SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP'li Belediyelerle Gurur Duyuyorum"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:33:42
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'li bütün belediye başkanlarıyla gurur duyduğunu belirterek, "Bütün baskılara rağmen çok daha iyi çok daha yürekli çalışacaklar" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, 2 gün sürecek ''CHP Belediye Başkanları Toplantısı''ndaki konuşmasında, yerel seçimlerin yaklaştığına dikkati çekti. 

Her siyasi partinin amacının seçimleri kazanmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Başarının yolu çalışmaktan geçiyor. Biz de bunu yapıyoruz. Eksikliklerimiz olabilir, ama bunları gidermek için çabalıyoruz. Çok çalışacağız'' dedi.

''Bir demokratik ülkede bir siyasal parti seçimlere nasıl hazırlanıyorsa biz de öyle hazırlanmak istiyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Hukuk içinde, yasaların güvencesi altında, evrensel kuralları dikkate alarak, belediye başkanlarımız çaba harcayarak, genel merkez, yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı çaba harcıyor, emek harcıyor. Ve biz seçimlere hangi yöntemle daha iyi hazırlanırız; bunun arayışı içindeyiz. Bu arayışı demokratik bir ülkede bir siyasal partinin sürdürmesinden daha olağan bir şey yok. 

Biz böyle hazırlanıyoruz. Bir de iktidar kanadı var, onlar da seçimlere hazırlanıyor. Onlar nasıl hazırlanıyorlar? 'CHP'li belediye başkanları üzerine nasıl sistemli baskı uygularız, onları nasıl itibarsızlaştırırız, onları halkın gözünde nasıl küçük düşürürüz'. Bunun arayışı içindeler. Bu bizi rahatsız ediyor. Ben bunu CHP adına değil, demokrasi adına söylüyorum. Üzerimize baskı kurmalarının bizim açımızdan hiçbir önemi yok, biz bu baskıları aşa aşa bugünlere geldik. Ama bizim mücadelemiz bu ülkede demokrasi hukuk kazansın.'' 

Tarihe not düştük 

''Biz bu ülkede kamu kaynaklarını en iyi kullanan belediyeler olarak tarihe not düşmüşüz'' ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''Belediye başkanlarımız bütün baskılara rağmen çok daha iyi, çok daha yürekli çalışacaklar. Açıkça söylüyorum. CHP'li bütün belediye başkanlarından onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Belediye başkanlarımız bir kent kültürü oluşturuyor. Onlar kent kültürü nedir farkında bile değil, dayatma kültürünü kent kültürü diye hayata geçirmek istiyorlar. Nerede bir CHP'li belediye varsa, orada katılımcı demokrasi vardır.'' 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız