SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Siyah Çelenk

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:12:32
CHP'den Siyah Çelenk
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya il Başkanı Enver Kiraz, “17 Aralık Davası, unutulmasın ki ne kadar takipsizlik kararı verilirse verilsin halkın vicdanın da kapanmayacaktır” dedi. 

17 Aralık operasyonu davasında takipsizlik kararı verilmesini CHP’liler, Malatya Adliye sarayı önüne, “Adaletin kara günü” yazılı siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Burada basın açıklaması yapan CHP Malatya il Başkanı Enver Kiraz, şunları söyledi:

"Türkiye’yi sarsan Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği “takipsizlik” kararı ile kapatılması Türkiye ve adalet için kara bir gündür. Savcılığın verdiği bu karar ile AKP'nin Yeni Türkiye'sinde hırsızlığın meşru, hırsızlığı soruşturmanın ise gayrimeşru olduğu tescillenmiştir. Bu durum kirli siyasetin Yargıyı ele geçirme operasyonun en göz alıcı örneğidir.

17 Aralık sabahı Türkiye’yi sarsan tarihi yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda, bugüne kadar görülmemiş boyutta kara para aklama, rüşvet ve yolsuzluk kamuoyunun gözleri önüne serilmişti. Reza Zarrab’ın dağıttığı iddia edilen rüşvet 139 milyon, kara para aklama ve yolsuzluğun ulaştığı boyut ise 87 milyar Euro olarak ortaya çıkmıştı.

Hatırlatmak isteriz ki; İçişleri Bakanının oğlunun evinden 7 çelik para kasası ve içerisinde 1,5 milyon lira bulundu. Dönemin Halk Bankası Genel Müdürü’nün evindeki kütüphanede ayakkabı kutuları içerisinde 4,5 milyon dolar para ele geçirildi. Zarrab’ın Zafer Çağlayan’a 700 bin lira değerinde bir saati rüşvet olarak verdiği resimlerle, Egemen Bağış’a milyonlarca doları rüşvet olarak bizzat verdiği video kayıtlarıyla belgelendi.

Son 100 yılın en büyük yolsuzluk operasyonu, kirli bir adaletle kapatılmak istenmektedir. 17 Aralık dosyasının savcılık marifetiyle kapatılmış olması Türkiye’de adaletin sonlandığının ve sıfırlandığının en somut göstergesidir. 17-25 Aralık tarihleri Türkiye’de adaletin saatinin durduğu anlar olarak tarihe geçmişlerdir.

Bu dosyada adı geçenler adaletin önünde aklanması gerekirken, ömür boyu bu büyük şaibenin ağırlığını yaşayacaklardır. Bu da bir bakıma onlar için büyük ceza ve çocuklarına bırakacakları karanlık bir manevi  miras olacaktır. Bu davayı yargı ‘takipsizlik kararı’ ile kapatmış olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, 17-25 Aralık tarihleri CHP tarafından her zeminde dile getirilecek, unutturulmayacak ve takip edilecektir.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi tüm bu olanlardan sonra 17-25 Aralık haftası “Hırsızlar Haftası" olmalı, hırsızlar tarafından AKP Genel Merkezi'nde kutlamalar yapılmalıdır.

Bu büyük yolsuzluk dosyaları bugün için belki savcılıklar marifetiyle kapatılmış olabilir, ama bu dosyalar kamuoyu vicdanında çoktan ömür boyu mahkûmiyete çarptırılmıştır. Belki bu kişilerin ailelerine bıraktıkları maddi büyük bir servet olabilir, ancak aynı zamanda bıraktıkları karanlık manevi miras mahkûmiyetlerini ağırlaştırmış olacaktır.

Unutulmasın ki ne kadar takipsizlik kararı verilirse verilsin CHP bu dosyaları her zeminde takip edecektir ve bu dosyalar halkın cebinden çalınan her kuruşun hesabı verilmeden halkın vicdanın da kapanmayacaktır."

FOTOĞRAFLAR: Coşkun KURT

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız