SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'den 'Yeğen' Yalanlaması ve Tepki

0
Güncellendi - 2017-02-18 21:36:32
CHP'den 'Yeğen' Yalanlaması ve Tepki
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, AKP'lilerin ziyaret ettiği ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in yeğeni olduğu öne sürülen bayanın, Tekin'in yeğeni olmadığını iddia etti.

Kiraz, AKP'lilerin 'Evet' dedikleri için baskı altında oldukları gerekçesiyle ziyaret ettikleri vatandaşlar ve bu ziyaretteki açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

"AKP’nin yönetiminde de, Malatya Milletvekillerinde de ve Türkiye genelindeki kadrosunda da, son derece bir telaş görüyoruz neyin telaşı bu? Mecliste bir anayasa değişiklik paketi geçti ama bu milletten geçemeyecek, halktan geçemeyecek telaşı. Her yaptıkları ankette, sokağa çıktıklarında, vatandaşlarla karşılaştıklarında, hayırın çok yüksek olduğunu görüyorlar ve bunun telaşıyla maalesef son günlerde ne yaptıklarını neredeyse bileme duruma gelmişler. Bu telaşla gerçek olmayan sahte yeğenlerde uydurmaya başladılar.

Bir ziyaretlerinde, koskoca AKP’nin genel başkan yardımcısı olduğunu ifade eden, Malatya’nın Milletvekili Öznur Çalık, yine Malatya’nın koskoca Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Çakır, iktidar partisinin il başkanı Hakan Kahtalı, birlikte bir ziyaret yapıyorlar. Nereye ziyaret yapıyorlar, bir muhtar evet demiş onu ziyaret ediyorlar, bir muhtar evet dedi diye. Malatya’da 700’ün üzerinde mahalle var, 700’ün üzerinde muhtar varken, bir muhtar evet dedi diye onu ziyaret ediyorlar.

Orada bulunan bir bayanın, “ben Gürsel Tekin’in yeğeniyim, bende evet diyorum” demesini kayda alıyorlar, bunu üzerinden bir değerlendirme yapıyorlar. Sayın Öznur Çalık diyor ki; “Gürsel Tekin’in öz yeğeni, Malatya’da yaşayan öz yeğeni evet diyor” Gürsel Tekin’in Malatya’da yaşayan bir yeğeni yok, Gürsel Tekin’in evet diyen bir yeğeni yok ve açıklamayı yapan kadın sıradan denk geldikleri, o an tesadüfen belki orada olan birisi. Yine bu bayanın, Haçova’da oturduğunu Öznur hanım ifade ediyor, iki şeyi ispata davet ediyoruz, birincisi bu kadını Gürsel Tekin’in yeğeni olduğunu ispat edecekler, ikincisi Haçova’da oturduğunu ispat edecekler, bu iki konuyu ispat etmezlerse hem genel başkan yardımcıları, hem il başkanları, hem de büyükşehir belediye başkanı müfteridir.

Oradaki bir bayan öyle söyledi, bizde öyle değerlendirdik, maalesef siz o kadar saf değilsiniz, bunu bilinçli olarak yapıyorsunuz. Biri gelse size ben Enver Kiraz, CHP’nin il başkanıyım, bende evet diyorum dese, siz buna inanıp böyle mi haber yaptıracaksınız, bu gerçekten ahlak dışı bir durumdur, bu siyasi ahlaka sığmayan bir durumdur. Bir mezhebin bir etnik kimlik üzerinden siyaseti körüklemek de bu ülkeye çok şey kaybettirdi ve bunu da AKP Malatya yöneticileri ısrarla devam ediyorlar. Evet istiyorsanız insanlardan gidin çıkın, temeli olan, ayağı yere basan bir ifadeniz varsa bunu söyleyin. Ama bu yok, bunu söyleyemiyorsunuz, gidiyorsunuz şu Alevi muhtarın evet diyeceğini ifade etti. Çok önemli bir şey mi, Malatya’da onlarca Alevi temsilcisi olan dernek var, hiç birinin bir açıklaması var mı, yüzlerce Alevi vatandaşların yaşadığı mahalleler var köyler var, hiç birisinin bir açıklaması var mı? Ey belediye başkanı Ahmet Çakır, Daha birkaç gün önce, o muhtarlar sana ders vermedi mi, senin yine ziyaretine gelen sıradan, bir iki kişinin açıklamasına, “bu açıklama bizi bağlamıyor, bu açıklama bizim adımız yapılmış sahte bir açıklamadır” demediler mi, bütün Malatya’ya rezil olmadın mı? İşimdi sahte bir yeğen uydurarak bizi bütün Türkiye’ye niye rezil ediyorsunuz? Koskoca partinin genel başkan yardımcısısınız, koskoca belediye başkanısınız, koskoca il başkanısınız, iki kişinin peşine düşmüşsünüz, onlarında ağzına bal çaldınız, onları da çok iyi tanıyoruz, bu telaşınız anlıyoruz ama bu telaşınızda size ekmek çıkmaz.

Öznur Çalık’ın, “ CHP teröristlerin orkestralığını yapıyor” demiş.Bir telaşla oy devşirme çabası içerisinde ama buradan bir sonuç alamazlar. Biz istiyoruz ki saadet partilisi de, AKP’lisi de, MHP’lisi de, HDP’lisi de bu ülkenin bütün vatandaşları hayır desin istiyoruz bunun için propaganda yapıyoruz. Kimin ne için hayır dediği de bizi bağlamıyor, vatandaşın kendisini bağlıyor, vatandaşın kendi düşüncesi. Vatandaş hayır diyor diye, böyle bir politika olabilir mi?

Terör örgütleri ile kimin yan yana olduğunu, kimin kol kola yürüdüğünü de Türkiye’de yaşayan herkes çok açık ve net bir şekilde görüyor. Kimin Habur'da mahkemeler kurduğunu, kimin gizli görüşmeler yaptığını, kimin çözüm süreci bahanesi adı altında, terör örgütlerinin güçlenmesine göz yumduğunu, kimin geçmişte FETÖ terör örgütü ile de kol kola yürüdüğünü çok iyi biliyor. Şunu da herkes bilsin ki, biz hiçbir cemaatle, hiçbir tarikatla iktidar olduğumuz dönem de de, farklı dönmelerde de, örgütlenmesi noktasında, hiçbir katkımız söz konusu olmamıştır."

AİLEDEN AÇIKLAMA..

Bu arada, CHP İl Başkanı Kiraz'ın açıklamasından sonra, Gürsel Tekin'in yeğeni olduğu öne sürülen Emel Duran'ın eşi Ali Duran tarafından basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada ise şöyle denildi:

"11 Şubat 2017 tarihinde T.C. Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliklerin ardından referandum tarihi 16 Nisan 2017 olarak belirlendi. Geçtiğimiz haftalarda Malatya’nın Akçadağ ilçesinde alevi vatandaşlarımızın yaşadığı Yaylımlı ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Atalar (Haçova) köylerinin muhtar ve temsilcileri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek referandumda ‘Evet’ oyu kullanacağımızı beyan etmiştik. Beyanımızın sonuna kadar arkasındayız. Demokrasi ile yönetilen her yerde isteyen istediği kişiye oyunu verir.

Kararımızın arkasından AK Parti’nin çok değerli Genel Başkan Yardımcısı Sayın Öznur Çalık ve AK Parti İl Başkanımız Sayın Hakan Kahtalı teşekkür etmek maksadıyla bizleri evimizde ziyaret ettiler. Bizlerde aynı düşüncelerimizi burada paylaşarak kendilerini uğurladık. Kamuoyunda haberlerin yer almasıyla birlikte CHP İl Başkanı Enver Kiraz, basın açıklaması yapmış ve Eşim Emel Duran’ın CHP’li Gürsel Tekin ile bir akrabalığının bulunmadığını açıklamıştır. Ben Atalar Mahallesi sakinlerinden Ali Duran ve eşim Emel Duran olarak kimseye kimin akrabası olduğumuzu, kime oy vereceğimizi, hangi cephede yer alacağımızın hesabını vermeyiz. İspatlamam gerektiği kanısı bende oluşursa rahatlıkla ispatlarım. Ben AK Parti’nin kurulmasından itibaren gönülden bu partiye bağlıyım. Yaptıkları hizmetleri biliyorum. Siyaseti alevi yada Sünni ayrımı yaparak yorumlar isek çok büyük yanlışlara düşeriz. Başkanlık sisteminin Türkiye’nin geleceği ve istikrarlı bir şekilde büyümesi için şart olduğunu biliyorum. Bu şekilde baskılarla oyumuzun rengini değiştirmeyeceğiz. Özellikle CHP İl Başkanı Enver Kiraz’a şunları sormak istiyorum;

* Alevi vatandaşlar olarak sizlere oy verme mecburiyetliğimiz var mı?

* Demokrasiyi savunuyorsunuz, düşünce özgürlüğü diyorsunuz, hak ve hukuktan bahsediyorsunuz, baskı ve zulümleri durdurmak istiyoruz diyorsunuz. Evet bizlerde bunu istiyoruz. Burada haklısınız ama neden bizim düşüncelerimize, seçme özgürlüğümüze saygı duymuyorsunuz?

Bilmeyenlere referandum ne demek onu açıklayayım. Referandum: “Anayasa değişikliği, yasaların kabulü veya önemli devlet meselelerinde halkın yapılacak değişikliklere karşı iradesini belirlemek amacıyla yapılan oylamadır. Referandumda halka yapılacak değişikliğin istenip istenmediği sorulmaktadır ve çıkan oylama sonuçlarına göre de yapılması planlanan değişiklik yürürlüğe girer veya iptal edilir” demektir. Kısacası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylan ve halka sunulan bir oylama vardır. Bizlerde Bu ülkede yaşayan vatandaşlar olarak doğru bulduğumuz ve uygun gördüğümüz tarafı seçeriz.

Son olarak, bu ülke sınırları içinde yaşayan herkesini seçme ve seçilme özgürlüğüne saygı duyması gerekmektedir. Eğer müdahale olursa bunu adı seçme ve seçilme özgürlüğü olmaz, bunun adı diktatörlük olur. Bizler, yıllardır halka zulmeden HDP ve PKK ile aynı safta yer almayacağız. Bizlerin kararı tüm alevi vatandaşımızın kararı değildir. Herkesin oyu kendisini bağlar."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • VAHİT VAR (7 yıl önce)
    MALATYA HABER İŞİNİZE GELENİ YAYINLAYIN İŞİNİZE GELMEYENİ YAZMAYIN.EVET EVET EVET . Editörden: "Boşbeleş", mesajı çöpe attırır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (7 yıl önce)
    sayin editor, chp il baskani, gursel tekin, veli agbaba bu kadin in chp ile, gursel tekin ile ilgisi yok diyor...siz hala niye bu haberi ayni sekilde veriyorsunuz....siyasiler bir ev ziyareti yapmislar sadece..bu kadar yanli haber yapmayin kardesim, ayiptir, gunahtir..bu genel secim degil..ulke sistemi degsiyor, vebali cok buyuk..altinda kalirsiniz...tarafsiz davranin sitesinizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Boş laf salatası chp son çırpınışları EVET EVET EVET EVET diyerek bir chp li olarak bayrak açıyorum veli enver ikilisi gider is biter
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (7 yıl önce)
    Yine öznur çalık hesap var hesap halkın gözünde bitmiş bir isim çalık konuşmaya tartışmya gerek yok bence karşılık vermeyin ki kendinde birşey olduğunu düşünmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • M.kaleli (7 yıl önce)
    Yeğen edebiyatı bize yabancı değil rahmetli demirelden miras bizim siyasetçilere .
    0
    0
    Yanıtla