SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'nin 89. Kuruluş Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:54:40
CHP'nin 89. Kuruluş Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, partilerinin 89'uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 
 
Atatürk Anıtı önünde hazır bulunan partililer, Kiraz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudular.
 
Daha sonra bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Kiraz, Türkiye'nin çağdaşlaşmasında, özgürlük ve demokrasi yolunda attığı büyük adımlarda, dönüm noktalarında, partilerinin öncü olduğunu söyledi.
 
Kiraz, partilerinin Atatürk'ün iki büyük eserinden biri olduğunu ifade ederek, "Bütün adımlar demokrasi için, insanlarımız özgürce, mutlu, umutlu ve huzur içinde yaşasın diye atılmıştır. Bu adımların tümünü atan CHP, bugün ülkemizi bir başka büyük değişime taşıyacaktır. Bu ülkede baskıların her gün arttığı bir ortamda özgürlükçü demokrasiyi kuracaktır. Halktan karşılık bulan, halkla birlikte yürüyen siyaset anlayışımızla, politikalarımızla bütün zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyoruz" dedi.
 
AĞBABA'NIN MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP’nin 89. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
Ağbaba mesajında  “CHP, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te “Halk Fırkası” adıyla kurulmuş, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır. CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde ulusal bağımsızlığı kazanan, Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve Ulusal Birliği sağlayan partidir.  CHP , çağdaş Türkiye’nin fikir kaynağı, değişimin iteleyici gücüdür” ifadelerine yer verdi.
 
CHP Milletvekili Ağbaba, “CHP ,Türkiye’de Devrimlerin öncüsü, ve  uygulayıcısıdır. Bu devrimci felsefeden hareketle kurulduğu ilk günden itibaren  Türkiye’yi özgürlüklerin ve demokrasinin egemen kılındığı, çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarmayı hedeflemektedir. Uygulanan gerici politikaların inadına, CHP 89 yıldır olduğu gibi bundan sonra da dik duruşunu sürdürecek, ülkemizin çağdaş uygarlıklar seviyesinden geriye götürülmesine asla müsaade etmeyecektir.”dedi.
 
Ağbaba “Cumhuriyet Halk Partisinin 89. Kuruluş yıldönümünde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşlarına , Türkiye'nin bugünlere gelişinde  emekleri olan Tüm Cumhuriyet Halk Partilere şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız