SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'liler Terketti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Şubat ayı oturumuna devam etti. CHP'li İl Genel Meclisi Üyeleri, Yazıhan İlçesi Karasu projesiyle ilgili gerçekleştirilen oylamada meclisi terk etti.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen İl Genel Meclisi'nin Şubat ayı 3. oturumunda; Yazıhan İlçesi Karasu İçme Suyu Birliği Başkanlığı'nın ilgili yazısında Buzluk köyü Başpınar mezrası ve Mısırdere köyü arasında bulunan dere yatağında, Karasu içme suyuna ait ana isale hattında meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için söz konusu hattın İl Özel İdaresi tarafından yapılması talebi görüşüldü.

Konuyla ilgili İl Genel Meclisi Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından gerçekleştirilen inceleme raporu meclise sunuldu. Komisyon çalışması sonucu olarak; "Bu yatırımın 2010 yılı kat sayılarına göre 5 milyon 100 bin TL (KDV dahil) harcama yapılmış yeni yapılması istenilen güçlendirme isale hattının Mısırdere geçişini güçlendirerek, arızaların asgariye indirilmesi bedeli ise 2010 yılı fiyatlarına göre 216 bin TL'dir. Bu rakamın yapılacak ihale ile de daha aşağı çekileceği göz önüne alınmalıdır. Bu hali ile bile bu iş için şimdiye kadar harcanan paranın yüzde 4,23'üne tekabül etmektedir. Bu kadarlık bir harcamadan tasarruf edilmesi için 5 milyon 100 bin TL'lik bir yatırımın gözden çıkarılması söz konusu bile olmamalıdır. Proje ile ilgili raporda izah edildiği üzere Mısırdere geçişinin güçlendirilmesi işi ancak uygulama sonucunda ortaya çıktığı görülen kusurların giderilmesine yöneliktir. Yöre halkının mağduriyetinin giderilmesi kamu menfaatinin korunması ve bu tesisi atıl durumda bırakılmaması için 5302 sayılı yasanın 64. maddesi İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi'nin kararı üzerine; A-Diğer Kamu kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlemlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir. Bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunulabilir maddesi gereği bir defaya mahsus olmak üzere komisyonumuz 216 bin TL güçlendirme projesinin yapılması gerektiği kanaatine varmıştı" denildi.

Eğitim-Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Battal Tuncal, okunan rapor sonrası meclise yaptığı açıklamada, "Konu üzerinde komisyonumuz büyük bir hassasiyetle durmuştur. Bütün ince detaylara kadar araştırmalar yapılmıştır. Netice olarak ta, bu mağduriyetin giderilmesi ve tesisin atıl durumda kalmaması için 216 bin TL'lik bir yatırımın yapılması uygun görülmüştür" dedi.

Yapılan açıklamalar sonrası İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, raporun kabul görüp, görmemesi konusunu oylamaya sundu. Bu sırada CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç, "Kim tarafından yapılması?" sorusunu yöneltti. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "İl Özel İdaresi tarafından" cevabını verdi. CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç ise, "İl Özel İdaresi değil, Kaymakamlık bütçesi tarafından yapılsın" diye konuştu. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, "Tamam ben önce bunu oylayayım. Sizde şerhinizi
koyun" dedi. Bunun üzerine CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç, "O zaman oylamaya da katılmıyoruz" diyerek, 3 üyeyle birlikte meclis salonunu terk etti. İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Siyasi olarak düşüncelerini böyle ifade ettiler. Burası serbest bir kürsü. Herkes şahsi kararını vermekte hür" dedi.

Yapılan açıklama sonrası projenin İl Özel İdaresi tarafından yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız