SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP'nin Verdiği Güvenle.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:59:06
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Malatya milletvekili aday adayı Avukat Memba Kuşçu (sağ başta) dünyada ilk defa kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan bir partiden, milletvekili aday adaylığını açıkladığını bildirdi.

Parti binasında açıklama yapan Kuşçu, “Cumhuriyet Halk Partisini kuran, bu ülkenin kurucu iradesi yapan başta Ulu önder Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere partimizi bu günlere getiren ve bu gün aramızda olmayan büyüklerimizi huzurlarınızda saygıyla ve rahmetle anıyorum.   

Dünyada ilk defa kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan bir partiden, bir kardeşiniz olarak milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum.

Bu ülkede yıllardır Kadın üzerinden siyaset yapan, fakat kadını 2. Sınıf gören, aşağılayan, kadına şiddeti hoş gören anlayışlara karşı Türkiye'nin aydınlık geleceğine her zaman katkı sunmayı kendime görev bilerek çalışacağım.

Cumhuriyet Halk Partisi bu gün kadınlar, gençler, engelliler için içten ve çok doğru adımlar atarak bu ülkede ayrımcılığa ve dışlanmışlığa karşı en iyi cevabı vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisinin vermiş olduğu bu güvenle milletvekili aday adaylığı için huzurunuzda bulunuyorum.

Bu gün ülkemizin gösterilmeyen gizli bir yüzü var. Direnişin önderi gençler, şimdi bu karanlık yüzü aydınlatmak için siyasette yerini almalıdır. Süreci doğru yönetebilirsek bu ülkeye artı değer katabiliriz. 

Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere, toplumsal hayatın her noktasında cinsiyet ayrımcılığını önlemek, politik, ekonomik ve kültürel alanda pozitif ayrımcılığı desteklemek, tüm kadınların mücadelelerinin yanında olarak ortak mücadeleyi birlikte yükseltmek üzere yola çıkıyorum. 

AKP hükümeti toplumu kutuplaştırmakta kendi yaşam felsefesine göre dizayn etmek istemektedir. Sermayeyi, medyayı, yargıyı, kolluk kuvvetlerini, bilim kurumları ve üniversiteleri kendi etki alanına almış, darbe dönemlerini aratmayacak oranda baskı ve uygulamalarıyla toplumsal muhalefeti sindirmeye çalışmaktadır. Sendikalardan meslek odalarına, siyasi partilerden demokratik kitle örgütlerine birçok kurum, boy hedefi haline gelmiştir.

Ülkemizin ırkçı, şoven yaklaşımlar temelinde kamplaştırılmasına karşı çıkmak, var olan din dil, ırk, mezhep sorunlarını çözmek için; bir arada kardeşçe yaşamı, barış, demokrasi ve kardeşliği savunmak ve demokratik yaklaşımları egemen kılmak için mücadele edeceğim.

Aydınlık Türkiye yolculuğumun bu en anlamlı, en onurlu gününde varlığınız ışığım; söyleminiz desteğim; yüreğiniz gücüm olacaktır. Ben Memba Kuşcu, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Serbest Avukatlık yapıyorum.

Sizin içinizden biriyim. Önce yaşadığım yerdeyim. Sizin her birinizden bir dokunuş, her birinizden bir damlayım. Her başarımda siz olacaksınız. Her çalışmamda yol göstericim olacaksınız. 

Martin Luther King'in dediği gibi ''Bir Hayalim Var'' . 2013 Haziran’ında geziden aldığım ruhu, 2015 Haziran’ında iktidara taşımak, Malatya’mıza hizmet etmek ve katkı sunmak üzere Cumhuriyet Halk Partisinden Malatya milletvekili aday adayı olduğumu değerli basın emekçilerimiz aracılığıyla siz değerli Malatya kamuoyuna duyuruyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Avukat Memba Kuşçu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li Arguvan üyesi, DSİ eski bölge müdürlerinden İnşaat Mühendisi Hurşit Kuşçu'nun kızı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız