SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den 'Provokatif Bir Eylem' Yorumu

0
Güncellendi - 2018-06-21 20:52:52
CHP'den 'Provokatif Bir Eylem' Yorumu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da şehit cenazesinde Parti genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenginin parçalanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanan olayın Malatya’ya mal edilemeyeceğini söyledi.  Veli Ağbaba, çelengi parçalayanların şehit yakını olmadığını ileri sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği çelengi parçalayanların kendini bilmez insanlar olduğunu belirten Ağbaba, “Bu yapılan saldırı kendini bilmez insanlar tarafından yapılmıştır. Yaşanan hadise ne Malatya’ya, ne de şehit yakınlarına mal edilemez. Zaten şehit yakınları da bu olaya gereken tepkiyi göstermiştir. Bu yaşanan hadise şehidimizin de ruhunu incitmiştir. Olayın bu aşamaya gelmesindeki siyasi söylemleri ve siyasileri de kınıyorum. Onlar da bu olaydan aynı derece sorumludur. Ayrıca bir çelengi koruyamayan emniyet müdürlüğü ile valiliğe de teessüflerimi ve üzüntülerimiz sunuyorum. Aziz şehidimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

"PROVOKASYON AMAÇLI"

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da,Malatya’da şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenginin parçalanmasına ilişkin, “Olay tamamen provokatif, bunu yapanların şehit yakınları olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Kiraz, "Genel Başkanımızın gönderdiği çelengin birkaç kişi tarafından parçalandığını görüyoruz, ama bunların kim oldukları ve hangi görüşe mensup olduklarını bilmiyoruz. O konuda bir değerlendirme yapmak doğru değil. Ama tamamen provokatif bir eylem olduğu gözüküyor. Çünkü binlerce kişinin olduğu bir yerde sadece 4 kişinin ortaya çıkarak bunu yapması akıllara provokatif eylem olduğunu getiriyor. Bu kişilerin şehit yakınları olmadığını düşünüyoruz kesinlikle. Çünkü bir şehit ailesi şehitlik mertebesinin farkındadır. Biz onlara çok saygı duyuyoruz. Terör nereden gelirsen gelsin kimden gelirse gelsin her terör bir insanlık suçudur. Bizim bu ülkede şehitlerimize bir borcumuz var. Ben bu vesile ile başta bugünkü şehidimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • malatyalı44 (5 yıl önce)
    yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış.sayın ağbaba şehir yakını değil diyeceğine.atatürkün partisini terör örgütlerine teslim eden zihniyetinizi sorgulayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik Atasoy (5 yıl önce)
    Diyelim ki şehit yakını değil, ne değişir? CHP nin PKK ile işbirliğini inkar edebilecek misin sen onu söyle? Sizin cumhurbaşkanı adayınızın seloyu ziyaret etmesine ne diyorsun onu açıkla önce.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Sayın ağbaba valiyi,emniyet müdürünü suçlayacağına vatandaş bizi terör örgütleri ile bizi nasıl irtibatlandırır, biz nerde hata yaptık diye parti içi özeleştiri yapmalı.. Şahsen bir vatandaş olarak hdp nin terör ile bağlantısını herkes biliyor nedir bu türkücü selo aşkı nedir bu sezgin tanrıkulu. Chp önce vücudunun bazı yerlerini sarmış irintilerden kurtulmalı. Söylemlerinde ve uygulamalarındaki hatalarını düzeltmelidir. Yoksa başkalarını şuçlayarak içine düştüğü bu olumsuz durumdan kurtulamaz...önce özeleştiri..saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    türkiye de her 10 kişiden 3 kişi chp ye, 1 kişi ise hdp ye oy veriyor.yani 10 kişiden 4 kişi akp tarafından terörist olarak lanse edilmeye çalışılıyor.bu durum tehlikeli ve yanlıştır.bu gibi olayların önünü açar.ayrıca malatya tüm türkiyeyi yansıtmaz.aynı ruha sahip başka kişilerde ,farklı çelenkleri parçalıyor.devleti yönetenlerin taviz vermemesi lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Şehitler hepimizin şehididir. Muhakkak mekanları Cennet, komşuları Peygamber Efendimizdir. Ancak çözüm süreci denen zamanda PKK lı diyemedikleri için YPG lileri davul zurnayla ülkemiz sınırlarından geçirirken, kışlasına dönen Mehmetçiklerimize ağır hakaretler edilirken, karargahlara girilip Türk Bayrakları indirilirken, bütün kamu kurumlarından T.C. levhaları indirilirken, şehitlere kelle hesabı yapılırken, Valiliklere talimat verilip operasyon izni verilmezken hiç bir partinin genel başkanının çelengi parçalanmıyorda, şimdi neden parçalanıyor. Bunu sorgulamak zamanı gelmedi mi. Demekki bu işin arkasında provakasyon var. Ve provakasyonu yapanlar belli
    0
    0
    Yanıtla
  • ozkan (5 yıl önce)
    seloyu çıkaracağız, güneydoğudaki kayyum atanan belediyelerde kayyumların görevine son verip tutuklu belediye başkanlarını salıvereceğiz dersen, elbet şehit yakınları tepki gösterir, neden buna şaşırıyorsun veli bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Bence de atatürk ün partisinin desiniz unutmayın nasıl davranagini bilin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Deka (5 yıl önce)
    Terör partisinin baraj aşması için uğraşın sonrada emniyet ve valiliği suçla siz önce kendinize çeki düzen verin
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (5 yıl önce)
    İlk şehit haberi geldiğinde bütün akp medyasına baktım hiç birinde şehit haberi yok.Nasılki chp çelengi parçalandı hepsi birden şehiti hatırladılar
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    Sadece bu şehit cenazesinde değil birçok cenazede çelenginizi parçaladılar şehit yakınları size bu kadar sert tepki gösteriyorsa siz de şapkanızı önüne alıp düşüneceksiniz nerede hata yapıyoruz diye aksi halde bunu yapanlar şehit yakını değil diye kendi kendinizi kandırırsınız.
    0
    0
    Yanıtla