SON DAKİKA
SON DEPREMLER

CHP'ye Göre Kuşdoğan

A- A+ PAYLAŞ

Kuşdoğan köyü muhtarı Sabri Akin’in, CHP'nin iddiaları aksine “Köyümüze yönelik bir ayrım yoktur” sözleri üzerine CHP köylüleri konuşturdu.

CHP'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba’nın referandumda “Hayır” oyu veren köylere hizmette ayrımcılık uygulanan köyler arasında gösterdiği Yeşilyurt ilçesine bağlı Kuşdoğan köyünde, muhtar Sabri Akin’ın Ağbaba’yı yalanlaması köylüleri kızdırdı. Köylüler, Ağbaba’yı destekleyerek, Kuşdoğan köyüne yönelik ayrımcılığın sürdüğünü, yollarının yapılmadığını, kanalizasyon ve su şebeke sisteminin işlemediğini belirterek, muhtar Akin’a tepki gösterdiler.

MUHTAR YALNIZ KALDI
Köylülerden Doğan Kuşdoğan, yaptığı açıklamada, en önemli sorunlarının kanalizasyon olduğunu belirterek, “Yapılan kanalizasyon tek boru üzerinden götürüldü. Evlere kanal yapılmadı. Köyümüz 70-80 hane, bunlardan sadece 15 tanesine kanalizasyon bağlanabildi. Örneğin şu oturduğumuz köy odasının kanalizasyonla bir ilgisi yok, kanalizasyon bağlanmadı. Bir kuyu eşildi kuyuya bağlandı. Üstelik kanalizasyon da yanında geçiyor” dedi. İçme suyu için vurulan artezyenin çalışmadığını belirten Kuşdoğan, köy yolunun da asfaltlanmadığını söyledi.

MUSTAFA ÇOBAN: MUHTARIN AÇIKLAMASI DOĞRU DEĞİL
Kuşdoğan köyü sakinlerinden Mustafa Çoban ise “Birincisi, yağmur yağdığı zaman, çamurdan sokaklarda geçilmiyor. İkincisi bir trafomuz var, bu trafo günde 50 kez gidiyor, yeterli değil. Yazın elektrikler sürekli kesiliyordu” diye konuştu. Muhtar Sabri Akin’ın açıklamasının doğru olmadığını belirten Çoban, “Muhtarın açıklaması bence doğru değil. Bizim köylere genelde geniş bir hizmet getirilmedi. Ayrıca köyümüzde su kanalları yoktur. Eğer hizmet tamamlandıysa, niye kanallarımız yok. Bunu da görsünler” ifadelerini kaydetti.

“BU HÜKÜMET ZAMANINDA, SUYUMUZ ÇİFTLİKLERE VERİLDİ”
Ali İhsan Karadağ da muhtar Akin’ın açıklamalarına katılmadığını kaydederek, “Muhtar gelsin, şu köyün içinde dolaşsın, içme sularını görsün. Her tarafı açık ve pislik. Orayı bir çekin ki muhtarın açıklamasının neye yaradığını göresiniz. Millet su içiyor, ama neyi içiyor. Kurbağa ve içinde köpek dolaşıyor” dedi.

Köy sakini İbrahim Hırçın da köylerine hizmet verilmediğini anlatarak, “Daha önce bizim köye bir artezyen vuruldu. Artezyeni devlet bizim köy için vuruldu. Şimdi bu hükümet zamanında, bizim suyu diğer çiftliklere verdiler. Yazın biz suyu kanallarla alıyoruz. Ayrıca köyde asfalt masfalt yok, çamurdan çıkamıyoruz. Muhtar kendisi gelsin, köyün içini görsün” dedi.

“BELKİ YANDAŞLARINA YARDIM YAPILMIŞTIR”
Muhtarın açıklamasını değerlendiren köylülerden Kemal Dalkılıç ise, “Belki yandaşlarına, taraftarlarına yardımlar yapılmıştır” diyerek, başta kanalizasyon olmak üzere köyün sorunlarını anlattı. Kuşdoğan köylüleri, köye hizmet getirildiğini belirten Muhtar Akin’a “Hani hizmet nerede? Bu hizmeti biz niye görmüyoruz” dediler.

MUHTAR NE DEMİŞTİ?
Kuşdoğan köyü muhtarı Sabri Akin, İHA’ya yaptığı açıklamada, kendi köylerinde bir ayrımcılık görmediklerini ifade ederek, "Bizim köyümüz Alevi köyü. CHP'ye yüzde 95 oy verilen köydür. Köyümüzün kanalizasyon sorunu vardı çözüldü. İçmesuyu sorunumuz vardı, 6 bin metre şebeke döşenip çözüldü. Güneş paneli ile çalışan sondaj vuruldu, o da Türkiye'de son bir sistem. İlk olarak bizim köyümüze yapıldı" şeklinde konuşmuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız