SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den Tepki İstifası

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:38:33
CHP'den Tepki İstifası
A- A+ PAYLAŞ

CHP Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek, “Parti Meclisimizin aldığı bu karar 47 yıldır birlikte yaşadığımız Kırklareli hemşehrilerime yapılmış büyük bir haksızlıktır” dedi. 

Kırklareli Milletvekili Avukat Turgut Dibek, partisi CHP’den istifa etme gerekçesini açıkladı. 1992-1995 yılları arasında İl Yönetim Kurulu üyeliği, 1999-2002 yılları arasında Merkez İlçe Başkanlığı, 2002-2007 yılları arasında Kırklareli İl Başkanlığı görevlerini yürüttüğünü belirten Dibek, “2007-2011’de yapılan genel seçimlerde hemşehrilerimin oyları ile TBMM’de onların sesi olmaya çalıştım. Belirttiğim dönemlerde 1994, 1995, 1999, 2002, 2004, 2007’de yapılan yerel seçimlerde örgütümüzün içinde ya da başında seçim çalışmalarını yürüttüm. Kırklareli il merkezinin nüfusu 68 bin 750 olup, kent içerisinde yaşayan hemşehrilerimin büyük bir çoğunluğu uzun yıllardır birlikte yaşamaktadır. Yerel seçimler, o kentte yaşayan insanların kendi içerisinden tanıyarak seçeceği adayların hizmet yarışıdır” dedi. 

Parti Meclisi’nin dün yaptığı toplantıda Kırklareli Belediye Başkanlığı için diğer Milletvekili Mehmet Kesimoğlu’nu aday olarak belirlediğini söyleyen Dibek, “Kesimoğlu aslen Vize ilçemizden olup, Babaeski ilçemizde yaşamaktadır. Partimizin mevcut belediye başkanına halkımızın güveni tam olmasına rağmen bu hususun değerlendirilmemiş olması Kırklareli halkının büyük tepkisine neden olmuştur. Parti yönetimimiz bu atama ile ilgili olarak hiçbir aşamada beni bilgilendirmediği için bu kararın yanlışlığını, başta Genel Başkanımız olmak üzere parti yönetimindeki arkadaşlarımıza anlatma fırsatını maalesef bulamadım. Parti Meclisimizin aldığı bu karar 47 yıldır birlikte yaşadığımız Kırklareli hemşehrilerime yapılmış büyük bir haksızlıktır. Bugüne kadar bir ortamda onların temsilcisi olarak inandıkları değerleri savunmak benim görevim oldu. Bundan böyle de aynı inanç ile hemşehrilerimin sesi olmaya devam edeceğim. Kısaca da olsa anlatmaya çalıştığım nedenlerle Kırklareli hemşehrilerime ve parti örgütümüze yapılmış olan bu haksızlığı kabul etmem mümkün değildir. 25 yıldır üyesi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız