SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"CHP'yi Taklit Ediyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:45:36
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Asgari ücreti bin 500 lira yapacağız’ dedik. ‘Emeklilere bayramlarda 2 maaş ikramiye vereceğiz’ dedik. ‘Kaynak nerede ?’ diye sordular. Şimdi de aynı vaatlerle karşınızdayız. Ama artık ‘kaynak nerede?’ diye soramıyorlar. Çünkü herkes CHP’yi taklit etmeye başladı” dedi. Ağbaba, Akçadağ Sahilköy  ile Doğanşehir Soğukpınar , Hudut, Savaklı, Sürgü, Reşadiye, Güzelköy ve Erkenek’i ziyaret ederek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. CHP 2. sıra milletvekili adayı Erdem Aslanoğlu ise Akçadağ'da ziyaretlerde bulundu.

“DAVUTOĞLU BİZİM VAATLERİMİZİ SÖYLÜYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “7 Haziran seçimlerinden önce ‘Yaşanacak bir Türkiye’ diye seçim bildirgesi hazırlayıp, kamuoyuna açıkladık. Üreticilerle, emeklilerle, gençlerle , işsizlerle ilgili vaatlerde bulunduk. Projelerimizi açıkladık. ‘Asgari ücreti Bin 500 lira yapacağız’ dedik. ‘Emeklilere bayramlarda 2 maaş ikramiye vereceğiz’ dedik. Kaynak nerede diye sordular. Şimdi de aynı vaatlerle karşınızdayız. Ama artık ‘kaynak nerede?’ diye soramıyorlar. Çünkü herkes CHP’yi taklit etmeye başladı. Davutoğlu bizim vaatlerimizi söylüyor. Bu seçim döneminde de CHP’nin vaatleri konuşuluyor. Artık herkes biliyor ki, 1 Kasım seçimlerinde iktidarın ana gövdesini CHP oluşturacak. Bu bölgede herkesin elektrik borcu var. Su vermezseniz ağacım kuruyacak diyorlar.’ Elektrik faizlerini sileceğiz’ diyoruz. Devlet zenginlerin borcunu sileceği zaman kimseye sormuyor. Ama üreticinin borçlarını silelim dediğimizde nerede kaynak diyorlar. Kaynak erken seçime giderken milyonlarca lira harcanacak.” Şeklinde konuştu.

“ÖNCE TÜRKİYE DİYORUZ”

“Biz önce Türkiye diyoruz. Bu nedenle AKP’yle koalisyona oturduk.” Diyen Ağbaba, “35 saat görüşme oldu. Davutoğlu, AKP’liler ve AKP’nin tabanı bu koalisyonu istiyordu. Ama Cumhurbaşkanı, ‘Davutoğlu’na eğer koalisyon kurarsanız intihar edersiniz’ diyince koalisyon kurulamadı.Bize 3 aylık seçim hükümeti teklif edildi. Bizde bunu kabul etmedik. Biz 4 yıllık Türkiye’nin 5 temel meselesini çözecek bir koalisyon hedefledik. ‘14 temel  ilkemiz var’ dedik. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için mücadele ettik. AKP koalisyona yanaşmadı. Cumhurbaşkanı da ‘Beştepe’nin yolunu bilmeyenlere görev vermem’ dedi. Yasalara aykırı bir şekilde görev verilmedi. Türkiye’nin bu kadar sorun varken,  Türkiye’nin dört bir yanına ateşler düşerken seçimlere gidiyoruz.1 Kasımda oyumuz artacak.”ifadelerini kullandı.

“BELDENİZİ KAPATANLARA OY VERDİNİZ”

“Malatya’nın 6 Milletvekili var. Dertlerinizi sorunlarınızı gündeme benden başka getiren olmadı.” diyen Ağbaba, “Erkenek’in, Doğanşehir’in hep yanında oldum. Belediyeniz kapatıldı. Memnun olan yok. Ama kapatanlara oy verdiniz. Beldesi kapanan yerler büyük sorun yaşıyor. CHP İktidarında kapanan beldeleri tekrar açacağız. 4 Yıl Malatyalıların sesi oldum. Biz bu dertleriniz sorunlarınızı çözeceğiz. AKP’ye, MHP’ye oy verenlerin de sesi oldu. Elmanızı da, tünelinizi de, yolunuzu da söyledim.4 Yıl sonra gelip sizden oy istiyorum.”dedi.

“ VELİ AĞBABA İÇİN İSTEMİYORUM” 

7 Haziran seçimleri öncesinde söylediklerinin tamamının gerçekleştiğini kaydeden Ağbaba “2011 de CHP’ye oy verip, 2015’de vermeyi  düşünmeyenlere HDP’nin baraj problemi olmadığını, % 13-14 oy alacağını söyledim. Ama anlatamadık. HDP’nin yine baraj sorunu yok. Hatta daha fazla oy alacağa benziyor. HDP’ye oy verenler bizim arkadaşlarımız. Bizim bayrağımızı sallayan arkadaşlarımız. HDP’nin bizden aldığı 25 bin oy bizim ikinci  Milletvekili çıkarmamızı sağlayacaktı. 4 yıldır sizin kalbinizdekini, beyninizdekini Mecliste konuştuk mu? Yüreğinizi soğuttuk mu? Bu seçimlerde CHP’den giden oyların geri  gelmesi gerekiyor. Bunu Veli Ağbaba için istemiyorum. Bunu sizin için, demokrasi için istiyorum. Geçen seçimlerde kime oy verdiyseniz verdiniz. Allah işinizi rast getirsin. Ama bu seçimlerde CHP dışında AKP’yi yenecek başka parti yok CHP, ne kadar güçlü olursa siz de o kadar güçlü olursunuz.”ifadelerini kullandı.

ASLANOĞLU AKÇADAĞ'DA..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, "Hem partimize güç katmak hem Türkiye ve Malatya için önemli çalışmalar yapmak istiyorum" dedi. 

Aslanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Akçadağ İlçesi'ni ziyaret etti. Ören, Kürecik ve Kozluca Mahalleleri'nde vatandaşlarla bir araya gelen Aslanoğlu, 

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Erdem Aslanoğlu'nun rahmetli Mevlüt Aslanoğlu'ndan devraldığı bayrağı daha yükseklere taşımak istediğini kaydetti. 

Kiraz, "Malatya ve Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu biliyorsunuz. Askerimizin, polisimizin şehit olduğu ciddi bir süreçten geçiyoruz. Seçim ziyaretlerinde bulunduğumuzda yoksulluktan, yokluktan bahsediyorduk ama akan kan ve gözyaşı hepsinin önüne geçti. Dolayısıyla bir barış ortamının kurulması gerekiyor. Birbiriyle inatlaşarak, itişerek, kalkışarak Türkiye'nin sorunları çözülmez. Türkiye'nin sorunlarını sağduyu ile akılla, bir araya gelerek, toplumsal bir mutabakat çerçevesinde çok rahatlıkla çözebiliriz" diye konuştu. 

CHP Malatya 2. Sıra Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu ise, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ülkeyi içerisinde bulunduğu durumdan çıkarabilecek en önemli parti konumunda olduğunu ifade etti.

Aslanoğlu, "Koalisyon sürecinde en güzel duruşu sergileyen ve görüşmeleri yapan parti Cumhuriyet Halk Partisi idi. Diğer partilerle olacak uzlaşmayı da sağlayacak tek partiyiz. Eğer biz iktidara gelirsek, 'Önce birlik, önce insan, önce Türkiye' diyoruz. Bizim amacımız Türkiye'yi bu bulunduğu durumdan çıkarıp, hem ekonomik hem de birçok konuda güzel yerlere getirmek istiyoruz" dedi.

Babası Mevlüt Aslanoğlu'ndan aldığı bayrakla birlikte hizmetleri devam ettirmek istediğini dile getiren Aslanoğlu, "İnşallah ona layık bir evlat olarak sizlere güzel hizmetleri getiririm. Benim tek amacım bu. Hem partimize güç katmak hem Türkiye ve Malatya için önemli çalışmalar yapmak istiyorum. Babam yeri geldi kayısı için ağladı. Kayısının değerini bildi. Bizde kayısının mecliste sesi olacağız. Bizde gerekirse kayısı için ağlayacağız. Bizde gerekirse mecliste kayısı için savaşacağız" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız