SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'nin 35. Olağan Kurultayı Toplandı

0
Güncellendi - 2016-01-16 16:24:46
CHP'nin 35. Olağan Kurultayı Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, patronlu başkanlık sistemine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

CHP’nin ‘Demokrasi, Kardeşlik ve Değişim’ temalı 35. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, “Bizim görevimiz Türkiye’ye özgürlüğü, kardeşliği, birinci sınıf demokrasiyi getirmektir. Bu kurultayın bir bayram havası içerisinde geçmesini isterdik. Hatta konuşmadan önce sahnede oyunların oynanmasını, türkülerin söylenmesini isterdik. 35. Kurultayımızın bu gününde isterdik ki hapishanelerinde gazetecilerin olmadığı bir Türkiye’de yapalım. İsterdik ki hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmesin, hiçbir çocuk teröre kurban gitmesin. Ama bugün geldiğimiz nokta iç açıcı değil. Yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var. Demokrasiden söz ediyoruz, birlikten, beraberlikten söz ediyoruz ama oluşan atmosfer bütün bunları yok ediyor. O karamsar havayı dağıtmak bizim görevimiz. Ayrışmadan mücadele edersek. İş aş ekmeği isteyenler bir olursa emin olun Türkiye’yi aydınlığa çıkarırız” diye konuştu.

“TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR. TERÖRİSTLER ASLA AFFEDİLMEMELİDİR”

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün can güvenliği her şeyin önüne geçti. Vatandaş benim can güvenliğim var mı diye düşünüyor. Böyle bir atmosfer içinde 35. Olağan kurultayımızı yapıyoruz. Terörün yeniden azdığı her gün şehitlerimizin geldiği can kayıplarımızın bir Türkiye atmosferini yaşıyoruz. Mısır’daki sağır sultan da duysun. Biz CHP’liler olarak bu ülkeyi hizmet etmeyi temel ilke olarak benimseyen CHP’liler olarak terör nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin teröre karşıyız. Terör bir insanlık suçudur. Teröristler asla affedilmemelidir. Masum insanların öldürüldüğü bir süreci asla kabul etmiyoruz. Terör bir insanlık suçuysa, teröre karış durmak da insanlığın ortak görevidir. Terörü bu ülkeye musallat edenler hiç kimse unutmasın, terörden beslenen terör örgütleridir. Kandan beslenen terör örgütleridir. Terörle mücadele, akılla, bilimle, irfanla yapılır. Terörle mücadele kolay bir mücadele değildir. 31 yıldır PKK terör örgütüyle mücadele ediliyor. Önce dediler ki iki baldırı çıplak olayı. Kararlılıkla mücadele edilsin, ayrışmayı değil birlikte olmayı savunalım. Bunu yapabilirsek terörle mücadele ederiz. En sağlıklı terörle mücadeleyi rahmetli Bülent Ecevit yapmıştır. AK Parti görev geldiğinde terör olayları yoktu. Terör örgütü büyüdü, palazlandı. Terör örgütüyle masaya oturdular. Fotoğraflara bakın Suriye’deki Lübnan’daki fotoğraflarından ne farkı var Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusundaki fotoğraflara bakın. Kim getirdi ülkeyi bu hale. Silah bırakmayan bir örgütle nasıl anlaşacaksın, nasıl barışı sağlayacaksın? Bugün 17 ilçede ve birçok ilde terör örgütü silahları depoladı. Eğitimini yaptılar. Kandil’den gelenler şehir merkezindeki gencecik çocuklara terör eğitim verdi. AKP sadece seyretti. Kimse bunlara dokunmayacak dedi. 78 milyon yurttaşımın vicdanına sesleniyorum; Doğu Güneydoğu kentler, şehirler silah deposu haline gelirken iktidarda kim vardı? Bütün bunların sorumlusu kimdir? Bu işin sorumlusu bu ülkeyi yönetenler. Neyin bedelini ödüyor Türkiye?”

“Hiçbir ayrımı kabul etmiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Kimlik siyaseti yapmadık. Kürt kimliğinle gurur duyabilirsin, hiç kimse seni sorgulamayacak. Seninle birlikte bu ülkeye özgürlükçü demokrasiyi getireceğiz. Biz yine seninle birlikte hiç kimsenin kimliğinden ötürü ötekileştirilmemesini sağlayacağız. İnsanın insana kulluğuna son vereceğiz” dedi.

“ONLAR PATRONLU BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTİYORLAR”

Kılıçdaroğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanına çağrıda bulunarak, “Özgürlükçü demokrasi istiyorsanız, darbe hukukunu tümüyle değiştirelim. Gelin darbeci ruhu değiştirelim. Onların niyeti açıkça söylüyorum. Benim çağrımı kabul ederse bu sözümü geri alacağım; onların niyeti darbe hukukunu tahkim etmek. Bu yetmiyor bize diyorlar. Onların istediği başkanlık sistemi. Onlar patronlu başkanlık sistemi istiyorlar. Herkes bilsin buna asla izin vermeyeceğiz. Patronlu başkanlığa izin vermeyeceğiz. Bunu Mısır’daki sağır sultan da kaçak saraydaki zat da duysun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Divan başkanı Karayalçın, kurultayda müzik çalınmaması uyarısında bulundu.

AK PARTİLİLER TERKETTİ..

CHP'nin 35. Kurultayı'na katılan AK Parti heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri üzerine tepki olarak salonu terk etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın başkanlığındaki AK Parti heyeti, Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki olarak CHP kurultay salonunu terk etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız