SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Şahin'e Eleştiri

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:01
CHP'den Şahin'e Eleştiri
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in yaptığı konuşmalar ve gündemdeki konular ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Kiraz, yaptığı açıklamada, " Bu vekil Malatya’mızın en önemli değerlerinden Ülkemizin önemli bir değeri olan İkinci Cumhurbaşkanımız, İkinci Genel Başkanımız , Büyük Devlet Adamı İsmet Paşa’ya dil uzatıyor. Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir kuruma Mustafa Kemal Atatürk'ün partisine dil uzatıyor. Son olarak Sivas davasının zaman aşımına uğramasına 'hayırlı olsun' demiş. Sivas davasında zaman aşımına sesini yükselten, bu kararı vicdanlar kabul etmez diyen, bu ülkenin asli unsurları olan çağdaş, laik Türkiye Cumhuriyeti için yıllarca mücadele veren alevi, solcu, sosyal demokrat, kürt yurttaşlarımızı suçlamıştır.

Hiç kimse unutmamalıdır ki Bu ülkede Ulusal Kuruluş Savaşı’nı Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi hep birlikte mücadele ederek kazanmıştır. Hiç kimsenin başka birini dışlamaya, suçlamaya hakkı yoktur.

Aleviside, Sünniside, Türküde, Kürdüde, Lazıda, Çerkezide bu ülkede yaşayan bürün kimlikler bu ülkenin asli unsurlarıdır. AKP İl Başkanı da CHP kimin yanında diye soruyor ?

Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede ezilen, sömürülen, dışlanan, kendini ifade edemeyenlerin, esnafın, çiftçinin, köylünün, işçinin, memurun, emeklinin , dulun yetimin, Sivas’ta yakılanların katledilen aydınlarımızın, kısaca bütün halkımızın yanındadır. Bütün halkımızın partisidir. Peki bizde soruyoruz. AKP kimin yanında ? AKP’nin kimin yanında olduğunu, Füze Kalkanını kim için kurduğuna bakarak görebiliriz. Sümer Fabrikasını, Tekel Fabrikasını, Halin yerini camisiyle birlikte kime peşkeş çektiğine bakarsak , Şeker Fabrikasını kime peşkeş çektiğine bakarsak görebiliriz.

Tüm bunlar gösteriyor ki AKP rantiyecinin, talancının, vurguncunun, dışarıda da ABD’nin İsrail’in yanındadır." ifadelerini kullandı.

GENÇLİK KOLLARININ YÜRÜYÜŞÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Gençlik Kolları Üyeleride, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin il binasına kadar yürüdüler ve burada basın açıklaması yaptılar.

CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, yaptığı açıklamada; "

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta insanlık katledildi, kardeşliğe gölge düşürüldü, insanlar yakıldı.Yananlar Sivas iline Pir Sultan şenlikleri için giden aydınlardı.Kimdi anmak istedikleri Pir Sultan? Haksızlığa karşı mücadeleyi seçen,zulme karşı başkaldıran ,padişaha biat etmeyendi.Pir Sultan’ı anma etkinliğinde yakıldılar.Yakanlar ‘Cumhuriyet kurulduğu yerde yıkılacak’ sloganı atıyorlardı. Hedef laiklikti, aydınlanmaydı,cumhuriyetti .Onları bu kadar saldırgan yapan korkuydu ,direnişti, başkaldırıydı. 

 

Aralarında AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin de bulunduğu birçok Akpli vekil, belediye başkanı ve il başkanının Madımak Davası katillerinin avukatlığını üstlendiği gibi,hükümet de bu davada kendine pay çıkarmış olacak ki bu davada katledenleri, insanlık suçu işleyenleri aklama yolunu seçti ve dava zaman aşımına uğradı.Vicdanında kin ve nefret olmayan insanlar için Madımak olayı nasıl bir katliamsa affedilmeyecekse; bu olay da hukuki bir katliamıdır ve affedilmeyecektir. " ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız