SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'li Kadınlardan Saldırıya Tepki

0
Güncellendi - 2016-09-19 21:29:37
CHP'li Kadınlardan Saldırıya Tepki
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, İstanbul Sarıyer'de hemşire Ayşegül Terzi’ye yapılan saldırıyı kınadı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Tuncer, Ayşegül Terzi’ye yapılan sözlü ve fiziksel saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, “Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez otobüsün içinde kendini göstermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Parti’li kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık ve demokrasinin kendileri için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Tuncer, şunları söyledi:

"Bayramın birinci günü, bindiği belediye otobüsünde, kıyafeti nedeni ile Ayşegül Terzi’ye yapılan, sözlü ve fiziksel saldırıyı, şiddeti kınıyoruz.

Ayşegül Terzi, mevcut hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin, son kurbanlarından biridir.

Hayatımızın her alanına damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokratikleşemediği, hukukun sağlanamadığı bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde, farklı biçimde kendini göstermektedir.

Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez, otobüsün içinde kendini göstermiştir.

14 yıllık mevcut zihniyet, kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. Cumhuriyet Halk Parti’li kadınlar olarak, Laiklik, Çağdaşlık, Demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız. Kadınların toplumda, eşit ve özgür bireyler olarak yaşamalarının önündeki her türlü engel, bizim mücadele alanımız olacaktır.

Ayşegül’e atılan tekme Laikliğe, Özgürlüğe, İnsan Haklarına atılan tekmedir.

Adalet önünde, hak arama yolunda yalnız değilsin Ayşegül…

Biz kadın erkek eşitliğinin, Laik, Çağdaş ve Demokratik bir toplumun en temel belirleyici unsuru olduğuna inanmaya ve mücadelesini vermeye devam edeceğiz…

Genel Başkanımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi, “Kadın Gülerse, Toplum Güler”

Kadınlar için özgürlük ve adalet Cumhuriyet Halk Partisi ile gelecek…"

SALDIRGANA TUTUKLAMA..

Bu arada İstanbul Çekmeköy'de, belediye otobüsünde bir hemşireyi darbettiği iddiasıyla savcılıkça serbest bırakılmasının ardından yeniden gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklandı.

Otobüste hemşire Ayşegül Terzi'nin yüzüne tekme attığı iddiasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince dün yeniden gözaltına alınan ve ardından Anadolu Adliyesine sevk edilen Çakıroğlu'nun hakimlik sorgusu tamamlandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Abdullah Çakıroğlu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ile "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Hemşire Ayşegül Terzi, 12 Eylül'de Alemdağ Polis Merkezi'ne giderek bir şüphelinin otobüste aniden yüzüne tekme attığını belirtip şikayette bulunmuştu. Bu doğrultuda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüsün güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek tespit ettiği Abdullah Çakıroğlu'nu gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen ve savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli hakkında, savcılığın talimatıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu da işlediği gerekçesiyle yeniden gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Savcılığın talimatı doğrultusunda çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Abdullah Çakıroğlu'nu Çekmeköy'deki evinde gözaltına almıştı.

Bülten- iha- AA

güllütunçerchpistsaldırgan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız