SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'nin Önergesi Reddedildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:57:44
CHP'nin Önergesi Reddedildi
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Meclis Araştırması önergesi TBMM'deki oylamada reddedildi. CHP'li ve HDP'li vekiller oylamaya itiraz etti. 

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Şafak Pavey başkanlığında CHP'nin talebi üzerine saat 15.00'te olağanüstü toplandı. Terör olaylarının araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulmasına yönelik CHP'nin verdiği önerge oy çokluğuyla kabul edilmedi. Oylamanın ardından CHP ve HDP'li TBMM Başkanvekili Şafak Pavey'e itiraz etti.

Oylama sırasında da ilginç anlar yaşandı. Oylama sırasında ilk önce MHP'li vekiller çekimser kaldı ardından el kaldırarak komisyon kurulmasını reddetti. CHP'nin teklifi Genel Kurul'da oy çokluğuyla reddedildi. Ardından TBMM Başkanvekili Şafak Pavey, Genel Kurulu 1 Ekim saat 15.00'a kadar kapattı. 

ARINÇ'IN SÖZLERİNE TEPKİ..

Bu arada terör gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, konuşması sırasında sözlerine tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a, "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" dedi. 

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Şafak Pavey'in başkanlığında "terör" gündemiyle olağanüstü toplandı. AK Parti, CHP, MHP ve HDP adına söz alan milletvekillerinin konuşmalarının ardından Pavey, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in kendisine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle "sataşma" olduğu gerekçesiyle Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a söz verdi.

Kürsüye gelerek konuşan Arınç, "Sayın Baydemir'i geçmişten tanıyorum, defalarca görüşmemiz oldu. Kendisinin çözüm süreci konusunda bitirilmesi konusunda iyi ve samimi dileklerine katılırım ancak onun grup adına bugünkü konuşması bir talihsizliktir. Aslında konuşmayı her iki eşbaşkanın da yapması gerekirdi. Eğer kadın milletvekili ve eş başkan burada konuşmuş olsaydı muhtemel 'Biz sırtımız PKK'ya, PYD'ye dayıyoruz' diyecekti. Sayın eş başkan konuşmuş olsaydı o da 'Mutlaka silahlanın, kendi öz savunmalarınızı kurun, bu hükümetten hesabını görün' diyecekti" sözleri üzerine HDP sıralarındaki milletvekilleri ayağa kalkarak tepki gösterdi.

Sözlerine devam eden Arınç, "Hiç telaşlanmayın, bir burada dinledik. Bakınız iki polisimiz ensesinden vurularak gece yarısı evinde öldürüldü, PKK'nın örgütü bunu üstlendi. Bu üstlenmeye karşı PKK'nın yayınladığı bildiri, 'HPG'li gençler polislere cezasını verdi.' Dün de binbaşımız saldırıya uğradı, alçakça katledildi" dedi.

HDP sıralarından ayağa kalkan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a Arınç, "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" diyerek tepki gösterdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız