SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP'nin Tarihi Demokrasinin Tarihidir"

0
Güncellendi - 2016-09-10 20:40:05
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93. kuruluş yıldönümü dolayısıyla CHP Malatya İl Örgütü tarafından Atatürk ve İsmet İnönü anıtlarına çelenk sunumu yapıldı.

Çelenk sunumu sonrası konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olmak önemli. Hele hele onun il başkanı, milletvekili olmak çok daha önemli” diye konuştu.

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihinin bir demokrasi tarihi olduğunu ifade ederek, “Dünyada eşi benzeri olmayan bir şeyi gerçekleştirmiş, ulusal Kurtuluş Savaşını vererek, devlet kurmuş bir parti. O yılları düşünün okuma yazma oranının yüzde 3 olduğu, hiçbir bölgede bırakın demokrasiyi sömürgelerin olduğu, yabancı ülkelerin yönettiği bir coğrafyada bu toprakların yetiştirmiş olduğu bir devrimci çıkıyor, hiç kimsenin hayal etmediği, Avrupa’da bile olmayan bir şeyi gerçekleştiriyor; bu topraklara laik, demokratik cumhuriyeti kuruyor. O büyük devrimciyi her gün anmamız lazım. O Mustafa Kemal Atatürk’ü her gün anmamız lazım. Onu her gün saygıyla selamlamamız lazım. Hele bugün yaşadıklarımızı görünce Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarının çok daha önemli olduğunu görürüz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’nin tarihinin demokrasi tarihi olduğunu ve demokrasi mücadelesinde birçok kayıp verdiklerini dile getiren Ağbaba, şunları söyledi:

“10 Ekim’de partinin ana gövdesini kaybettik. Bu partinin ana gövdesini, gençlik kollarını bir katliamda kaybettik. O katiller maalesef bölgemizde katliamlar yapmaya devam ediyorlar. Geçmişte il başkanlarımız tutuklandı, Malatya eski gençlik kolları başkanımız katledildi, milletvekillerimiz öldürüldü, partimiz kapatıldı ama hiçbir zaman demokrasi mücadelesinden bu partililer vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. O nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesi olmak önemli. Buradaki insanlar makam, mevki için değil sadece inançları için bu partiye sahip çıktılar. Kimi zaman işe giremediler, kimi zaman sürüldüler, kimi zaman işten atıldılar ama hiçbir zaman kendi davalarından, kendi haklı mücadelelerinden vazgeçmediler.”

Ağbaba, gün geçtikçe CHP’nin ve demokrasinin öneminin anlaşıldığını kaydederek, 15 Temmuz akşamı Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş değerlerinin ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve CHP’nin kuruluş değerlerinin en önemlisinin laiklik olduğunu ifade eden Ağbaba, “Laiklik ilkesi ülkeyi yönetenler tarafından yok sayılmasaydı, yok edilmeseydi darbe olmazdı. Bu darbeyi yapan paşalar, askerler, darbe girişiminde bulunanlar emri kimden aldı? FETÖ’den, Fetullah’tan aldılar. Eğer laiklik ilkesi olsaydı o askerler, o paşalar emri komutanlarından alacaktı. Laiklik ilkesi yok edildi geldiğimiz durum ortada. Cumhuriyetin değerleri, demokrasi ve basın özgürlüğü diyoruz. Bunların ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz akşamında bir kez daha gördük” diye konuştu.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, CHP’nin kuruluş yıldönümünü, doğum gününü yürekten kutladıklarını belirtti.

Kiraz, “93 yıl önce dünyanın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk tarafından savaş meydanlarında kurulmuş olan bir siyasi parti. Bu ülkede savaş meydanlarında kurulmuş olması dolayısıyla kuruluşun, kurtuluşun partisi. Daha sonra cumhuriyetin kurulmasına, devrimlerin gerçekleşmesine katkı sunduğu için laik, demokratik, sosyal hukuk devletin altında imzası olduğu için yeniden kuruluşun partisi. Dünyanın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci ruhunu yaşatmaya, sürdürmeye bugünde devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi yine bu ülkeye kendi rakibini yaratarak, demokrasiyi getirmiş olan, çok partili sisteme geçmiş olan bir parti. İsmet Paşa’nın önderliğinde demokrasiye geçmiş olan bu partiye, bizlere İsmet Paşa şöyle sesleniyordu; ‘Namuslular, en az namussuzlar kadar bu ülkede cesur olmalıdır.’ Bu sözün günümüze çok uyan bir anlamı var. Bu yüzden bizler haklı mücadelemizde en az namussuzlar kadar cesur olacağız” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

chp1

chp2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız