SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'nin Bombalı Saldırı Raporu

0
Güncellendi - 2016-08-20 04:10:40
CHP'nin Bombalı Saldırı Raporu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP heyeti Elazığ’da emniyet müdürlüğü binasına yapılan bombalı saldırı ile ilgili rapor hazırladı.

CHP raporunda; “ 18 Ağustos 2016 günü 09.14’de terör örgütü PKK bomba yüklü bir araçla Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne saldırmış, bu patlamada 3 polis şehit olmuş, 85’i polis 217 kişi de yaralanmıştır. Kentin dört bir yanından hissedilen patlamada Emniyet Müdürlüğü büyük hasar almıştır. Olayın hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle bir heyet oluşturulmuş ve Elazığ’a hareket edilmiştir. Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığındaki heyette, Ankara Milletvekili ve Elazığ Denetmeni Şenal Sarıhan, İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir yer almıştır.

Patlama günü Malatya’da olan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ivedilikle Elazığ’a hareket etmiş, Başbakan ve Bakanlarla birlikte ziyaretlerde bulunmuştur. Ardından CHP heyeti olarak Emniyet Müdürlüğü ve Valilik ziyaret edilerek görüşmeler gerçekleştirilmiş, hastanelerde yaralıların durumu ile ilgili bilgi alınmıştır.”denildi.

Raporun ‘CHP Heyeti’nin izlenimi bölünmede ise; “Heyet, patlamanın yaşandığı Emniyet Müdürlüğü’ne giderek incelemelerde bulunmuştur. Harabeye dönen binaya girmenin olanaksızlığı nedeniyle, Emniyet yetkilileri ile araç mezarlığına dönmüş olan bahçede görüşülmüştür. Patlamanın gerçekleştiği yerdeki araçların yalnızca iskeletlerinin kaldığı, patlamanın çok şiddetli olması nedeniyle bombalı aracın parçalarının çok uzaklara savrulduğu ve görülemediği, Emniyet Müdürlüğü binasının çok büyük hasar aldığı, ağaçların yerlerinden söküldüğü, çevredeki binaların camlarının kırıldığı ve patlamanın etkisinin çok geniş bir alandan hissedildiği görülmüştür. Binanın 3. ve 4. katlarında bulunan Bilgi İşlem Dairesi’nden gözlerini kaybeden vatandaşlarımızın olduğu ve bu katlardaki insanların ciddi şekilde yaralandıkları ifade edilmiştir. Yetkililer, saldırının şiddeti göz önüne alındığında şehit ve yaralı sayısının artmamış olmasının teselli yarattığını belirtmişlerdir.”ifadelerine yer verildi.

Raporda daha sonra şu ifadelere yer verildi;

“Emniyet Müdürlüğü’nden Valiliğe geçen heyet, Vali ve Emniyet Müdürü ile görüşerek bilgi almış, geçmiş olsun dilekleri iletilmiştir. Yetkililer, bugüne kadar Elazığ merkezinde hiç böyle bir terör eylemi yaşanmadığı, darbe girişimi sonrası doğduğu düşünülen güvenlik boşluğunun yarattığı “fırsatın” değerlendirilmeye çalışıldığı, önceden istihbarat alınamadığı, bu nedenle önlem de alınamadığı, eylemi gerçekleştiren kişinin kimliğinin belirlenemediğini ifade etmişlerdir. Vali, heyetimize yaralıların durumu ile ilgili bilgi vermiş, o saat itibariyle 3 şehit, 130 yaralı bulunduğu ve yaralılardan 98’inin hastanede tedavi görmekte olduklarını, 2 ağır yaralının GATA’ya sevk edildiğini belirtmişlerdir.

Valilikten Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne gidilerek buradaki yaralılar ve aileleri ile görüşülmüştür. Elazığlıların hastaneye kan vermek için akın ettikleri görülmüştür. Hastanelerden alınan son bilgilere göre Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde 78 yaralı, Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 43 yaralı, Medical Park Hastanesi’nde 41 yaralı vardır.

Hastaneden CHP İl Başkanlığına geçilerek burada parti yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirilmiş, düzenlenecek Teröre Karşı Birlik Mitingi’ne yoğun katılım sağlanması konusu görüşülmüştür.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından oluşan boşluğu değerlendirmek isteyen terör örgütü PKK’nın bu büyüklükte bir saldırıyı, bugüne kadar il merkezinde hiç terör eylemi gerçekleşmemiş Elazığ’da düzenlemesi yeni bir kargaşa yaratmaya yöneliktir. Bu alçak ve hain saldırı sonrası teröre karşı etkin mücadele edilmesi için CHP olarak tüm destek bugüne kadar olduğu gibi verilmeye devam edilecektir. Ancak sabah saatlerinde bomba yüklü bir aracın Elazığ merkezine girerek Emniyet Müdürlüğü önünde patlatılması, büyük bir istihbarat zafiyeti olduğu gerçeğini de ortaya koymuştur. Bu zafiyetin mutlaka araştırılması ve terörle etkin mücadele için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Halk arasında ayrışma yaşanmasının önüne geçilmesi, halkın birliğinin güçlendirilmesini sağlayacak, ayrımcı olmayan, adaleti üstün tutan politikalara gereksinim vardır. Suriye ve Irak olmamanın yolu demokrasi ve adaletten geçmekte, güvenlik politikalarının da bu husus gözetilerek düzenlenmesi gerekmektedir.

Patlama sonrası Elazığ’da Başbakan ve bakanların bulunduğu heyete CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katılması ve CHP heyetine hastane ziyaretlerinde MHP’li milletvekillerinin de katılmış olması, teröre karşı birlik beraberlik ortamının oluşması ve etkin mücadelede birlikte duruş sergilenmesi açısından önemlidir.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • tolga (7 yıl önce)
    Önce chpli vekiller pkk lılara sahip çıkmayı bıraksın şovunu sonra yaparlar.
    0
    0
    Yanıtla