SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP'den Seçildim Ama.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:35:26
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Kayısı, Malatya'da herkesin ekmeği anlamına geliyor. Kayısıyı değerlendirirsek Malatya kalkınır, değerlendiremezsek kalkınamaz” dedi.

Veli Ağbaba, Akçadağ ile Arapgir ilçelerine bağlı belde ve köyleri ziyaret etti. 

Milletvekili Ağbaba, ilk olarak Akçadağ İlçesine uğradı. Akçadağ’a bağlı Bahri beldesi, Yağmurlu, Aksaray, Aşağı ve Yukarı Örüşkü, Ilıcak ile Aydınlar köyünü ziyaret eden Ağbaba, vatandaşlarla uzun süre sohbet etti.

Vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen Ağbaba, Ilıcak köyünde yaptığı açıklamada, “Ben CHP’den seçildim ama herkesin milletvekiliyim. Sizlerin hakkını savunmak benim boynumun borcudur” dedi.

Malatya’nın en büyük probleminin kayısı olduğunu kaydeden Ağbaba, şöyle konuştu: “Malatya’da herkesin sorunu aynı. Özellikle kayısı, Malatya’mızın bütününün problemi. Kayısı ile ilgili sorunu TBMM’de bulduğum her fırsatta konuşuyorum. Bütün milletvekillerine; kayısı diye bir ürünün olduğunu, dünyanın en güzel kayısılarının Malatya’da üretildiğini, dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80’ini Malatya’nın yaptığını ve kayısının dünya hakimiyeti karşısında çiftçinin hakkını alamadığını her defasında dile getiriyorum.”

Ağbaba, kayısının iyi değerlendirilmesi halinde Malatya’nın da en iyi şekilde kalkınacağını ifade ederek şunları söyledi: “Kayısıya bir çocuğa bakar gibi bakıyoruz ama maalesef karşılığını alamıyoruz. Kayısıyı don vurduğu zaman 'Borçları erteleyin ve faizleri silin' dedik. Önce AKP’deki arkadaşlar önergemizi reddettiler sonra Grup Başkanvekili çıkıp, 'Biz önergeyi reddettik ama borçları erteleyeceğiz, faizleri de düzenleyeceğiz' dedi. Sözünüzde durun. Burada herkesin borcu var. Kayısı, Malatya'da herkesin ekmeği anlamına geliyor. Kayısıyı değerlendirirsek Malatya kalkınır, değerlendiremezsek kalkınamaz.”

Köylerde yaşayan vatandaşların en büyük sorunlarının başında elektrik kesintisinin geldiğini belirten Ağbaba, sözlerine şöyle devam etti: “Gittiğimiz her yerde elektrik problemi var. Özel firmadan şikayetçi oluyorsunuz. Yanlış yerden şikayetçi oluyorsunuz. O özel firmanın suçu günahı yok. Burayı özelleştirenler, içindeki parayla bu firmaya devretti. Günlük elektriğiniz kesiliyor ama borcunuzu ödemeyin elektriği kesmeyi bırakın, aboneliğinizi iptal ediyorlar ve 'tekrar abone olun' diyorlar. Çözüm hükümet.”

Ağbaba, vatandaşların hayvanlarını otlatacak alan bulmakta zorluk çektiğini de belirterek şunları söyledi: “Malatya’nın en temel problemlerinden birisi de mera. Meralar satıldı. Hükümet, 'Biz yapmadık, vali yaptı' dedi. Vali senin memurun. 5 bin dönüm mera birilerine hibe edildi. O meraları siz vatandaşlara vermezler.” 

Eymir köyünde düzenlenen Birlik Cem'ine katılan Ağbaba, vatandaşların sorunlarını dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız