçükleri eve yerleştiren ve bakım sorumluluğu altında bulunan kişiler 5237 Sayılı Yasanın 39. Maddesi gereği ceza sorumluluğu altındadır.  Dolayısıyla bu kişiler hakkında da dava açılması gerekmektedir” dedi.

Basın açıklamasının ardından CHP İl Yönetimi, hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Panoo01

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • omer asaf (8 yıl önce)
    Bu olay kazara mhp, chp v.s. iktidarında olsa. İlk Cuma meydanlarda kuklalar yakılır, TV kanallarında gözyaşı dökülen sohbetler yayınlanır makit gazetesi sorumluların vesikalık resmini yayınlardı. Her fırsatta din sömürüsü üzerinden siyaset yapanlar klavye başında "islam düşmanlığı yapılıyor" manşetinin altında savunma yapıyor. Oysa ki inanan insanlar "nasıl içimizden böyle bir sapık çıkar? En ağır şekilde cezalandırılsın ! " diye düşünüyor. TBMM neye oy verdiğini bilmeyen sadece komutla el kaldıranlar ve komutla oylama sonucu açıklayanlar çok şükür bu rezalarin temizlenmesi için hatalarında dönmüş ve gerekeni yapmıştır. Önemli olan adaletin yerini bulması ve birdaha tekrarlanmaması için gerekli düzenlemelerin yapılmasıdır. Yoksa suçu işleyen şu inançtan, bu mezhepten, o ırkatan diye saldırmak veya üzerini örtmek toplumun sağduyusunu kaybetmesinden öteye götürmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (8 yıl önce)
    bravo cesur yürekcikler
    0
    0
    Yanıtla
  • hayati pala (8 yıl önce)
    ağızlarındaki bakla farklı ensar, imam hatip, ak parti, müslümanlar diyecekler şuan 2 basamağı dillendiriyolar. rabbim sapıklara ve nemalananlara fırsat vermesin
    0
    0
    Yanıtla
  • serdaraslan (8 yıl önce)
    Sayın CHP il yönetimi daha önce birçok kez voleybol,bale,ingilizce,dershane v.s. kurslarda cinsel saldırı suçu defaten işlendi.Şimdiye kadar hanginiz çıkıpta kınama da bulundunuz.Fakat konu dini eğitim veren bir kurum olunca hepiniz birden kükrüyor.Bir insanın yaptığı suçu o kuruma yüklemek ne derece doğru.Siz CHP nin işi sadece show yapmak. Asıl derdiniz İslam ile Din ile.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa döğer (8 yıl önce)
    yani devlet hükümet bu münferit olayı destekliyormuş gibi yada her kurumda olabilecek bir şerefsiz kişi için bu kadar gürültü çıkarıp nemalanmak ancak chp ye yakışır o adamın allah belasını versin ama sizlerde sanki bunu diğer tüm insanların suçu imiş göstermeyin nemalanmayın timsah göz yaşları dökmeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bey, CHP yakışanı yapıyor bence. Ayrıca MHP'de yakışanı yaptı mecliste. Ama her ne hikmetse Hükumet (İktidar) partisi AKP de yakışanı mı yaptı mecliste özellikle Size soruyorum. Bu ahlaksız Adli Vakayı Mecliste araştırılsın diye kanun teklifi verilirken neden AKP millet vekilleri RED oyu kullandı? Ya da Aile bakanının kurumla ve olayla ilgili "Bir kereden bir şey çıkmaz" yorumu. Şimdi kalkmış bu olayı AHLAKSIZ bulan insanları AHLAKSIZLIKLA eleştiriyorsun "Timsah göz yaşı" diyerek. Aslında Toplumun ne hale geldiğinin bir örneğisin.
    0
    0
    Yanıtla