SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Pembe Trambüs Tepkisi.. "Bir An Önce Vazgeçilmeli"

0
Güncellendi - 2017-05-28 02:37:34
CHP'den Pembe Trambüs Tepkisi..
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Haziran ayında kadınlar için hizmete girecek olan pembe trambüse tepki gösterdi.  CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, söz konusu uygulamanın cinsiyet ayrımcılığına girdiğini belirterek “Bizler Kadın-Erkek eşitliğine inanıyoruz. Bizler kendimizden eminiz ayrımcılık yapılsın istemiyoruz. Bugün trambüsü ayırırsınız yarın restoran,  pastane sinema vs. devamı gelir. Hayata burka arkasından bakan Afgan kadını olmayacağız” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ve Belediye Meclis Üyeleri Günnur Tabel ile Hurşit Kuşçu, düzenledikleri basın toplantısıyla geçtiğimiz hafta mizah dergilerine de konu olan Büyükşehir Belediyesi’nin pembe trambüs uygulamasına tepki gösterdi.

Basın toplantısında konuşan Belediye Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu uygulamanın henüz fikir aşamasında olduğu dönemde meclis toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptıklarını hatırlatarak “Kadını toplumsal hayatta görünür olmaktan uzaklaştırmak kadına yönelik şiddeti artıracaktır. Büyükşehir Belediyemizin bir an önce bu uygulamadan vazgeçmesi gerekiyor” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer de, konuşmasına Ağrı, Hakkari ve Van’da şehit olan asker ve polislere rahmet dileyerek başladı.  Mizah dergilerine kapak olan uygulamanın Malatya’yı küçük düşürdüğünü ve kadınlar olarak böylesine bir ayrımcılığı kabul etmeyeceklerini belirten Tuncer “Suudi Arabistan'da kadınlar haklarını genişletme uğraşı verirken bizler var olan haklarımızı koruma mücadelesi veriyoruz. Bugün trambüsü ayırırsınız yarın restoran,  pastane sinema vs. devamı gelir. Kadınlar olarak hayatın her anında erkeklerle eşit muamele görmek istiyoruz. Ağır bedensel güç gerektiren işler hariç erkeklerin yaptığı her işi yapıyoruz bu hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Hayata burga arkasından bakan Afgan kadını olmayacağız” diye konuştu.

Bu tür uygulamaların kadını sosyal yaşamdan soyutlayacağını vurgulayan Tuncer, “Atatürk'ün işaret ettiği uygar dünyaya bu kafayla ulaşamayacağımız açıktır. Meclis Başkanının iftar davetinde kadınları başka gün davet edeceğini açıklaması açıkça ayırımcılıktır. Bunu kabul etmiyoruz. Araba kullanamayan Suudi kadını olmayacağız. Kadın erkek eşitliğine inanıyoruz ve bunun mücadelesini vereceğiz” dedi.

Kiraz: Trambüs projesi bütünüyle yanlıştı

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da, trambüs (troleybüs) projesinin en başından beri yanlış bir proje olduğunu, çağ dışı, dünyanın kullanmadığı bu sistemin Malatya’ya neden getirildiğine hala bir anlam veremediklerini belirtti.  Trambüsün şimdi de kadın ve erkeği ayrıştırma aracı olarak  Malatya’nın başına bela olduğunu kaydeden Kiraz, normal trambüse binen bir kadına farklı gözle bakılacağını ileri sürerek “Cinsiyet ayrımcılığı suçtur. Her vatandaşın seyahat ve ulaşım hakkı vardır. Bunun engellenmesi suçtur.  Hukukçularımız bir çalışma yapıyor. Devreye girerse suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 yıl önce)
    Amerika,da 1950 li yıllarda zenciler ayrı otobüslere binmek zorunda ve beyazın oturma önceliği varmış.bu insanlar durup dururken ayrımcılık yapıyorlar,üstüne haklarını savundukları insanların sorunlarını akıllıca çözeceklerine ,bacılarımızı ,analarımızı ,kızlarımızı izole ederek kontrol altına almaya çalışıyorlar.durum bu kadar net.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 yıl önce)
    Ben bugüne kadar otobüslerde yoğunluktan veya başka sebeplerden taciz görmedim. Olmuştur belki ama nadirdir ve bacımız gık dese Malatyalı o adamı alır oracıkta gerektiği gibi uyarıp polise paket edip verir. Ha şimdi birileri yoğunluktan ötürü kadınlara taciz oluyor derse bence yalan söylüyordur. İspatlasın. Trambüslerde kamera da var. Ha bunların derdi kadına erkeğin "bakması" bana kalırsa, biraz da siyasi şov... Malatya politik olarak neci olursa olsun özünde aydındır, ilericidir; böyle bağnazlıklara, birkaç egemenin "Ben yaptım oldu"culuğuna geçit vermeyecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.gültekin (6 yıl önce)
    BEMBE CADDELERİMİZ DE NİYE OLMASIN Kİİ
    0
    0
    Yanıtla
  • Uyumayin ey Malatyalilar (6 yıl önce)
    Peki pembe trambuse binmeyen kadınlata ne diyecekler Derya hanım?
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    CHP muhalefetten başka bir işe yaramadı bundan sonra da yaramayacak.İsteyen normal trambüse biner isteyen pembe trambüse.Elbatte ki çok doğru bir uygulama özellikle üniversite-araştırma hattındaki otobüslerde bayanlar daha rahat yolculuk yapma imkanı bulacaklar.Ancak eleştiri,ancak muhalefet bu memlekete bir çivi çakmamış zihniyet
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık gardaş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu memlekete çivi çakmayanlar memleketin kurucu partisi!!! İktidar olunca çivide çakacak rahat ol!
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Aslan Bu ülke halen yerli uçağını üretemiyör Fakat Kayseride Ataturkun açtığı uçak fabrikasıni açan zihniyet uçak üreten endustrimizin %93 unu Yerlilestiren zihniyet chp zihniyeti ydi. Siz ise liberalizm ile milli sektörü yabanyolar satan zihniyetsiniz 1946 da CHP bitti daha chp arama. Hiç yoktan çivi cakmayanlar vardı ama toprağını saymıyordu. Sizin zihniyetiniz ise maşallah ÖSO ya devlet kurmak için Barzaniye Turkmenelini peşkeş çekti gidin Azıcık doğru kitap okuyun önce Lozani öğrenin sonra Atatürk dönemi açılan fabrikaları öğrenin ve sigarayi bile bir zamanlar kendimizin fabrikakarında üretildiğini gavur sigaralarinin bu ulkede satımında yasak olduğu dönemi gidin bir öğrenin sonra konuşun. MONORAY GELMELİ BU SEGRE BELEDİYE İŞİNİ İYİ YAPMIYOR YAPSAYDİ AKP SIRTLAYAN MALATYAYA 10 SENEDE HİÇ YOKTAN 1 MONORAY VE 2.BİR ÇEVRE YOLU YAPARDI YANİ CUNKU BELEDİYE BÜTÇESİNİN YALNİS HARCANDIĞINA YÖNELİK PEK ÇOK SÖYLENTİ VAR ORTADA VE MALATYA GELİŞMİYOR KALDIRIM YAPMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPMIYOR BELEDİYE...TRAMBUS DOGA KATLİAM ODUR TRAMBUS ÇEVRE VE GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ DİE AZICIK BELEDİYE BİLSE BELEDİYECILER BU ŞEHRE MONORAY GETİRİR. BİLİYOSAN KONUŞ ALIM SANSINLAR BILMIYORSAN SUS ADAM SANSINLAR...
    0
    0
    Yanıtla
  • Derya (6 yıl önce)
    Bir şeye de muhalefet olmayın! O trambüste erkeklerle nasıl gittiğimizi görseniz kaldırılsın demezsiniz. Ne yazık ki bazı erkeklerin niyeti kötü oluyor. Bu durumu bilip de hala kaldırılmasını istemek için ya taraflı olmak gerekiyor ya da geniş mideli olmak gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • üni öğrencisi (6 yıl önce)Derya isimli kullanıcı yorumuna
    çözümü otobüs sayılarını arttırmak ile çözsek ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (6 yıl önce)Derya isimli kullanıcı yorumuna
    Çözüm monoray...
    0
    0
    Yanıtla