SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP'nin Değişen Sistemin Farkında Değil"

0
Güncellendi - 2017-08-27 00:56:03
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Çorum Merkez İlçe Teşkilatının 6. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti'nin Türkiye'nin siyasal birliğinin simgesi olduğunu söyledi. Konuşmasında CHP'yi eleştiren Bozdağ, "CHP değişen sistemin farkında değil" dedi.

AK Parti'nin Türk milletinin birliği ve beraberliğinin adeta çimentosu olduğuna işaret eden Bekir Bozdağ, "Bu bizim nasıl bir millete dayanan güçlü hareket olduğumuzu ortaya koyuyor. Millete yaslanan bir hareket olduğumuzu ortaya koyuyor. Milletin duasıyla, milletin desteği ile yol alan, güç bulan bir hareket olduğumuzu çok açık bir şekilde gösteriyor" diye konuştu.

Türkiye'nin siyasetinden AK Parti'yi ve kadrolarını silmek için çok uğraşlar verildiğini dile getiren Bozdağ, "Çok gayretler gösterildi. Bazı ülkeler, bazı istihbarat örgütleri, terör örgütleri, siyasal yapılar, güç odakları, vesayet yapıları hep beraber uğraştılar. Ama hamdolsun hiçbirisinin hesabı tutmadı. Hiçbiri hedefine varamadı. Evdeki hesapları pazara uymadı. Çünkü AK Parti ve bu hareket gücünü gazetelerin manşetlerinden, televizyonların haberlerinden veya başka ülkelerden, istihbarat örgütlerinden, terör örgütlerinden değil, 80 milyon aziz Türk milletinden alıyor. Bizim yaslandığımız güç Türk milletidir. Türk milletine yaslanıyor, onlarla beraber hedeflerimize koşuyor ve hedeflerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Şimdi 2019 seçimlerinin hesabının yapılmaya başlandığını hatırlatan Bekir Bozdağ, "Biz bir yandan bu ülkenin demokrasisine, milli iradesine, birliğine, bütünlüğüne yönelik en büyük saldırıyı defettik. Hemen arkasından da Allah'ın izniyle milletimizin, devletimizin bekası, istikrarı kıyamete kadar var, bir ve hür olması için en büyük reformlardan birinin altına imza attık. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi reformunu meclisten geçirdik" dedi.

"Emin olun bu millet kuklayı sevmez"

2019 yılı için adaylık tartışması yapıldığına işaret eden Bozdağ, "Birileri aday olacağım, aday olmayacağım diyor. Şimdi ben size soruyorum; bir partinin genel başkanı Cumhurbaşkanlığı için aday olmazsa bunun Türkçesi ben iktidar olmak istemiyorum demek değil midir? Çünkü yeni sistemde iktidar parlamentodan çıkmayacak sandıktan çıkacak, iktidar yetkisini cumhurbaşkanı kullanacak. Adamın anayasadan haberi yok. Ben aday olmayacak ya da bir başkasını bulacağız diyor. O zaman CHP seçmenleri ve aziz Türk milleti sen iktidar olmayacaksan, iktidara talip değilsen sana niye oy versin? İnsanlar iktidara talip olanlara oy verirler. Kendisi göreve talip değil, başka birileri talip olacak, bu ben kukla olarak onu yöneteceğim hesabı yapıyor. Almanyası, Avrupası ve başka ülkeleri de biz de böyle kukla isteriz dedikleri gibi herkes bir kukla arıyor. Bakın, emin olun bu millet kuklayı sevmez, kuklacıları sevmez. Kuklacı ve kuklacıları alkışlayanları, ona destek olanlarıysa sevmez. Allah'ın izniyle bu hesap tutmayacaktır. 2019 seçimlerine kadar sayın cumhurbaşkanı, ailesi ve AK kadrolara dönük içeriden ve dışarıdan kirli operasyonları şahit olacağız. Bütün bunların tamamı bir mühendislik hareketi içerisinde yapılacak işlerdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'nin 54 yıldır Avrupa Birliği kapısında bekletildiğine de dikkat çeken Bozdağ, "54 yıldır AB kapısında bekletilen ikinci bir ülke var mı ? Kopenhag kriterleri, AB kriterlerini yerine getirdiği halde oyun devam ederken sürekli kural değiştiren, iki yüzlülük yapan başka birileri var mı?. Türkiye Avrupa'yı hiç aldatmadı. Bugüne kadar hangi sözü verdiyse o sözü tuttu ama bunlar hep Türkiye'yi aldattılar. Mülteci konusunda aldattılar, mülteci yardımları konusunda aldattılar,vize serbestliği konusunda aldattılar, fasılların açılması konusunda aldattılar. Görüntüleri başka, söyledikleri başka, icraatları başka ama biz buna rağmen Türkiye olarak istikrarımızı değiştirmedik. Burada samimi olması gereken AB ve ülkeleridir. Türkiye'ye karşı iyi yüzlü siyaseti herkesin bırakması lazım, açık ve net olması lazım. Bizim bir kaygımız yok. Bugüne kadar Türkiye sahip olduğu güç ve kudrete AB üyesi olarak değil üye olmadan sahip oldu. Bundan sonra da Türkiye olarak kendi yolumuzu kendimiz belirleyeceğiz ve istikrarlı şekilde güçlü ve kudretli bir ülke olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Çorum, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız